Oscar’larda Filmekimi Rengi

Oscar’larda Filmekimi Rengi

Etkinlik Etkinlik Haberleri Oscar’larda Filmekimi Rengi

Ekim ayının gözdesi Filmekimi programında Oscar’a aday gösterilen 12 film yer alıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 28, 2016

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15. kez düzenlenen Filmekimi, bu yıl da Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Sonbaharın müjdecisi, sinemaseverlerin ve Ekim ayının gözdesi Filmekimi programında Oscar’a aday gösterilen 12 film yer alıyor.

Dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren zengin programıyla Filmekimi yaklaşırken ülkeler de Oscar adaylarını açıklamaya başladı. Ekim ayının en çok konuşulan sinema etkinliği olacak Filmekimi programında Oscar’a aday gösterilen 12 film yer alıyor. Vodafone FreeZone sponsorluğunda,7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla birlikte Filmekimi İstanbul dışında da Ekim ayı boyunca gösterimlerine devam edecek.

Filmekimi Programında Yer Alan Oscar’a Aday Filmler

Xavier Dolan’ın Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül ve Ekümenik Jüri Ödülü kazanan ve Kanada’dan Oscar adayı olan son filmi It’s Only the End of the World / Alt Tarafı Dünyanın Sonu 15. Filmekimi’nde. Film, başrollerini Fransa’nın en tanınmış oyuncularından Marion Cotillard, Gaspard Ulliel, Vincent Cassel, Léa Seydoux ve Nathalie Baye paylaştığı bir aile dramı. Dolan’ın en olgun filmi olarak karşılanan Alt Tarafı Dünyanın Sonu akıllardan çıkmayacak, güçlü bir melodram.

Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünün açılış filmi olarak seçilen ve Mısır’ın Oscar adayı olan Clash / Çatışma, 2013 Mısır Askerî Darbesi sırasında geçen bir hikâye anlatıyor. Tamamı bir polis kamyoneti içinde geçen film, çatışma halindeki iki ayrı gruptan, Mursi yanlıları ve ordu destekçilerinden gözaltına alınan insanların aynı yerde kapalı kalması fikrinden yola çıkıyor. Genç yönetmen Mohamed Diab, tamamı kapalı bir mekânda geçen, her yönüyle zorlu bu projenin altından başarıyla kalkarken, karakterlerini yargılamaktan da kaçınıyor ve herkese eşit mesafeyle yaklaşarak hümanist bir mesaj veriyor.

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki / Olli Maki’nin En Mutlu Günü, kariyerinin en önemli müsabakasına çıkmak üzere olan ve bununla hiç ilgilenmeyen bir boksörün hikâyesini siyah-beyazın melankolisiyle bezeyerek anlatıyor. Benzerine pek az rastlanan türden bir spor filmi olan Olli Maki’nin En Mutlu Günü’nünde aşk, hikâyenin bağlamındaki daha gözde meselelerin her anında rol çalıyor. Olli Maki’nin En Mutlu Günü, Finlandiya’nın Oscar adayı oldu.

Temel İçgüdü, Showgirls, RoboCop gibi tartışma yaratmış modern klasiklerin yönetmeni Paul Verhoeven hâlâ eskisi kadar cesur ve kışkırtıcı. Hollandalı ustanın Fransa'da çektiği yeni filmi Elle / O, orta yaşlı iş kadını Michèle'in tecavüze uğradıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Cannes'da Altın Palmiye için yarışan ve büyük beğeni toplayan bu sıra dışı tür filminin başrolünde büyük oyuncu Isabelle Huppert kariyerinin en iyi performanslarından birisini veriyor.

Cannes Film Festivali’nde eleştirmenlerden tarihin en yüksek puan ortalamasını alan Toni Erdmann 15. Filmekimi programında. Her anı sürprizlerle dolu Toni Erdmann, heyecan verici ve duygusal aile komedisi. Bir babanın kızıyla yakınlaşmak için verdiği çabaları anlatan ve Cannes’ın tartışmasız en çok konuşulan filmi olan Toni Erdmann, burada eleştirmenler birliği FIPRESCI ödülünü, Brüksel Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazandı; Münih Film Festivali’nin de açılış filmi olarak gösterildi. Toni Erdmann, Almanya’nın Oscar adayı.

Oscar’lı yönetmen Asghar Farhadi, Fransa’da çektiği Geçmiş’in ardından sarsıcı bir dramla yeniden ülkesine dönüyor. Günümüz İran’ın da geçen The Salesman / Satıcı başlarına gelen korkunç bir olayla başa çıkmaya çalışan genç tiyatrocu çift Rana ve Emad’ı konu alıyor. İran sinemasının güçlü soluğu Ashgar Farhadi’nin izleyiciyi girdap gibi içine çeken senaryo dinamikleriyle ve oyuncu kadrosunun kusursuz performansları, filme Cannes’da hem En İyi Senaryo hem de En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini ve İran’dan Oscar adayı oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT