Paha Biçilemez Açık Hava Sinema Keyfine Davetlisiniz!

Paha Biçilemez Açık Hava Sinema Keyfine Davetlisiniz!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Paha Biçilemez Açık Hava Sinema Keyfine Davetlisiniz!

Şehri doya doya yaşa! Sadece MasterCard sahiplerine özel ayrıcalıklar!

İstanbul Modern Sanat Müzesi, bu kez İstanbul'daki değişik müzik türlerini, müzik kültürlerini ve bunların toplum, yaşam, siyaset ve diğer müzik türleriyle olan ilişkilerini konu alan 90 dakikalık belgesel tadındaki bir filmi açık havada gösterime sokuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 31, 2014

Şehri doya doya yaşa!Sadece MasterCard sahiplerine özel ayrıcalıklar!

Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmak ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak amacıyla disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapan İstanbul Modern Sanat Müzesi, bu kez İstanbul'daki değişik müzik türlerini, müzik kültürlerini ve bunların toplum, yaşam, siyaset ve diğer müzik türleriyle olan ilişkilerini konu alan 90 dakikalık belgesel tadındaki bir filmi açık havada gösterime sokuyor.

Genç Modern, 21-40 yaş arası, modern ve çağdaş sanata ilgi duyan gençleri İstanbul Modern bünyesinde buluşturmayı, genç sanatçılarla bir araya getirmeyi ve İstanbul sanat çevresinin bir parçası olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Yine benzer bir amaç güden açık hava sineması ile bu kez izleyiciler usta bir sinemacının en önemli eserlerinden birini izleme şansı yakalayacaklar.

İlk gösterime 9 Haziran 2005 yılında giren “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek”in yönetmeni Altın Ayı ödüllü Fatih Akın, anlatımını ise Einstürzende Neubauten'ın bas gitaristi Alexander Hacke'nin yaptığı, Orhan Gencebay’dan Mercan Dede’ye uzanan geniş yelpazesiyle, seyretmesi ve dinlenmesi keyifli bu belgeseli izlerken İstanbul’un farklı bir yüzüne tanık olacak ve müzikle şehrin kurduğu ilişkiye hayran kalacaksınız.

“İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” hakkında bilgi:

Alexander Hacke adındaki müzisyen kültür karmasının yansıdığı müzik türlerini anlamak ve şehirdeki ahenkli tınlamaları kaydetmek için, hiç Türkçe bilmediği halde, İstanbul’a gelir. Burada Selim Sesler’le tanışır. Aralarındaki diyolaglar müzik diliyle gelişmeye başlar. Ardından bir çok müzisyen ve şarkıcı onların bu serüvenine katılır ve ortaya İstanbul’un çok sesli korosu çıkar. Tarzların farklılığı ortak amaçlarının en birleştirici özelliği oluverir. Hedefleri, İstanbul’un şarkısını yapmaktır.

Tarih: 6 Ağustos 2014, Çarşamba

Saat: 20:00 Kokteyl
        

21:00 Küçük ikramlar eşliğinde Film Gösterimi

Mekan: İstanbul Modern, Karaköy

Sadece MasterCard kart sahiplerine özel, 6 Ağustos’ta İstanbul Modern’de kokteyl ve ikramlar eşliğinde gerçekleşecek “Açık Hava Sinema Keyfi”nde sizleri bir misafirinizle birlikte aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Sadece MasterCard kart sahiplerinin yararlanabileceği bu ayrıcalık için 31 Temmuz-4 Ağustos 2014 tarihleri arasında her gün 5 adet çift kişilik davetiyenizi indiriniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT