Amira Medunjanin Sevdah Konseri

Tarihler: 28 Ekim 2017 Cumartesi ~ 28 Ekim 2017 Cumartesi 28 Ekim 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 80.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL 3. Kategori - 30.00 TL 60 yaş üstü - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2017 ~ Eki 28, 2017
Amira Medunjanin Sevdah Konseri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sizlerle...

Sevdah melankoli, özlem ve güzel acı ile aşılanmış bir yaşam duygusudur. Bosna'da bu duygu geleneksel hüzünlü şarkılar ile dışa vurulur: -Sevdalinkalar.

Amira Medunjanin eski Yugoslavya'da geleneksel müziğin popülaritesinin yüksek olduğu bir dönemde Saraybosna'da dünyaya geldi ve Sevdah hayatında her zaman çok önemli bir yer tuttu. Annesinden öğrendiği Sevdalinkalar, onun için şarkıların en güzelleriydi. Bu kesindi; onun hayatı bundan sonra Sevdah olacaktı. Bosna'nın sözel geleneğine olan hayranlığı, kendisini özel bir sanatsal dili geliştirmeye adamasına yol açtı. Sevdalinkalar içinde eşsiz bir ses yaratmayı başardı. 

Amira, savaş sırasında Saraybosna'da kalmayı tercih etmiş, yaşamına burada devam etmişti. Çeşitli sanatçılar ile birlikte çalışmış konserler vermişti. Aslında savaş sırasında Bosna Hersek'in kültürel gelişimini sürdürmesi amacıyla kurulmuş bir sanatçı gurubunun da üyesiydi. 

Bosna'nın aşk ve hüzün dolu Sevdah ezgileri, onun arı ve yumuşak sesinde caz ritimlerine ulaşmaktadır. Sevdah söyleme şeklini değerlendiren, müzik yazarı ve gazeteci Garth Cartwright, Amira Medunjanin'i, yüzlerce yıllık geleneğe getirdiği yeni bağlam ve formdan ötürü ''Bosnanın Billie Holiday''i olarak adlandırmaktadır.

" Medunjanin ile birlikte Ante Gelo, Zevonimir Sestak, Emin Esen, Ufuk Kaan İçli'nin olağandışı bir müzikal deneyim sunacakları konser, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı tarafından organize edilmektedir."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT