%100 Metal Sunar: Blind Guardian

%100 Metal Sunar: Blind Guardian

Tarihler: 05 Kasım 2023 Pazar ~ 05 Kasım 2023 Pazar 21:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

Ücret: 1. Avantajlı Dönem - Sahne Önü - ₺1.100,00 1. Avantajlı Dönem - Genel Giriş - ₺550,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlupsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2023 ~ Kas 5, 2023

%100 Metal İftiharla Sunar: Alman power metal grubu Blind Guardian "The God Machine" Avrupa turnesi kapsamında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde!

1980'lerin ortalarında başlayan Alman heavy metal akımına katılan Blind Guardian, power metal ve senfonik metal ile bağ kuran bir ekip olarak kariyerini sürdürmeyi amaçladı. Şarkı sözleri yazarken J.R.R. Tolkien, Stephen King, Robert Jordan gibi fantastik edebiyat yazarlarından ve efsanelerden ilham alan grup üyeleri power metalde bir marka oldu. İlham kaynaklarından dolayı ve sahnede bir hikaye anlatıcılığı üstlendiği için Blind Guardian, hayranları tarafından "The Bards" (Ozanlar) olarak anılmaya başladı.

1992 çıkışlı Somewhere Far Beyond albümü Almanya başta olmak üzere Avrupa'da bir kilometre taşı olarak görüldü. Bu albümün üzerinden 30 yıl geçti ve Blind Guardian'ın büyülü dünyasından hayatlara dokunacak yüzlerce hikaye var. Bu yıl yayımlanan The God Machine albümünde Blind Guardian'ın bugüne kadar yaptıklarından belirgin izler var. Grubun vokalisti Hansi Kürsch "Kendi tarihimizden çok şey aldık ve bu temel üzerine yeni bir dönem inşa ettik" diyerek yeni albümü tek cümlede özetliyor.

Blind Guardian'da Yeni Dönem
"Beyond the Red Mirror" albümünün üzerinden 7 yıl, "Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands” üzerinden neredeyse 3 yıl geçti. Hansi Kürsch (vokal), André Olbrich (lead, akustik, ritim gitar), Marcus Siepen (ritim, akustik gitar) ve Frederik Ehmke (davul) dinleyicilerini tanrıların fantastik dünya içindeki yaşamını görmeye davet etmişti. Hansi, Blind Guardian'ın yeni dönemini şöyle anlatıyor: "Son 2 albümün orkestra yönününü daha fazla ilerletemeyeceğimizi biliyorduk. The God Machine'i kaydederken yol haritamız açıktı ve kafa yordukça her zaman daha iyiye gitti. Daha az orkestra etkisi, daha çok metal istedik. 2022 albümümüzde güçlü korolar hala var ama daha seçici ve temaya odaklı bir şekilde kullandık.”

Blind Guardian ve yapımcısı Charlie Bauerfeind grubun özünü tekrar gün yüzüne çıkarmayı hedefledi. "The God Machine" agresif, dinamik ve sinematik anlar barındıran kompakt bir albüm olarak son şeklini aldı. Blind Guardian'ın geçmişi ve bugünü arasında köprü kuran albüm, bu bağı öyle dengeli bir şekilde kuruyor ki karmaşıklık, belirsizlik gibi durumları ortadan kaldırıyor. Hansi Kürsch grubun tarzı hakkında şu açıklamayı yapıyor: “90'lardaki niteliklerimizi direkt yeniden şekillendirmek istemedik. O yol çok karmaşık ve sonsuza kadar devam ettirmemiz mümkün değil. "The God Machine" bizim için temiz bir sayfa oldu. Yeni bir rota çizdik ve birkaç albümdür ihtimal ettiğimiz şeylere geri döndük.”

The God Machine'de Neler Var?
Hansi Kürsch ve André Olbrich albümdeki şarkıların iskeletini oluşturdu. Her Blind Guardian albümünde olduğu gibi yazarların etkisi yine hissedilir derecede. Neil Gaiman'ın American Gods'ı, Brandon Sanderson'ın Stormlight Archives'ı, The Witcher romanları ağır basıyor. Battlestar Galactica da grubun başvurduğu bir kaynaktı.

The God Machine tema çeşitliliği sunan bir albüm. Modern cadı avlarını, paranoyayı, savaşı ve Hansi'nin annesinin ölümünü konu alıyor. Tüm bunlar bir araya gelince de diskografinin en hızlı ve ağır Blind Guardian albümlerinden biri oluyor. "Violent Shadow" acımasız thrash riffleri ve davulların olduğu bir parça. "Architects of Doom" akıllara "Follow the Blind"ı getiriyor. "Secrets Of The American Gods", "Nightfall In Middle Earth"ten bu yana en seçkin destanlardan biri. “Blood Of The Elves” ise adete bir marş olarak sahnelenmeyi bekliyor.

İstanbul, Ozanların Yolunu Gözlüyor
"The God Machine" Blind Guardian diskografisinde yeni bir dönemi işaret eden, geçmişten dersler alan ancak taklitten kaçınan bir albüm. Modern hikaye anlatıcıları 2023'te albüm turnesi kapsamında birçok şehri ziyaret edecek. İstanbul konseri 5 Kasım 2023 Pazar günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde. Yer yer fantastik edebiyatın, yer yer gerçeklerin müzikle buluşacağı gecede Blind Guardian ruhu her yeri kaplayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT