Ara Dinkjian Quartet

Tarihler: 13 Mart 2011 Pazar ~ 13 Mart 2011 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu, Sultanahmet İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2011 ~ Mar 13, 2011
Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri

Ara Dinkjian & Friends feat. Sokratis Sinopoulos & Arto Tuncboyaciyan

Ara Dinkjian: ud
Sokratis Sinopoulos: kemençe
Arto Tuncboyaciyan: vurmalı çalgılar
Baturay Yarkin: klavye

Ara Dinkjian, 1958, New Jersey, ABD doğumlu Diyarbakır`lı bir ailenin çocuğu olan Ermeni asıllı bestekar müzisyen. Babası Onnik Dinkjian sayesinde müzikle tanışmıştır. Ara Dinkjian dünyada Night Ark grubunun kurucusu, çok sayıdaki ünlü besteleri ve dünyanın en iyi ud ve cümbüş icracılarından biri olmasıyla tanınmaktadır. Ayrıca doğunun ve batının piyano, gitar, darbuka ve klarnet gibi birçok enstrümanını icra yeteneğine sahiptir. Sezen Aksu, Kibariye, Mine Koşan, Ahmet Kaya ve Coşkun Sabah`a besteler vermiştir. Ayrıca Yunanlı sanatçı Eleftheria Arvanitaki ile birlikte çalışmıştır. Sezen Aksu`ya ait Sezen Aksu`88 adlı albümde yer alan Sarışınım (Yunanca:Dinata Dinata), Vazgeçtim ve Ahmet Kaya`nın yorumladığı Ağladıkça adlı şarkıların bestecisidir. Arto Tunç Boyacıyan ile birlikte yaptığı Night Ark isimli bir albüm çalışması bulunmaktadır.

Sanatçının eserleri 13 farklı dile çevrilmiştir Sezen Aksu ‘Sarışınım’ adıyla seslendirdiği, Ara Dinkjian’ın Homecoming” (“Dinata Dinata”) parçası 2004 Athena Olimpiyatları kapanış seremonisinde kullanılmıştır. Bunun dışında birçok eseri televizyon ve sinema filmlerin sountrack olarak kullanılmıştır.

Türkiye’de bilinen önemli besteleri arasında ‘Picture’ (Ahmet Kaya ‘Ağladıkça’, Alpay ‘Dağların Arkasında Yar’), Sezen Aksu’nun seslendirdiği ‘Yine Mi Çiçek’, ‘Hoş Geldin’, ‘Sarışınım’, ‘Vazgeçtim’, Coşkun Sabah’ın söz yazdığı ‘Öğüt’, ‘Gelmez O Günler’ sayılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT