Gülsin Onay’ın İkinci Beethoven Albümü “Ay Işığı” Müzikseverlerle Buluştu

Gülsin Onay’ın İkinci Beethoven Albümü “Ay Işığı” Müzikseverlerle Buluştu

Etkinlik Etkinlik Haberleri Gülsin Onay’ın İkinci Beethoven Albümü “Ay Işığı” Müzikseverlerle Buluştu

Devlet Sanatçısı, usta Piyanist Gülsin Onay’ın “Ay Işığı” isimli ikinci Beethoven Albümü, Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Lila Müzik’ten yayınlandı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 7, 2021

Beş kıtada, 80 ülkede verdiği konserlerle büyük övgüler alan uluslararası kültür elçimiz Gülsin Onay, "Ay Işığı" albümünde Ludwig van Beethoven’ın Ay Işığı Sonatı, Veda Sonatı ve Op. 109 Sonatını eşsiz yorumuyla müzikseverlerle buluşturu your.

Beethoven’ın 250’inci doğum yılı kutlamaları kapsamında Gülsin Onay’ın Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda verdiği konser programından oluşan albümde bestecinin çok sevilen “Ay Işığı Sonatı” da yer alıyor.

Piyanoya 3,5 yaşında başlayan, 6 yaşında ilk resitalini İstanbul Radyosu’nda veren, Ahmet Adnan Saygun ve Mithat Fenmen'in öğrencisi olan, “Harika Çocuklar Yasası” ile Fransa’ya gönderilen Gülsin Onay, bir yılda mezun olduğu Paris Konservatuvarı'nın ardından eğitimine Almanya’da devam etti. Avrupa’da Liszt, Busoni, Yves Nat, Cortot gibi ekol yaratan büyük müzisyenlerden eğitim alan hocalarla çalışan sanatçı, böylece bu özel müzisyenlerin müzik torunları arasındaki yerini aldı.

Gülsin Onay aynı zamanda, dünyanın her yerinde verdiği yankı uyandıran konserleri, dinleyicisiyle kurduğu samimi bağ ve geniş repertuvarıyla istisnai bir piyanist olarak öne çıkıyor.

2020 yılında, Beethoven’ın 250. Doğum Yılı kapsamında Süreyya Operası’nda, Beethoven Yılı açılış ve kapanış konserlerini veren sanatçı, her iki konser programını da kaydederek bestecinin görkemli müzik dünyasını, bu albümünde müzikseverlerle buluşturuyor.

İnşa ettiği olağanüstü müzik dünyası ile müzik tarihine yön veren Beethoven, 57 yıllık yaşamında Fransız Devrimi, devrim sonrası burjuvazinin yönetimde söz sahibi olma çabaları, Napolyon savaşları, Viyana Kongresi gibi önemli olaylara tanıklık etmişti. Bütün bu yaşananlara rağmen besteci, etrafında kopan fırtınanın kendisini sürüklemesine izin vermedi. 18. yüzyıl yerini 19. yüzyıla, Klasik Dönem yerini Romantik Döneme bırakırken müziğin nasıl bir yol izleyeceğine yine Beethoven karar verdi.

Ay Işığı albümündeki eserleri dinlerken, tarihte yaşanan bu olayların müzikteki yansımalarına Gülsin Onay’ın eşsiz yorumuyla tanıklık edeceksiniz.

Yoğun bir çalışmayla hazırlanan albümün kaydı Ozan Sarıer’e, kitapçık yazıları Aydın Büke’ye ait. Albüm kitapçığının fotoğraflarını Serdar Tanyeli çekti, tasarımını ise Gözde Oral yaptı. CD’yi müzik https://open.spotify.com/album/0TbClltXZUjhZmXb2tgp1vmarketler ile Cihangir Opus 3a’dan satın alabilir, Haziran ayının ilk haftası itibariyle dijital platformlardan dinleyebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT