Birol Topaloğlu

Tarihler: 24 Ağustos 2018 Cuma ~ 24 Ağustos 2018 Cuma 24 Ağustos 2018 21:00

Yer: Ezmoce Köy Evi

Ücret: - 39.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 24, 2018 ~ Ağu 24, 2018
Birol Topaloğlu, Ezmoce Köy Evi'nde sizlerle olacak.

Çocukluğunda siyah beyaz televizyon ekranından sesini duyup etkilendiği ilk müzik aleti klarnet olmasına rağmen, eline geçen  enstrüman bağlama oldu.  Kendi kendine saz çalmayı öğrenerek köy düğünlerinde yer alır. Annesinin seslendirdiği  geleneksel  ezgilerden etkilenerek kendisi de söylemeye başlar. 

Bir yandan  kemençe ve tuluma da ilgi duyar, ancak ilkokuldan sonra eğitimine devam edebilmek için köyünden ayrılır. Böylece kemençe ve tuluma ilgisi yarım kalır. Uzun yıllar sazı ile baş başa kalan Birol Topaloğlu, elektrik elektronik mühendislik eğitimi için Gaziantep’e gider. Çeşitli sanatsal etkinliklere ve halk müziği koro çalışmalarına katılır. Bu arada halk ozanlarına ve deyişlerine ilgi duyar. Bu çalışmalar kendi kimliğini fark etme yolunda bir ışık tutar.

Üniversite yıllarında sazı ile verdiği bir solo konserde ilk kez ana dili olan lazca bir eseri seslendirir. Konser sonrası izleyicilerle yaptığı bir söyleşide laz dilinin Karadeniz şivesinden ayrı bir dil olduğunun bilinmediğinin kanaatine varır ve o günden sonra müzik derlemelerine başlar.

Köy ve yaylalarda bir yandan yaşlılardan müzik derlemeleri yaparken diğer yandan tulum ve kemençe çalmayı da geliştirir. İlk albümü olan Heyamo 1998 yılında Kalan Müzik etiketiyle yayınlanır. 1999 yılında Metropol müzikten yayınlanan Salkım Söğüt1 albümde üç Karadeniz ezgisiyle yer alır.

2000 yılında Lazaburi adlı arşiv çalışmasının ardından 2001 yılında Aravani ve 2005 yılında da Ezmoce albümleri Kalan müzikten yayınlanır. 2005 yılında ColchisMusic adında  kendi müzik yapım şirketini kurar. Aynı yıl Destani albümünü ve 2011 yılında Kıyı Boyu Karadeniz albümünü kendi firması üzerinden yayınlar.

Yurt içi ve yurt dışında birçok önemli festival ve etkinliklere katılan sanatçı 2011 yılında ikamet ettiği  İstanbul / Balat semtinden ailece kendi topraklarına geri döner.

Eski yapıların ahşap tuğla ve taş malzemelerini  bir araya getirerek ahşap ağırlıkta toplama bir bina inşa eder. 2014 yılında sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapabilecek bir konaklama işletmesini açar. Artvin'in Arhavi ilçesinde  bulunan ve Ezmoce(Rüya) Köy Evi adını verdiği bu işletmede bir etkinlik çerçevesinde plakçalar'dan dinlediği klarnet ezgileri onun bu enstrümana  olan ilgisini daha çok artırır. Karadeniz yöresinin yanı sıra 'diğer bölgelerinden Halk türkülerini Bağlama ,Tulum ve Kemençesi ile  ustalıkla icra eden sanatçı;  bugünlerde  geleneksel  ezgileri klarnet ile yorumlama çalışmalarını sürdürmektedir.

- Organizatör firma uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade etmek kaydıyla etkinliğe almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT