%100 Metal Sunar: Doom Over Istanbul

%100 Metal Sunar: Doom Over Istanbul

Tarihler: 23 Ekim 2022 Pazar ~ 23 Ekim 2022 Pazar 18:45

Yer: Zorlu PSM - %100 Studio

Ücret: Genel Giriş - ₺320,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlupsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2022 ~ Eki 23, 2022

Swallow the Sun, Avatarium ve Dark Matter Doom Over Istanbul konserleri kapsamında 23 Ekim akşamı Zorlu PSM %100 Studio’da!

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Doom Over Istanbul’da Finlandiya’dan Swallow the Sun, İsveç’ten Avatarium ve İran’dan Dark Matter grupları Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde bir araya geliyor. Uzun süredir Türkiye’ye beklenen 3 grup Duality ve Vera Müzik organizasyonuyla seyircisiyle buluşacak.

Swallow the Sun
2000'de Juha Raivio'nun girişimleriyle adını duyuran Swallow the Sun, ilk albümü The Morning Never Came'i 2003'te yayımladı. Finlandiyalı doom/death metal ekibi bu albümle Fin Metal Ödülleri'nin En İyi Umut Veren Grup kategorisinde üçüncü oldu.Daha sonra ilk Avrupa turnesine çıkan grup çeşitli festival sahnelerinde müziğini kitlelere duyurdu. 2 yılda hatırı sayılır bir seyirci edinen Swallow the Sun 2005'te Ghost of Loss, 2007'de Hope, 2008'de Plague of Butterflies, 2009'da New Moon ve 2012'de Emerald Forest and the Blackbird albümlerini yayımladı. Grubun yarattığı melankolik evrende duygu dolu besteler dinleyicilerde silinmeyecek izler bıraktı. Her ruhun kendine yer bulabildiği evren yıllar gittikçe genişledi.2019'da When A Shadow Is Forced Into The Light albümüyle büyük bir adım atan Finlandiyalı grup, 2021 Moonflower ile tüm kariyerini taçlandıran bir yapıt ortaya koydu. 20 yılı geride bırakan Swallow the Sun artık doom metalin melankolik saflarını bir arada tutan, karanlık müziğe liderlik eden bir isim olarak 23 Ekim'de ilk kez İstanbul'a geliyor.

Avatarium
Heavy doom grubu Avatarium 2013 yılında Candlemass'in beyni Leif Edling, Marcus Jidell ve Jennie-Ann Smith'in başlattığı bir proje. Doom metal bestelerinin ilham kaynağı Edling, Avatarium ile icra ettiği müziği daha farklı tanıtmak, kadın vokal kullanarak benzersiz bir tat elde etmenin peşindeydi.2013'ün sonlarında kendi adıyla ilk albümünü yayımlayan grup Jennie-Ann Smith'in derin, blues tonlu vokalleri sayesinde hemen fark edildi ve doom metalin aranan taze kanı oldu. Albüm sonrası iki yıl konserlerle ve yapılanmayla geçerken beyin takımı bestelerini biriktirdi. 2015'te The Girl with the Raven Mask, 2017'de Hurricanes and Halos ve 2019'da The Fire I Long For görücüye çıktı. Bu süre zarfında Leif Edling’in albümlere verdiği katkı azalarak devam etti. Şu an grubun üretimi Marcuss ve Jennie-Ann merkezli. Leif ise tohumunu attığı, büyüttüğü grubun arkasında bir danışman olarak bulunuyor.Davulda Andreas Habo Johansson, bas gitarda Mats Rydström ve klavyede Rickard Nilsson'un olduğu Avatarium emekleme dönemini geride bırakan, uçmaya hazır, sürprizler dağıtan bir grup edasıyla 23 Ekim'de ilk İstanbul konseri için Zorlu PSM'de olacak.

Dark Matter
İranlı dark/doom metal grubu Dark Matter yaşadığı coğrafyada tüm zorluklara göğüs gererek tarihi topraklardan müziğini dünyaya duyuruyor. İlk albümü Nebula to Black Hole'u 2020'de yayımladı. 8 parçadan oluşan bu albümün özelliği ise 12 ülkeye temas etmesi ve 17 konuk müzisyeni doom metal etrafında buluşturması. Dark Matter, Doom Over Istanbul'un açılışını yapmak üzere yoğun tempoda çalışıyor.Türkiye’de doom metal konseptiyle yapılan ilk etkinlikte bu yıl melankolinin ağır bastığı, yer yer hızlı tempoda müziğin salonu doldurduğu anlar yaşanacak. 23 Ekim 2022, İstanbul’un doom metalin derinlerine inip ruhunu arındıracağı gün olarak tarihe geçecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT