Bizim Havalarımız

Tarihler: 25 Ocak 2018 Perşembe ~ 25 Ocak 2018 Perşembe 25 Ocak 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2018 ~ Oca 25, 2018
Bizim Havalarımız - Muzaffer Sarısözen Türkülere Adanmış Bir Ömür konseri ocak ayında CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Anadolumuzun ve insanımızın mayası olan türkülerimiz...

Kenarda köşede kalmış, yakıldığı yörenin pek dışına çıkmamış, yakan aşığın dilinde kalmış binlerce ezgiyi, arkadaşlarıyla birlikte dağ, taş, köy kasaba dolaşarak derleyen notalayan, belli bir sisteme oturtan, bir büyük usta, hoca, sanatçı, şef, aydın, Türk Halk Müziği'nin muzaffer insanı; Muzaffer Sarısözen!

Çok yönlü ve kültürlü bir aileden gelen Muzaffer Sarısözen bu zenginliğine, folklor denen halk bilimini de ekleyince her bakımdan donanımlı bir müzik ve kültür insanı çıkmıştır ortaya.

1940 yılında kurulan “Yurttan Sesler” topluluğunun daha sonra başına geçerek, derlenen türküleri, oyun havalarını koroya öğreterek, bu ezgilerin radyolardan ülkenin dört bir yanında dinlenmesini sağlar. Hazırlayıp yönettiği ve sunduğu projeler halktan çok büyük bir ilgi ve takdir görür. Sarısözen bu ezgileri numaralayarak arşivler ve otantik hallerinin kaybolmaması için büyük bir çaba gösterir. Yurttan seslerin icrasıyla dabu otantik hallerin muhafazası ve aktarımı ivme kazanır.

Yazdığı kitaplar, makaleler, çok önemli tespitlerde bulunmuş ve bukültüre bir kılavuz olmuştur. Sarısözen, türkülerimize olduğu kadar halk oyunlarına ve halk sazlarına da önem vermiştir. Büyük ustamız, hocamız Muzaffer Sarısözen’i saygı, sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz.

Zafer Gündoğdu
1960 yılında Erzincan’da doğan sanatçı, ilköğrenimini ve ortaöğreniminiErzincan’da, yüksek öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı. 1983 yılındaTRT sanatçısı olan Gündoğdu, 1994 yılında açılan sınavı kazanarak TRT’nin en genç şefi oldu.

2000 yılında Almanya / Köln’de 1.300 bağlama, koro, 700 dansçı ve Köln Senfoni Orkestrası ile birlikte Guinness Rekorlar Kitabı’na giren “Bin YılınTürküsü” projesini yönetti. Almanya’da kadınlardan oluşan 500 kişilik bir koroyla “Kadının Türküsü”, Fransa’da “Aşk İle” Avusturya’da “Gençlerin Türküsü” adı altında yabancı orkestralardan oluşan büyük etkinlikler yönetti. Uzunca yıllar aynı kurumda programlar hazırlayıp yönetti.

TBMM Özel Ödülü, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Ödülü, Magazin Gazetecileri Derneği Özel Ödülü, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Ödülü gibi çeşitli kurumlardan ödül ve plaketler almıştır. Ülkemizde birçok sanatçının albümlerinde müzik yönetmenliği yapmıştır. TRT Repertuvar Kurulu, Merkez Kurul Üyelikleri, Kültür Bakanlığı ve çeşitli kurumlarda jür iüyeliği yaptı. Yurt içi ve yurt dışında birçok etkinliği ve projeleri yöneten sanatçı, sanat yaşamına TRT çatısı altında devam etmektedir.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT