Türk Sinemasında Yeni Bakışlar-2

Tarihler: 12 Aralık 2009 Cumartesi ~ 13 Aralık 2009 Pazar 18:00

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2009 ~ Ara 13, 2009

Hayatın yükünü omuzlayarak varlıklarını sürdüren insanların hikâyesini beyaz perdeye aktaran yönetmen Zeki Demirkubuz’un sinema serüveni Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde mercek altına alınıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Kültür A.Ş tarafından organize edilen “Türk Sinemasında Yeni Bakışlar” programı 11 Aralık Cuma günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten’in asistanı olarak başlayan Zeki Demirkubuz, ilk filmi “C Blok”tan (1994) itibaren kendi senaryolarını yazan bağımsız bir sinemacı olarak dikkat çekti.

Aşk, feragat, yenilgi, kötülük, absürt ve ölüm gibi temaları birbiri ardına işleyen Demirkubuz’un sinemacı kişiliğinin temelinde edebiyatın etkisi yoğun olarak hissedilmektedir.

Türk sinemasının son onbeş yılına damgasını vuran filmleriyle kendine özgü bir anlatım biçimi oluşturan Zeki Demirkubuz, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşuyor.

Eurimages ikinci başkanı Mehmet Demirhan, sinema eleştirmeni Zahit Atam ve Zeki Demirkubuz’un konuşmacı olarak katılacağı söyleşiyi yapımcı-yönetmen Faysal Soysal yönetecek…

Ayrıca Aralık ayı boyunca Zeki Demirkubuz filmlerinden seçmeler Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde izlenebilecek…

Filmler ve tarihleri İtiraf (12-13 Aralık) Bekleme Odası (15-20 Aralık) Kader (22-27 Aralık) Masumiyet (29 Aralık – 3 Ocak) Seanslar: 14.00 – 16.30 – 19.00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT