VJ Fest Istanbul: Martin Mayer Quirin Empl

Tarihler: 16 Haziran 2012 Cumartesi ~ 16 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Hazzo Pulo Pasajı

Adres: Hazzo Pulo Pasajı, İstiklal Caddesi No:116 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 16, 2012 ~ Haz 16, 2012

Goethe-Institut Istanbul ve VJ Fest İstanbul işbirliğiyle

Münih’te yaşayan Martin Mayer&Quirin Empl, bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Canlı AudioVideo Performans Festivali’nde, mimari formlar kullanarak gerçekleştirdikleri etkileyici grafik ve ışık enstalasyonlarından oluşan sıradışı multimedyal yapıtlarını sergileyecekler.

VJ Fest Istanbul, her yıl tüm dünyadan video performans sanatçılarını, yapıtlarını sunmak ve sanatları ve teknikleriyle ilgili bilgilerini paylaşmak üzere bir araya getiriyor. Festival sırasında, konuyla ilgilenenler için, Veejaying ile ilgili bilgilendirme ve VJ tekniklerini geliştirme hedefli sunumlar yapılıyor ve atölyeler düzenleniyor. Açık alanlarda ve kulüp gibi mekanlarda, işitsel-görsel canlı performanslar ve VJ-DJ eylemleri düzenleniyor.

Bu yıl multimedya sanatçıları Martin Mayer&Quirin Empl VJ Fest’e katılıyorlar ve sanatlarını “mapping” yoluyla dışarıdan kaydettikleri sesi görsel enstalasyona çevirecekler. Sanatçılar, mekansal koşullarla ve mevcut mimariyle yakın bir ilişki kuran yaklaşımlarıyla, bir mekanın biçimini ve özelliklerini kaydediyor ve yeniden kuruyorlar. Mekanı tanımlayan verilerdeki değişiklikler, dinamik şekilde sensör verileriyle bağlantılandırılıyor ve gerçek zamanlı olarak video projektörleri ile gerçek mimariye yeniden aktarılıyor. Bu şekilde, kullanıcıya bağlı, görsel bir mekan tasarımı ortaya çıkıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT