Badem

Tarihler: 05 Aralık 2008 Cuma ~ 05 Aralık 2008 Cuma - Saat: 22:00

Yer: Studio Live

Ücret: 23,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Studio Live

Adres: Sakızağacı cad. Büyükbayram sok no:1 kat 2 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 77 12 - www.studiolive.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2008 ~ Ara 5, 2008
Rock müzigin centilmeni BADEM
“Bogaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü (BÜMK) bünyesinden birçok sanatçı çıktı, ancak hiçbiri Badem kadar BÜMKlü olamadı” dersek, yalan söylemiş olmayız. BÜMK ile halen dogrudan ve dolaylı devam etmekte olan, ve 15 seneye merdiven dayamış bir bağdan söz ediyoruz. Grup, eriştigi müzikal yetkinligi ve olgunlugu, BÜMK’ün yanısıra; çalıskanlığına, iradesine, ve özündeki kuvvetli arkadaşlık bağına borçlu. Özlem Tekin’in sözleriyle: “Önce adam, sonra rock’çı olan; beş albümde katedilecek mesafeyi ikinci albümüyle katetmiş bir grup Badem”.

Badem’in ikinci albümü S’ONSUZ, Şubat 2008’de Taşoda Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı. Grubun Özlem Tekin ile düet yaptıgı çıkış parçası Kalpsiz, şubat itibariyle Dream TV ve Powertürk listelerinde bir numara. Badem’in yeni albümünde, İlhan Şeşen de konuk olarak yer alıyor.
S’ONSUZ, grubun ilk albümünden bu yana yaşadıgı ask ve ölüm ayrılıklarının yarattığı kederli ruh halini anlatan, duygusal ve karanlık bir havayı barındırıyor. Piyanonun, nefeslilerin, yaylıların, ve daha birçok enstrümanın eşlik ettiği; zengin orkestrasyonlara sahip titizlikle hazırlanmış düzenlemeler, albümün kalitesini üst seviyeye çıkarıyor.

İlk albümde ağırlıklı olarak yer alan Karacaoğlan sözleri sadece bir şarkıda kullanılmış. Etkileyici konser performansıyla ünlenen Badem, Mart ayında başlayacak “S’onsuza kadar” turnesiyle sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.
Ekim 2005’teki ilk albümlerinde pop-rock tarzı, çok sesli vokalleri, akustik tınıları ve altı adet klibiyle karşımıza çıkan Badem, on yıl önce Boğaziçi Üniversiteli üç ögrenci BArış, DEvrim ve Mustafa tarafından vokal topluluğu olarak kuruldu. Barış ve Mustafa’yı halen barındıran grupta, yasanan degisikliklere ragmen üyelerin adlarının baş harfleri, gizemli bir şekilde, Badem kelimesini oluşturmaya devam ediyor. Öte yandan grup, ilk albümünden bugüne 100’e yakın konser vermiş durumda.

Boğaziçi Üniversiteli Badem’den; Mustafa genetik, Barış felsefe, Doğaç elektronik mühendisliği, Mert inşaat mühendisliği, ve Emre turizm işletmeciliği mezunu. Mustafa halen İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi, Ses Mühendisliği doktora öğrencisi. Doğaç Başaran elektronik mühendisliği doktorasına devam etmekte.
Sınav filmindeki Sen Ağlama parçasıyla yüz binleri derinden etkileyen grubu, filmin senaristi Yigit Güralp’ten daha iyi anlatmak zor: “Ne vakit bir Badem şarkısı dinlemeye başlasam, onları adeta enstrümanlarıyla başucumda hissediyorum. Sonra gözlerimi kapattığımda, sarkıları yavaş yavaş büyüyor, büyüyor ve kendimi ihtisamlı bir konserde onlara eşlik ederken buluyorum. İşte bu kadar gerçek şarkılar Badem şarkıları.”

Mustafa Kemal Öztürk: Vokal, piyano, gitar
Barış Bahçeci: Vokal, geri vokal, gitar, perküsyon
Mert Özdemir: Gitar, banço, geri vokal
Dogaç Basaran: Bas gitar, geri vokal
Emre Yıldız: Davul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT