Süheyl Ünver

Süheyl Ünver

Tarihler: 24 Şubat 2018 Cumartesi ~ 24 Şubat 2018 Cumartesi 16:00

Yer: Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2018 ~ Şub 24, 2018

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür sanat hayatımıza katkılar sunarak yeni nesillere yol gösteren değerli isimleri unutmuyor. İki ihtisaslı tıp doktoru, tıp tarihçisi, ilimler tarihçisi, folklor araştırmacısı, etnograf, yazar, arşivci, ressam, şâir, hattat, ebrûzen ve müzehhib Ord. Prof. Dr. Ahmet Süheyl Ünver’i doğumunun 120. yılında düzenleyeceği özel bir etkinlik ile anacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenecek “Doğumunun 120. Yılında Bir İstanbul Beyefendisi Süheyl Ünver” başlıklı program, 24 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Türkiye Yazarlar Birliği’nin İstanbul Şubesi’nde gerçekleşecek. Giyinişi, yürüyüşü, konuşması ve selâm verişiyle tam bir İstanbul beyefendisi olan Süheyl Ünver için Nezih Uzel "Son İstanbullu" tabirini kullanmıştı.

Programda, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver’in sanata bakışını ve kültürel kimliğini Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar ve Prof. Dr. Çiçek Derman anlatacak. Programın moderatörlüğünü ise TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı yapacak. Ünver, altmış yılı aşan telif hayatı boyunca başta tıp olmak üzere çoğu bilim, kültür ve sanat tarihine dair çok sayıda kitap, makale, tebliğ, ansiklopedi maddesi ve gazete yazısı kaleme aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT