“Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” Konserleri Kapsamında Aya İrini’de!

Tarihler: 28 Mayıs 2010 Cuma ~ 29 Haziran 2010 Salı - Saat: 21:00

Yer: Aya İrini

Ücret: 120TL, 90 TL, 60 TL

Nereden Alınır: Biletix ve www.aveamuzik.com

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu, Sultanahmet, İstanbul Eminönü İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2010 ~ Haz 29, 2010

Hayata değer katan her alanı olduğu gibi evrensel tek dil olan müziği de farklı boyutlarıyla sahiplenen Avea, “Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” konserler serisini, dünya müziğinin önemli seslerinden, rebetiko şarkılarının divası Glykeria ile başlatıyor.

Avea’nın gerçekleştireceği “Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” konser etkinlikleri, kendi kültürlerinden kopmadan dünya çapında üne kavuşmuş sanatçıları dinleme olanağı sunuyor. “Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” konserleri Yunanistan’ın dünya çapında ünlü sesi Glykeria ile başlıyor.

Bu kapsamda; Rebetika türünün modern zamanlardaki yorumcusu Glykeria, 28 Mayıs Cuma günü saat 21.00’da Aya İrini’de sahne alacak.

“Avea olarak, müşterilerimizin hayatının her alanında olmayı hedefleyen bir yaklaşımı benimsiyoruz. Hayata değer katan, kültür, sanat, spor gibi çeşitli alanlarda, onlarla birlikte oluyoruz. Müzik de en önem verdiğimiz alanlardan biri… Avea olarak, müziğin birleştirici gücünün önemini bilen ve müziğin en seçkin örneklerini dinleyicilere ulaştırma misyonuyla, alanının önde isimlerini 2010’da müzikseverlerle bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” diyen Avea CEO’su Erkan Akdemir, sözlerine şöyle devam etti; “Konserler serimizi ünlü sanatçı Glykeria ile başlatacağız. Glykeria’yı Türk müzikseverlerle buluşturacak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Eminim ki; Glykeria’nın muhteşem sesi ve özel yorumlarıyla tüm müzikseverlerin büyük keyif alacağı bir gece yaşayacağız” dedi.

1974 yılında başlayan kariyerine bugüne kadar on dört albüm sığdıran sanatçı, 2003 yılında ülkemizde piyasaya çıkan “Glykeria ile Rebetiko Şarkıları” en çok satanlar listesinde yer aldı. “Ley lim ley”, “Şaşkın”, “Şinanay”, “Karabiberim” gibi hit şarkıları rebetiko tarzında seslendirdi.

Atina Olimpik Stadyumu’nda gerçekleşen Dünya Gençlik Olimpiyatları’nın açılışını yapan Glykeria, Avrupa’nın yanı sıra Amerika, Kanada ve Avustralya’da da rebetikonun eşsiz ritmini kitlelere sevdirdi.

İzmir ve Anadolu kaynaklı şarkıların yanı sıra, Yunan adalarına özgü “demotic” ve “nisiotiko” şarkılarına da tekrar hayat veren, albümleri listelerde bir numara olan Glykeria, muhteşem sesi ve özgün yorumuyla 28 Mayıs Cuma günü, Aya İrini’de müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Program:
“Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” Projesi Kapsamındaki Konserler...
28 Mayıs Cuma Glykeria Aya İrini 21.00
5 Haziran Ctesi Alim Qasimov Yere Batan Sarnıcı 21.00
8 Haziran Salı Gypsy Queens & Kings İstanbul Modern 21.00
15 Haziran Salı Lura İstanbul Modern 21.00
29 Haziran Salı Mor Karbasi İstanbul Modern 21.00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT