23. İstanbul Tiyatro Festivali 13 Kasım’da Başlıyor

23. İstanbul Tiyatro Festivali 13 Kasım’da Başlıyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri 23. İstanbul Tiyatro Festivali 13 Kasım’da Başlıyor

23. İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 15, 2019

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yurtdışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösteriminin yanı sıra Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek. 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin bu yıl ki kampanyası hayat ters yüz olarak belirlendi. Festival sahne sanatlarının genel olarak kabul edilmiş kalıplarının sorgulandığı alışılmışın dışında sahneleme tekniği ve yapısına sahip performanslardan oluşan programıyla “sahne neresi?” ve “oyuncu kim?” gibi sorulara yanıt arıyor.

Golden Mask İstanbul’da
İstanbul Tiyatro Festivali’nin geçtiğimiz sene Golden Mask Rus Sahne Sanatları Festivali ile başlayan işbirliği bu yıl Rusya’dan gelecek olan dört farklı yapım ile devam ediyor. Tiyatro sanatının her alanındaki yapımlarına verilen prestijli bir tiyatro ödülü olmanın yanı sıra, her yıl ilkbahar aylarında Rusya’nın dört bir yanından gelen en önemli gösterilere ev sahipliği yapan Golden Mask Rusya Sahne Sanatları Festivali 2019’da 25. yılını kutluyor.

Golden Mask İstanbul’da kapsamında; çağdaş dans ve baleyi özgün sanatsal vizyonuyla harmanlayan yenilikçi dans topluluğu Moskova Balesi’nin yedi yetenekli dansçısının yorumuyla sahnelenen Her Yol Kuzeye Çıkar, Rusya’nın köklü tiyatrosu Theatre of Nations’ın sahne tasarımıyla dikkat çeken, adından çok söz edilen yeni nesil yönetmeni Maxim Didenko’nun baş döndürücü müzikali Sirk ve Ivan Vyrypaev’in kalemiyle Ortadoğu’nun güncel meselelerine farklı bir bakış sunan İran Konferansı festival seyircisiyle buluşacak. Çağdaş Rus edebiyatının “kurucusu” kabul edilen Puşkin’in yedi yılda tamamladığı eşsiz eseri Yevgeni Onegin, Rusya’nın adı tarihe geçen köklü tiyatrosu Vaktangov Tiyatrosu’nun usta oyuncuları ve Litvanyalı yıldız yönetmen Rimas Tuminas’ın yorumuyla Golden Mask Rusya Sahne Sanatları Festivali işbirliğiyle festivalde yer alacak.

Festivalde Ezber Bozan Uluslararası Yapımlar
Being Faust - Enter Mephisto, çeşitli sanal ve fiziksel oyun biçimlerini kullanarak akıllı telefonlarla oynanabilen bir oyun. Dünya edebiyatının efsanevi ismi Goethe’nin, büyük yapıtı Faust’tan Benjamin von Blomberg tarafından uyarlanan ve insan aklının arzuları için çelinme ihtimalini bir oyunun içinde kurgulayan Being Faust-Enter Mephisto, Goethe Institut Kore ve Nolgong tarafından tasarlandı.

Çalışmalarını belgesel tiyatro alanında sürdüren yönetmenler Anestis Azas ve Prodromos Tsinikoris’in göçmenlik meselesini, Yunanistan’a kadın göçünü, göçmen temizlikçi kadınların karşılaştığı sorunları oyunu Temiz Şehir’le gerçekçi bir bakış açısıyla ele alıyorlar. Atina’da temizlikçilik yapan göçmen kadınların hikayelerini sahneye taşıdığı oyunda hikayeler gerçek sahipleri tarafından aktarılıyor.

İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştirilecek Kayıp Kimlik film, tiyatro ve dans gibi disiplinleri bir araya getirecek bir oyun. Marco Martins yönetimindeki oyun kurgu ve gerçeklik arasındaki sınırları yeniden keşfeden çok sayıda bilinç ve bilinçdışı yansımanın iç içe geçtiği hatıralar deposu olarak iki bedeni sahnede buluşturacak.

23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin yaşam boyu başarı ödülünü alacak Emmanuel Demarcy-Mota’nın yaratıcı gözünden çıkan tiyatronun büyük ismi Ionesco’nun metinlerinden cesurca uyarlanmış Ionesco Dosyası usta yazarın farklı metinlerini aynı oyun içinde bir araya getiriyor. Delphine Ciavaldini yönetimindeki Tarihe Not Düşmek ise büyük krizlerin toplumları nasıl etkilediğini bir tarihçi ve bir sanatçının gözünden ele alıyor.

Festivalin Belçikalı Konukları
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Flaman Kültür Bakanlığı’nın desteği ve Belçika merkezli Platform 0090 ortaklığında üç yapım İstanbul Tiyatro Festivali seyircisiyle buluşacak. Belçika’da yaşayan ve üreten Türkiyeli sanatçı Begüm Erciyas’ın etkileyici çalışması Seslenen Parçalar’da bir ses kaydı ile yönlendirilen izleyiciler ses kulübesinin mahremiyetinde kendi içindeki sesi duyarak benzersiz deneyim yaşayacak. Dünyanın en önemli dans topluluklarından biri olan Belçikalı Ultima Vez, seyircisini derinden etkileyen gösterisi TrapTown ile festivale konuk oluyor. Wim Vandekeybus’un yönettiği ve koreografisini üstlendiği TrapTown, gündelik hayatımızın sıradanlığı üzerine sahneye koyduğu sıradışı bir eser. 2004 yılında Blush festivalinde yer alan topluluk adından uzun yıllar söz ettirmişti. Belçikalı ünlü dansçı ve koreograf Lisbeth Gruwez’in “hitabet kitleler üzerinde nasıl etkili olabilir?” sorusundan yola çıkarak oluşturduğu performansı Daha Da Beter ve Beter ve Beter Olacak Arkadaşım’da hitabetin gücüne odaklanıyor.

Festivalde Genco Erkal’ın 60., Dostlar Tiyatrosu’nun 50. Yılı Kutlanacak
Türk tiyatrosunun ulu çınarı Genco Erkal ve 50. yılını kutlayan Dostlar Tiyatrosu, festival kapsamında saygıyla selamlanacak. 60. sanat yılını kutlayan, bugüne dek birçok ödüle değer görülen Genco Erkal bu vesileyle üç ayrı oyunuyla festival kapsamında seyirci karşısına çıkacak. Sarsıcı bir Nâzım Hikmet uyarlaması olan Yaşamaya Dair’de sahnede Erkal’a, içe işleyen sesiyle Tülay Günal eşlik ediyor. Türkiye’nin ilk tek kişilik oyunu olarak Genco Erkal tarafından 1965’te oynanan Bir Delinin Hatıra Defteri ile sanatçı seyirciyi bir kere daha büyüleyecek. Erkal’ın uyarlayıp yönettiği tek kişilik unutulmaz bir müzikli gösteri olan Merhaba’da ise seyirci, edebiyat dünyasının beş büyük ismi eşliğinde büyük bir yolculuğa çıkacak.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında da Genco Erkal’ın 60., Dostlar Tiyatrosu’nun 50. Yılı’na Saygıyla sempozyumu düzenlenecek. Festival direktörü Leman Yılmaz’ın yapacağı açılış konuşmasını izleyecek oturumlarda Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Prof. Dr. Dikmen Gürün, Prof. Dr. Kerem Karaboğa, Seçkin Selvi, Prof. Dr. Simten Gündeş, Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu, Prof. Dr. Zeliha Berksoy ve Zeynep Oral söz alacak. Son oturum Buluşmalar başlığı altında Arif Erkin’den Nurten Tuç’a, Zeynep Irgat’tan Ece Yassıtepe’ye, Meral Çetinkaya’dan, Metin Deniz’e, Tülay Günal’a anıları ve anekdotlarıyla tiyatro dünyasından pek çok değerli ismi bir araya getirecek.

Festivalde 16 Yerli Yapım Tiyatroseverlerle Buluşacak
İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımcılığını da üstlendiği açılış oyunu Io’da oyunun yazar ve yönetmenliğini üstlenen Şahika Tekand’ı sahnede de izleyeceğiz. Tragedyaları ve klasikleri özgün yaklaşımıyla sahneye taşıyan usta tiyatrocu Tekand, ataerkil dünya düzenini, hafızasını ve sorgulama yetisini gittikçe daha çok terk eden bugünün insanının tragedyasını şiirsel bir aksiyon düzeni ile sahneliyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve İKSV işbirliğindeki proje kapsamında bir yıl boyunca tiyatro eğitimi alan bölge gençlerinin katılımıyla hayata geçirilen Tuşba Kent Tiyatrosu’nun sahneleyeceği Dünyanın Ortasında Bir Yer festival seyircisiyle buluşacak.

Usta yönetmen Yücel Erten’in sahneye koyduğu Büchner’in iki çarpıcı metni üzerine özgün bir yorum olan Tiyatro Pera yapımı Barakalar ve Saraylar, Alman yazarlar Andreas Sauter ile Bernhard Studlar’ın kaleme aldığı, Kemal Aydoğan’ın sahneye taşıdığı Moda Sahnesi yapımı Ver Parayı!’yı festivalde yer alacak diğer iki yerli yapım.

23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Özgül Akıncı’nın yönetiminde sahnelenecek Kadar’da seyirciler, Kuzguncuk İskelesi’ni üç oyuncu eşliğinde dolaşacak ve Kral Lear’dan ilhamla yaratılan bir dizi ana tanıklık edecek. Kusurlu İşler & ikinci kat yapımı, Eyüp Emre Uçaray yönetimindeki Philip Ridley’in keskin kaleminden çıkan Narin Napalm ile seyirciler sıradan bir kadınla sıradan bir erkeğin ürpertici derecede yoğun ilişkisinin bir kesitine süzülecek. Altıdan Sonra Tiyatro ekibi tarafından sahnelen Kaldırım Serçesi ise Gülriz Sururi’ye bir saygı duruşu niteliğinde. Kaldırım Serçesi’ni Yiğit Sertdemir sahnelemesi, Yiğit Özatalay’ın müzikal düzenlemeleri ve başarılı oyuncu Tülay Günal’ın yorumuyla izleyeceğiz.

Festivalde izleyiciler Talin Büyükkürkciyan, Tolga Tüzün ve Hazal Döleneken’in kendi yarattıkları masallardan yola çıkarak, dans, ses ve görsel sanatların birbiriyle etkileştiği Bak Sen!’de gerçek dışı bir evrende buluşuyor. Geçtiğimiz yıl festivalde okuma tiyatrosu olarak gerçekleştirilen Özen Yula’nın kaleme aldığı Sahibinden Kiralık da festivalde biriken’in yorumuyla festivalde yer alıyor.

Festival seyircisinin 2017 yılında Yalnız ile tanıdığı yazar, yönetmen ve oyuncu Wajdi Mouawad’ın 1975-1990 arasında yaşanan Lübnan İç Savaşı’nı anlatan Yangınlar’ı yönetmen Murat Daltaban’ın yorumuyla, Ceren Ercan’ın kaleme aldığı Türkiye Üçlemesi’nin üçüncü oyunu olan Tahran Rüyası ise Mark Levitas rejisiyle okuma tiyatrosu olarak festival seyircisiyle buluşacak.

Genç dans sanatçısı Ekin Tunçeli’nin konsept ve koreografisi kendisine ait olan performansı bir şey ve dans sanatçıları Su Güzey ve Evrim Akyay’ın kedi kedi dans gösterileri ise izleyicilerin tek biletle izleyebileceği tek seansta dansseverlerle buluşacak.

İstanbul Tiyatro Festivali Gençlik Platformu
İstanbul Tiyatro Festivali, bu yıl Anadolu Efes’in desteğiyle festival kapsamında Gençlik Platformu’nu hayata geçiriyor. Platform aracılığıyla, İstanbul dışında yaşayan ancak festivali takip etmek isteyen, tiyatroyla ilgilenen gençlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Platform kapsamında bu yıl, Özen Yula’nın yazdığı Dünyanın Ortasında Bir Yer adlı oyun, çalışmalarını Aralık ayından bu yana Van’da sürdüren Tuşba Kent Tiyatrosu tarafından, 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek. Gençlik Platformu, festivalde oyunlarını sahnelemek üzere İstanbul’a gelecek olan topluluğun otuz üyesinin festival programında diğer oyunları da seyretmelerine olanak tanıyacak.

Platform kapsamında ayrıca daha sonra belirlenecek dört kentten ikişer genç tiyatrosever festivali takip etmek üzere İstanbul’a davet edilecek.

Uluslararası Tiyatro Profesyonellerine Yönelik Etkinlikler
İstanbul Tiyatro Festivali 2014 yılından bu yana festival programında yer alan ve İstanbul’da çalışmalarını sürdüren tiyatro, dans ve performans topluluklarının ve sanatçılarının uluslararası bağlantılar kurması, eserlerinin yurt dışında sahnelenmesi, Türkiye tiyatrosunun ve çağdaş dansının uluslararası alanda tanınması için çalışmalar yürütüyor.

Bugüne kadar “Uluslararası Platform” adı altında gerçekleştirilen 4 günlük bu programa alanının önde gelen festival ve tiyatro sahnesi direktörleri, sanat danışmanları, sahne sanatları profesyonelleri davet edilerek, festival programında yer alan ya da zaman zaman bu platform için davet edilen gösterileri seyretmeleri ve gösterilerin ardından topluluklar ve sanatçılarla tanışmaları sağlandı. Her festival sonrasında uluslararası platform sırasında kurdukları bağlantılarla turneye giden çok sayıda topluluk ve sanatçı, katıldıkları festivallerde uluslararası meslektaşları ile tanışarak ortak çalışmalar gerçekleştirdi ve başka işler üretme fırsatını yakaladı. Bu yıl 28 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Platform yeni buluşmalara olanak sağlayacak.

ÖĞRENME VE GELİŞİM PROGRAMI
İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında bu yıl Yeditepe Üniversitesi desteğiyle hayata geçecek Öğrenme ve Gelişim Programı’nda okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz etkinlikler gerçekleştirilecek.

Sempozyum: Genco Erkal’ın 60., Dostlar Tiyatrosu’nun 50. Yılına Saygıyla
Pera Müzesi, Oditoryum - 17 Kasım Pazar, 12.00-18.30

2019’da Genco Erkal sahnede 60. yılını, Dostlar Tiyatrosu da 50. yılını kutluyor. İstanbul Tiyatro Festivali bu çok önemli iki olayı, tiyatro dünyasından önemli isimleri bir araya getirerek düzenlediği bir sempozyumla kutluyor. Festival Direktörü Leman Yılmaz’ın yapacağı açış konuşmasını izleyecek oturumlarda Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Prof. Dr. Dikmen Gürün, Prof. Dr. Kerem Karaboğa, Seçkin Selvi, Prof. Dr. Simten Gündeş, Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu, Prof. Dr. Zeliha Berksoy ve Zeynep Oral söz alacak. Son oturum Buluşmalar başlığı altında Arif Erkin’den Nurten Tuç’a, Zeynep Irgat’tan Ece Yassıtepe’ye, Meral Çetinkaya’dan, Metin Deniz’e, Tülay Günal’a anıları ve anekdotlarıyla pek çok değerli ismi bir araya getirecek. Pera Müzesi’nin değerli işbirliğiyle ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlik için 14 Ekim 2019 Pazartesi gününden itibaren tiyatro.iksv.org/tr adresinde bulunan Öğrenme ve Gelişim Programı sayfasından rezervasyon yaptırılabilir.

Ustalık Sınıfı: Çağdaş Yöntemler / Moskova Balesi Repertuvarı
MSGSÜ Bomonti Yerleşkesi Çağdaş Dans ASD - 18 Kasım Pazartesi, 12.00-15.00

Moskova Bale Tiyatrosu koreografı Artem Ignatiev, Moskova Bale Tiyatrosu’ndaki dansçılarla çalışmaya özgü yöntemler gösterecek. Ardından Moskova Balesi repertuarı için yarattığı yapımların koreografilerinden bazı bölümleri öğretecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin değerli işbirliğiyle düzenlenecek ücretsiz etkinliğe profesyonel dansçılar ya da 16 yaş üstü üniversite ya da lisans düzeyindeki konservatuvarların dans bölümü öğrencileri katılabilir. Başvuru için 11 Ekim Cuma gününe kadar tiyatro.atolye@iksv.org adresine kısa özgeçmişiniz ile birlikte, atölyeye başvuru nedenini anlatan bir motivasyon mektubu gönderilmesi gerekmektedir. Atölye dili İngilizcedir ve çevirmen desteği sağlanacaktır.

Atölye: Yukarıdan Aşağıya
MSGSÜ Bomonti Yerleşkesi Çağdaş Anasanat Dalı - 19 Kasım Salı, 13.30-15.00

Çağdaş unsurların tekniğinin öğretilmesine dayalı atölye çalışmasında Moskova Bale Tiyatrosu koreografı Artem Ignatiev izleyiciye dansçının ağırlığı ve dengesi ile dikeylerle nasıl çalışılacağını gösterecek, sonrasında ise eşlik etme ve farklı doğaçlama tarzları uygulayacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin değerli işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlenecek atölye, tüm dansseverlerin katılımına açık. Başvuru için 11 Ekim Cuma gününe kadar tiyatro.atolye@iksv.org adresine kısa özgeçmiş ve motivasyon mektubu gönderilmesi gerekiyor. Atölye dili İngilizcedir ve çevirmen desteği sağlanacaktır.

Panel: Hikâye Anlatıcılığından Hikâye Oynayıcılığına
Kolektif House, KoLounge Levent - 21 Kasım Perşembe, 18.30-20.00

Bu panelde, Koreli oyun tasarım şirketi NOLGONG’un kurucusu ve festivalin en etkileyici oyunlarından Being Faust - Enter Mephisto oyununun tasarımcısı Peter Lee, hikâye ve oyuna dair fikirlerini paylaşacak. Dijital çağa doğan kuşakta herkes bir oyuncu ve hikâye anlatıcısıyken kültür kurumları varlıklarının anlamını yeniden tanımlamak için nasıl bir dönüşümden geçmeli? Bu konuşmada tiyatro, oyun ve oyun tasarımının kültürel kurumların geleceğini nasıl dönüştürebileceği ele alınacak. Kolektif House’un değerli işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe katılım için 14 Ekim Pazartesi gününden itibaren tiyatro.iksv.org/tr adresindeki Öğrenme ve Gelişim Programı sayfasından rezervasyon yapılması gerekiyor.

Atölye: Eleştiri Atölyesi
İKSV Alt Kat - 27 Kasım – 1 Aralık

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin işbirliğiyle 2017 yılından bu yana düzenlenen eleştiri atölyesi Doç. Dr. Hasibe Kalkan’ın kolaylaştırıcılığı ve çevirmenliğinde bu yıl da devam ediyor. Eleştirmenlerin festival oyunları ve kendi deneyimleri üzerine tartışacakları atölye çalışmasının yürütücülüğünü Almanya’nın önde gelen günlük gazetesi Süddeutsche Zeitung’da tiyatro ve dans editörlüğü ve aynı zamanda Mülheimer Theatertage’de jüri üyeliği yapan yazar, tiyatro eleştirmeni ve gazeteci Christine Dössel üstlenecek. Goethe Institute ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nün değerli işbirliğiyle düzenlenecek. Başvuru için 11 Ekim Cuma gününe kadar tiyatro.atolye@iksv.org adresine kısa özgeçmiş ve motivasyon mektubu gönderilmesi gerekiyor.

Panel: Belgesel Tiyatroda Alternatif Anlatım Arayışları
Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu - 27 Kasım Çarşamba, 16.00

2010’da Yunanistan’da baş gösteren ekonomik kriz toplumsal hareketleri canlandırırken halk için, halk tarafından halkın öykülerinin tiyatro sahnesinde hızla belirmesine de yol açtı. Belgesel tiyatrocu yönetmen, dramaturg ve Atina Yunanistan Ulusal Tiyatrosu’nun Deneme Sahnesi-1’in sanat yönetmelerinden Prodromos Tsinikoris bu kapsamda, belgesel tiyatro alanındaki yapımlarına ve alternatif anlatımların gerekliliğine odaklanacak. Panele katılmak için 14 Ekim Pazartesi gününden itibaren tiyatro.iksv.org/tr adresindeki Öğrenme ve Gelişim Programı sayfasından rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Panel: Türkiye’de Çağdaş Tiyatro
Arter, Sevgi Gönül Oditoryumu - 28 Kasım Perşembe 14.00-17.00 ve 29 Kasım Cuma 11.30-13.30

Panelde 1980’lerden günümüze kırılma noktalarıyla, kesintilerle ve dönüşümlerle İstanbul etrafında süregelen tiyatro hareketliliği üç dönemde ele alınacak. Türkiye’nin çağdaş tiyatro izleğinin iki gün sürecek panel dizisi kapsamında tartışılacağı panelde konuşmacılar 1990’lardan başlayarak Türkiye tiyatrosu üzerine tespitlerde bulunacaklar. Teorik ve pratik alanlardan bir dizi teorisyenin ve sanatçının yer alacağı panel Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali işbirliğiyle düzenleniyor. Arter’in değerli işbirliğiyle gerçekleştirilecek panele katılmak için 14 Ekim Pazartesi gününden itibaren tiyatro.iksv.org/tr adresindeki Öğrenme ve Gelişim Programı sayfasından rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Atölye: Uluslararasılaştırma Stratejileri / Uluslararası Performans Sanatları Arenasında Yönünü Bulmanın Yolları
Arter - 28 Kasım Perşembe, 10.30-14.00.

Danimarkalı ajans WILDTOPIA’nın yaratıcı yapımcısı ve eş genel müdürü ve CPH Sahnesi’nin uluslararası yapımcısı Karen Toftegaard’ın tasarladığı ve yönettiği atölyede, tiyatro ve dans topluluklarına ve sanatçılarına uluslararası çalışmalar için strateji belirleme konusunda yardımcı olmayı hedefliyor. Danimarka Kültür Enstitüsü ve Arter’in değerli işbirliğiyle düzenlenen atölyeye uluslararası işbirlikleri yapan veya yapmayı hedefleyen tiyatro profesyonelleri katılabilir. Başvuru için 11 Ekim Cuma’ya kadar tiyatro.atolye@iksv.org adresine kısa özgeçmiş ve motivasyon mektubu gönderilmesi gerekiyor.

Okuma Tiyatrosu: Yeni Metin Yeni Tiyatro, “Senenin Oyunu”
Arter, Sevgi Gönül Oditoryumu - 30 Kasım Cumartesi, 15.00

2012’den bu yana GalataPerform tarafından düzenlenen Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali kapsamında yazılan oyunlar ve Avrupa’dan konuk yazarların oyunları, oyun okuması olarak sunuluyor. Geçtiğimiz yıl festivalde seyirciyle buluşan Ömer Kaçar’ın oyunu Misafir’e “Senenin Oyunu” ödülü verilmişti. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde bu yıl “Senenin Oyunu” ödülünü alacak metin, İstanbul Tiyatro Festivali’nin Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında okuma tiyatrosu olarak seyirci karşısına çıkacak. Okuma tiyatrosunun ardından düzenlenecek törende “Senenin Oyunu” ödülü yazarına verilecek. Arter’in değerli işbirliğiyle düzenlenecek etkinliğe katılmak için 14 Ekim Pazartesi’den itibaren tiyatro.iksv.org/tr adresindeki Öğrenme ve Gelişim Programı sayfasından rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Masal Sahnesi
Salon İKSV - 1 Aralık Pazar, 16.00

İstanbul Tiyatro Festivali’nin işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İKSV Alt Kat’ta Nisan – Temmuz 2019’da, Türkiyeli ve mülteci toplam 30 çocuğun katılımıyla, masal yazarı ve anlatıcısı Deniz Soruklu Evren’in yürütücülüğünde gerçekleşen İstanbul Masalları Yazım ve Anlatım Atölyesi’nden çıkan çok dilli masallar, bir kitaba dönüşmenin yanı sıra, Masal Sahnesi’nde festival takipçileriyle buluşacak. Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi, Hayata Destek Derneği, Kızılay Bağcılar Toplum Merkezi, Okçu Musa İlkokulu, Özel Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulu, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ve Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin değerli işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik için 14 Ekim 2019 Pazartesi’den itibaren tiyatro.iksv.org/tr adresindeki Öğrenme ve Gelişim Programı sayfasından rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

İstanbul Tiyatro Festivali Biletleri:
23. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri, Biletix satış noktaları ile hizmet bedelsiz olarak İKSV ana gişeden (Pazar hariç 10.30-18.00 arasında) temin edilebilir. Lale Kart üyeleri festival biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT