Yıldız Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri İle Tarihin Kapılarını Araladı

Yıldız Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri İle Tarihin Kapılarını Araladı

Etkinlik Etkinlik Haberleri Yıldız Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri İle Tarihin Kapılarını Araladı

Yıldız Sarayı, geçmişten aldığı eşsiz tarihi birikimi kültür sanat etkinlikleri ile sanatseverlere sunuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 4, 2014

Tarihin perdesini entelektüel birikim ile aralayan ve sanat tarih bilincinin geliştirilmesi alanında etkin çalışmalar gerçekleştiren Yıldız Sarayı Vakfı'nın Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile düzenlediği; Vefatının 96. Yılında “Anlatıdan Hakikate: II. Abdülhamid" paneli, 28 Şubat Cuma günü Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yıldız Sarayı Vakfı’nın eğitici ve ilgi çekici etkinlikleri ile yeniden hayat kazandırdığı Yıldız Sarayı Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen panelde; tarihin en çok konuşulan figürlerinden biri olarak hafızalara kazınmış II. Abdülhamit’in bilinmeyen yönleri, anıları ve Türk tarihine kazandırdıkları mercek altına alındı.

Panelde açılış konuşması gerçekleştiren Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu; II. Abdülhamid’in sanata olan ilgisinin bir ürünü olan ve saray adını Abdülhamit döneminde kazanan Yıldız Sarayı’nda panel gerçekleştirmelerinin, tarihe bir teşekkür olduğunu belirtti. Yıldız Sarayı Mütevelli Heyet Başkanı Karahan Uslu konuşmasında; “II. Abdülhamid; gelişime açık, son derece reformist bir padişahtı. Devrinde, Batı'daki ilmî ve teknolojik gelişmeleri, icat ve keşifleri yakından takip etmiş ve anında, devletin imkânları çerçevesinde ülkesine intikal ettirmiştir. Eğitim, kültür, sağlık, ulaşım ve bayındırlık alanında pek çok reform gerçekleştirmiştir. Tarihimizde II. Abdülhamid gibi simaların yaşamış olması, bizi gelişen Türk sanat bilinci için umutlandırmaktadır.’’ dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Marmara Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin; TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Doç. Dr. Bülent Arı; Yıldız Sarayı Müze Müdürü İlker Tepeköy ve Araştırmacı – Yazar Mustafa Armağan panelist olarak söz aldı.

Panel sonrasında, Yıldız Sarayı Vakfı’nın 30. Kuruluş yıldönümü anısına PTT Genel Müdürlüğünce basımı gerçekleştirilen ve 27 Şubat 2013 tarihi itibariyle koleksiyonerlerin beğenisine sunulan Yıldız Sarayı ve Sultan II. Abdülhamid Han’a ait görsellerin bulunduğu ikili bloklu anma pulu ve özel gün damgalı özel gün zarfının yer aldığı hediye Zeynep Karahan Uslu tarafından, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a takdim edildi.

Yıldız Sarayı II. Abdülhamid Han’ın öncü vizyonunun bir nişanesi olarak yapımı döneminde gerçekleştirilen Saray Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen panele Osmanlı Hanedan üyesi Orhan Osmanoğlu da dinleyici olarak katıldı ve panel sonrasında kendisine çiçek takdiminde bulunuldu.

Yıldız Sarayı, geçmişten aldığı eşsiz tarihi birikimi kültür sanat etkinlikleri ile sanatseverlere sunuyor. Yıldız Sarayı Vakfı desteği ile gerçekleştirilen etkinlikler ile Türkiye kültürünün benzersiz ürünlerini sergiliyor.

Haftanın her günü 09.00 – 19.00 saatleri arasında tüm ziyaretçilere açık olan Yıldız Sarayı’nda gerçekleşen kültür sanat etkinliklerini www.yildizsarayi.com.tr ve www.yildizsarayivakfi.org.tr adreslerinden takip edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT