Ersin Alok - Gala Bataklığı

Tarihler: 07 Mart 2014 Cuma ~ 30 Mart 2014 Pazar

Yer: Pusula Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2014 ~ Mar 30, 2014

Usta fotoğrafçı Ersin Alok’un vizöründen Gala Bataklığı.

Dağ ve doğa bilincine dikkat çekmek, ulusal dağ ve doğa belgeselciliğine katkı sağlamak amacı ve “Doğaya Dokun!” temasıyla yola çıkan 9. Dağ Filmleri Festivali kapsamında, usta fotoğraf sanatçısı Ersin Alok, 1 Mart Cumartesi günü sanatseverlerle buluşacak. Alok’un Pusula Sanat Galerisi’nde düzenleyeceği “Gala Bataklığı” fotoğraf sergisinde, Hazar Denizi kıyısında ortaya çıkarılan prehistorik çağa ait kaya üstü resimler yer alacak.

Dünya’nın saygın eski dönem tarih fotoğrafçılarından biri olan Ersin Alok, Prehistorik dönem ve sanat tarihi üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Alok, bu çalışmalardan biri olan 9. Dağ Filmleri Festivali kapsamında düzenleyeceği “Gala Bataklığı” sergisinde sanatsever ve doğaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Yapılan prehistorik ve arkeolojik araştırmalar; Afrika’da yaşayan kavimlerin kuraklık sebebiyle Mezopotamya’ya göç ettiklerini, bu bölge üzerinden Hazar Denizinin kuzey kıyısında yer alan Gala Bataklığına yerleştiklerini bu alanda istek ve arzularını anlatmak adına kayaların üstüne resimler yaptıkları görülmektedir. Mezozoik-kalker kayalar üzerine çizilen, çeşitli figürlerden oluşan resimler, toplumun davranış psikolojisini ve insanların hayvanlarla ilişkileri anlatıyor.

Hazar Denizi kıyısında yer alan Gala Bataklığında yaşayan bu yerleşik toplumların kayalar üzerine yaptığı figürler suların yükselmesiyle kimi zaman altta kalıyor ,kimi zaman su yüzüne çıkıyor. 2013 yılında Ersin Alok ve ekibi tarafından yapılan araştırma gezisinde elde edilen son bulgularla birlikte gün yüzüne çıkan kaya üstü resimleri, Gala Bataklığı Sergisi’nde izleyicisini bekliyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT