Benjamin Appl & Martynas Levickis “Viyana – Paris – Berlin – New York

Benjamin Appl & Martynas Levickis “Viyana – Paris – Berlin – New York

Tarihler: 30 Mayıs 2024 Perşembe ~ 30 Mayıs 2024 Perşembe 20:00

Yer: St. Antuan Kilisesi

Ücret: 1. Kategori - ₺1.400,00 2. Kategori - ₺1.100,00 3. Kategori - ₺900,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: İstiklal Cad. No:327 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2024 ~ May 30, 2024

Espri, zekâ ve zevkle bezeli” (Gramophone) icralarıyla tanınan Benjamin Appl ile 2023 Opus Klassik Ödülleri’nde çalgı dalında Yılın Sanatçısı seçilen Martynas Levickis, dünyanın dört kültür başkentine yapacakları bu müzikal yolculukta, birbirini etkileyen farklı coğrafyalar, dönemler ve türlerden eserlerle son derece renkli bir müzik atlası yaratacaklar.

Bariton Benjamin Appl, uluslararası arenaya çıktığı anda dikkatleri üzerine çekti: 2014-2016 yılları arasında BBC Yeni Kuşak Sanatçısı, Wigmore Hall Çıkış Yapan Sanatçısı ve ECHO Yükselen Yıldızı seçildi, ayrıca 2016 Gramophone Yılın Genç Sanatçısı ödülüne layık görüldü. 2021’de Heimat albümü ile Fransız Académie du Disque Lyrique’ten Altın Orfe kazanan sanatçı halen Meksika’dan Japonya’ya uzanan parlak kariyerinde en prestijli operalarda ve dünyanın belli başlı tüm orkestraları eşliğinde sahneye çıksa da sağladığı sanatsal özgürlük nedeniyle, tercihini her zaman resitallerden yana kullanıyor. Klasik müzik konserlerinin geleneksel biçim kısıtlamalarını aşarak hazırladığı özel içerikler, kimi zaman kişisel kimi zaman tarihsel hikâyeleri olan programlar ile Würzburg Mozart Festivali, Schwarzenberg Schubertiade, Schleswig-Holstein, Edinburgh, Ruhr gibi festivallerin ve Amsterdam Concertgebouw, Carnegie Hall, Viyana Konzerthaus, Sydney Operası dahil önde gelen salonların en beğenilen konuklarından.

30’dan fazla uluslararası ödül sahibi Martynas Levickis, akordeona hak ettiği ünü kazandıran sanatçı olarak anılıyor. Çalgısından “sihirbazlık kutusu” diye bahseden virtüöz çalmaya başladığında dinleyiciler gerçekten de hayret verici bir sihirbazlık gösterisi izler gibi pür dikkat kesiliyorlar. Daha üç yaşındayken akordeonuyla doğadaki sesleri taklit ediyordu; 2010’da Yetenek Sizsiniz Litvanya yarışmasında aldığı birincilikle ülkesinde süperstar oldu; Decca Classics etiketiyle çıkan ilk albümü İngiltere klasik müzik listelerinde bir numaraya yükseldi; kurduğu Mikroorkéstra ile Baltık ülkelerinde stadyumları doldurdu; 2023’te yayımladığı Autograph albümü ise ona Opus Klassik ödülünü kazandırdı. Dünya genelinde orkestraların ve festivallerin aranılan konuğu Levickis, geçtiğimiz yaz Mecklenburg-Vorpommern Festivali’inin Yerleşik Sanatçısı olarak verdiği 25 konserde çalgısının muazzam çeşitliliğini sergiledi. Bu sezon Dortmund Filarmoni’nin Yeni Yıl Konseri’nin solisti olan sanatçı ayrıca Hamburg Elbphilharmonie’de dört konser veriyor; Luzern Festival Yaylıları ile Almanya turnesine çıkıyor ve Berlin Konzerthaus’tan Seul’e dinleyicileriyle buluşuyor.

20. yüzyılda Viyana, Paris, Berlin ve New York’ta yaşamış, bu şehirlerde birbiri içinde eriyen farklı kültürlerden ilham almış bestecilerin yazdıkları ölümsüz eserler, Appl’ın büyüleyici sesi ve Levickis’in akordeonda son derece duyarlı eşliğiyle, yepyeni bir canlılık ve anlam kazanacak.

• Kategori içi koltuklar numarasızdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT