Amerikan Hastanesi Dr. Gabor Maté’yi Türkiye’de Ağırlayacak

Amerikan Hastanesi Dr. Gabor Maté’yi Türkiye’de Ağırlayacak

Tarihler: 19 Eylül 2018 Çarşamba ~ 19 Eylül 2018 Çarşamba

Yer: Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Salonu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2018 ~ Eyl 19, 2018

Amerikan Hastanesi bünyesinde bulunan Code Lotus Mindfulness Merkezi, 19 Eylül 2018 Çarşamba günü “Vücudunuz Hayır Diyorsa: Zihin/Beden Birliği & Stres-Hastalık Bağlantısı” konferansına ev sahipliği yapacak. Amerikan Hastanesi Code Lotus Mindfulness Merkezi, Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Salonu’nda düzenlenecek olan etkinlik kapsamında dünyaca ünlü konuşmacı ve yazar Dr. Gabor Maté’yi ağırlayacak.

Amerikan Hastanesi bünyesinde bulunan Code Lotus Mindfulness Merkezi, “İyileştir Kendini” mottosuyla fiziksel sağlığın yanı sıra, zihinsel ve ruhsal sağlığa da katkıda bulunacak nitelikteki bütünsel yaklaşımları benimseyip herkesi bilinçli farkındalık konusunda bilinçlendirerek, iyi olma halini aşılamayı hedefliyor. Bu amaçla dünyaca ünlü doktor ve yazarları ağırlayarak etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Code Lotus Mindfulness Merkezi, 19 Eylül 2018 Çarşamba günü Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Salonu’nda dünyaca ünlü konuşmacı ve yazar Dr. Gabor Maté’yi ağırlıyor. 1 gün sürecek olan etkinlik, psikologlardan psikiyatristlere, doktorlardan ebeveynlere, hayatında stres faktörü olan tüm kişilere hitap ediyor. Dr. Gabor Maté, sorunlara kısa ve geçici çözümler bulmak yerine bilimsel verilere, geçmiş vakalara ve kendi deneyimlerine dayanarak, insanların kendilerini iyileştirmelerine ışık tutuyor. Seminerde, çağımızın yoğun stresiyle mücadele eden kişiler için faydalı olabilecek öğretiler de yer alacak.

Etkinlikteki ilk oturumda “Biyo-psikososyal Bakış Açısından Sağlık ve Hastalık: Hastalığın Başlamasında Duyguların Rolü” ele alınırken, ikinci oturumda “Beden - Zihin Birliği ve Stresin Doğasını Bilimsel Olarak Anlamak, Hayır Demek: Stresi Uzaklaştırarak Sağlığa Kavuşmak” konuları tartışılacak.

Dr. Gabor Maté Hakkında
Dr. Gabor Maté, kısa zaman önce aktif hekimlikten emekli olmuş bir medikal doktordur. 20 sene boyunca aile hekimliği yapmış ve 7 yıl Vancouver Hastanesi’nde Palyatif Bakım Ünitesi’nde Medikal Koordinatör olarak çalışmıştır. 12 sene boyunca Vancouver’ın doğusunda ciddi uyuşturucu bağımlılıkları, zihinsel hastalıkları ve HIV virüsü olan kişilerle çalışmıştır. Ayrıca iki sene “Vancouver Supervised Injection Site”da hekimlik yapmıştır. Sağlık ve hastalıkta, dikkat eksikliğinde ve diğer çocuk gelişimi problemlerinde, çocukluk travmalarına ve duygusal kayıplara psiko-fizyolojik tepki olarak gelişen bağımlılıklarda zihin/beden bütünlüğüyle ilgili çalışmalarıyla dünyaca üne kavuşmuştur.

Dr. Gabor Maté çok satan listelerine giren ve 5 kıtada 20’den fazla dile çevrilen dört kitap yazmıştır: “In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction”; “When the Body Says No: The Cost of Hidden Stress” (Vücudunuz Hayır Diyorsa: Duygusal Stresin Bedelleri); “Scattered Minds: A New Look at the Origins and Healing of Attention Deficit Disorder” ve “Hold on to Your Kids: Why Parents Need to Matter More Than Peers (Gordon Neufeld ile birlikte)”. Diğer birçok ödülle birlikte Simon Fraser Üniversitesi’nden Outstanding Alumnus Ödülü ve University of Northern British Colombia’dan Honorary Degree of Law ödüllerinin sahibi olmuştur. 2017’de Centre for Addictions and Mental Health tarafından Difference Maker in Mental Health dalında seçilen 150 kişiden biri olarak anılmıştır. Sıkça profesyonellere ve halka -yurt dışında ve uluslararası olarak- çocuk gelişimi ve ebeveynlik, fiziksel ve zihinsel sağlık ve bağımlılık konularında konferanslar vermektedir. Simon Fraser Üniversitesiy’nde Faculty of Criminology’de misafir profesördür. Yeni kitabı “The Myth of Normal: Finding Out Authentic Self in a Toxic Culture” tamamlanma aşamasındadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT