Borusan Quartet

Tarihler: 23 Ocak 2012 Pazartesi ~ 23 Ocak 2012 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: 1. Kategori - 32.00 TL, 2. Kategori - 24.00 TL, 3. Kategori - 9.60 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy / İstanbul Acıbadem İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2012 ~ Oca 23, 2012

Borusan Quartet’ten Üç Dünya Prömiyeri

Son yıllardaki başarılarıyla adından söz ettiren Borusan Quartet, 23 Ocak’ta vereceği konserde Borusan Kültür Sanat'ın çağdaş Türk bestecileri Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener ve Turgut Pöğün'e sipariş verdiği üç yapıtın dünya prömiyerini yapacak.

Borusan Quartet, 23 Ocak Pazartesi akşamı Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleştirilecek konserde, her biri kendine has tınılar yaratarak başarıyı yakalamış olan Çağdaş Türk bestecileri; Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener ve Turgut Pöğün'ün, yazdığı üç yeni yapıtı ilk kez dinleyiciyle buluşturacak. Bestecilerin Borusan Kültür Sanat'ın siparişi üzerine yazdıkları “Borusan Quartet”, “1. Yaylıçalgılar Dörtlüsü” ve “Müzikler 3” adlı eserlerin dünya prömiyeri, 1. Kemanda Esen Kıvrak, 2. Kemanda Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun ve viyolonselde Çağ Erçağ'dan oluşan Borusan Quartet tarafından yapılacak.

Borusan Quartet hakkında:

2005 yılında Gürer Aykal tarafından kurulan, müzik danışmanlığını Alban Berg Quartet üyelerinden Gerhard Schulz'un yaptığı topluluk, Maxim Vengerov, Joshua Epstein, Juilliard Quartet gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına da katıldı. İsviçre'deki Maggini Vakfı'nın beğenisini kazanıp, Borusan Kültür Sanat ile yapılan işbirliği sonucu 1590 yapımı A. & H. Amati "Baron Knoop" keman, 1662 yapımı Nicoló Amati keman, 1742 yapımı Testore viyola ve 1740 yapımı bir Petrus Guarneri viyolonsel gibi değerli enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldular. Oda müziği partnerleri arasında Fazıl Say, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, İdil Biret, Toros Can, Muhiddin Dürrüoğlu gibi çok değerli müzisyenler bulunan Borusan Quartet, Türk bestecilerin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuara sahip.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT