Editions II

Tarihler: 16 Mart 2012 Cuma ~ 19 Nisan 2012 Perşembe

Yer: Elipsis Galeri

Adres: Tomtom Mah. Boğazkesen Cad. No:45 Kat:3 Tophane, Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2012 ~ Nis 19, 2012

ALP KLANTEN
CHARLES RICHARDS
METEHAN ÖZCAN
SEZA BALİ
YUSUF SEVINÇLİ

Elipsis Galeri, uzun bir aradan sonra ‘Editions’ serisinin ikinci sergisi ile yine beş farklı fotoğraf sanatçısının çalışmalarını bir araya getiriyor. Sergi 16 Mart - 19 Nisan tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Elipsis Gallery’nin son dönemde çıkış yapan genç sanatçılarından Yusuf Sevinçli bir kısmını daha önce gördüğümüz ‘Good Dog’ serisinden farklı çalışmalar ile karşımıza çıkıyor. Sevinçli’nin siyah-beyaz fotoğraflarında karşılaştığı, keşfettiği yada gözlemlediği olaylara bizzat tanık olurken, hem yakından dahil olup hem de gizlice olup biteni takip ediyormuş hissi veriyor.

Yine son dönemde Elipsis Gallery bünyesine dahil olan sanatçı Metehan Özcan’ın ıssız mekanlarını görüyoruz. Ancak bu kez çürümeye maruz kalmış, terkedilmiş kamusal mekanları ve bu mekanlara ait objeler ile oluşan hüzünlü ilişkisine, geride bıraktığı izlere de dikkat çekiyor.

Portre fotoğrafları ile ‘Editions II’ sergisine dahil olan Charles Richards, aynı zamanda Türkiye’de aranılan reklam yönetmenlerinden de biri. Ozellikle portre fotoğraflarıyla öne çıkan Richards’ın kareleri hem grafik hem de keskin ışık ve çizgiler ile çok belirgindir. Karelerindeki sanatçı, oyuncu ve müzisyen gibi birçok ünlü ile kurabildiği yakınlık, konu olan kişilerin doğal ifadelerinde direkt olarak yansımaktadır.

Beş sanatçının arasındaki en genç isimlerinden, Elipsis Gallery sanatçısı Seza Bali, ‘Yeni Manzaralar’ serisi ile Türkiye’de ilk kez sergileniyor. Bu serisinde geleneksel fotoğraf ile dijital teknolojiyi bir arada kullanarak gerçek ile gerçekdışı arasında bir illüzyon yaratıyor. Gerçeklik algısını değiştirerek hayali manzaralar üreten Bali bir yerin anısını veya deneyimini bizim hayalimize bırakıyor.

Sergideki bir diğer isim ise New York’ta ICP’de sanat eğitimine devam eden Alp Klanten. Özellikle Istanbul ve Türkiye’daki modernlik anlayışındaki süratli değişim ve gelişim sürecine odaklanıyor, aynı zamanda ortaya çıkan sosyal ve ekonomik çelişkiyi de belgeliyor.

‘Editions II’ birbirinden farklı çıkış yapan genç beş fotoğraf sanatçısını bir araya getirerek çağdaş fotoğraftaki farkındalık ve yarattığı dinamik karışıma dikkat çekiyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT