Cellopianoduo Genç Nefeslerle

Tarihler: 26 Kasım 2015 Perşembe ~ 26 Kasım 2015 Perşembe 26 Kasım 2015 20:30

Yer: ENKA İbrahim Betil Oditoryumu

Ücret: 1. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi İstinye Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14

Web: http://www.enkasanat.org/

E Posta: enkakultur@enka.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2015 ~ Kas 26, 2015
"Cellopianoduo Genç Nefeslerle" etkinliği 26 Kasım'da ENKA'da gerçekleşecek.

Dilbağ Tokay:
Viyolonsel
Emine Serdaroğlu: Piyano
Andrija Mincic: Klarnet 
Taija Mincic: Fagot

Program
F. Mendelssohn Variations Concertantes Op. 17
Dilbağ Tokay & Emine Serdaroğlu

W. A. Mozart Fagot ve Viyolonsel için Sonat Si Bemol Majör K. 292
Allegro
Andante
Allegro: Rondo
Tadija Mincic & Dilbağ Tokay
F. Mendelssohn Concertstücke Op. 114 No. 2
Andrija Mincic & Tadija Mincic & Emine Serdaroğlu

Ara

R. Schumann Fantasiesstücke Op. 73
Andrija Mincic & Emine Serdaroğlu

C. Saint-Saens Fagot ve Piyano için Sonat Op. 168
Allegro moderato
Allegro scherzando
Molto adagio-Allegro moderato
Tadija Mincic & Emine Serdaroğlu

N. Rota Klarinet, Viyolonsel ve Piyano için Trio
Allegro
Andante
Allegrissimo
Andrija Mincic & Dilbağ Tokay & Emine Serdaroğlu

Dilbağ Tokay - Viyolonsel
Dilbağ Tokay Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Reşit Erzin’le başladığı viyolonsel eğitimini, 2008 yılında yine aynı konservatuvarın Sanatta Yeterlik programından mezun olarak tamamladı.
Konservatuvardaki eğitiminin yanı sıra; Türkiye, Almanya ve İtalya’da katıldığı uzmanlık kurslarında; A. Rudin, M. Khomitzer, F.  Baduel, C. Ponten, I. Ullner ve P. Trein gibi müzisyenlerle çalışma fırsatı buldu. 1998 yılından beri piyanist Emine Serdaroğlu ile viyolonsel-piyano ikilisi olarak; İstanbul’un belli başlı salonlarında; Adana, Adıyaman, Ankara, Antakya, Ayvalık, Bodrum, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Kars’da konserler vererek farklı şehirlerdeki sanatseverlerle buluşma imkanını buldu. İkili yurtdışında ise Almanya, Bulgaristan, Fransa, İsveç, İtalya, ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde renkli programları ve özgün yorumlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin beğenisini kazandı. Sanatçı bu ikili ile 2003 yılında İsveç’de Uluslararası Duo Yarışması’na, 2004 yılında Almanya’da Oda Müziği Akademisi’ne ve 2005 yılında da İtalya’da “Val Tidone I.M.C. Project’e” katıldı.

Solo, oda müziği, resital ve orkestra eşliğinde Türkiye’nin pek çok şehrinde, yurt dışında da İsveç, Almanya, Fransa, Sırbistan, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Pakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Suriye’de konserler veren Dilbağ Tokay, 2004 yılında Almanya’da orkestra eşliğinde Paul Trein’in “Old English Landscapes: Surrey” adlı eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi.

Sanatçı ayrıca ECUME kapsamında Suriye’de Şam’da ve İstanbul’da Pera Uluslararası Müzik Festivali çerçevesinde masterclass’lar verdi. Bulgaristan’da Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması’na jüri üyesi olarak davet edildi.

Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Yardımcı Doçent olarak görev alan Dilbağ Tokay’ın eğitmen olarak aldığı ödüller arasında, 2006 yılında Hırvatistan da 6. Uluslararası Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması’nda “En Başarılı Hoca Ödülü”, 2007 ve 2015 yıllarında Bulgaristan’da 7. Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması’nda “Yüksek Eğitmen Ödülü”, Italya’da 17. Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması’nda “Hocalık Erdem Ödülü”, 2010 yılında ise Andante Dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Müzik Eğitmeni” ödülleri yer almakta.

Emine R. Serdaroğlu - Piyano
Emine R. Serdaroğlu, piyano eğitimine Prof. Ersin Onay ile başladı, Fuat Türkay ve Prof. Cana Gürmen ile devam etti. Ecole Française d’Istanbul Pierre Loti lisesinden Bakalorya Derecesi ile mezun olduktan sonra, Illinois Wesleyan Üniversitesi (Illinois Wesleyan University) Müzik Bölümü piyano dalına burslu olarak kabul edildi. Lisans eğitimi süresince piyano çalışmalarını Prof. Dr. Mark Hansen ile sürdürdü ve magna cum laude derecesi ile mezun oldu. Austin Texas Üniversitesi’nde  (University of Texas at Austin) Prof. Dr. William Race ile çalışarak, piyano ve piyano pedagojisi dallarında yüksek lisans (MM) derecesini aldı. Ayrıca, Lala Margulis, Igor Kipnis, Rita Sloan, Ratko Derlorko ve Andrey Diev gibi eğitmen ve yorumcular ile çalıştı. Daha sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Müzikoloji Bölümü’nde doktora çalışmalarına Prof. Filiz Ali’nin danışmanlığında başladı, Prof. Filiz Ali’nin emekli olması nedeni ile Doç. Mehmet Nemutlu ile çalışmalarını tamamlayarak, doktor (PhD) ünvanını aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, Almanya, İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ta resitaller verdi. 1998 yılından bu yana, viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay ile birlikte yurt dışında Almanya, İsveç, Fransa, İtalya, Sırbistan, Belçika ve Kıbrıs’da, yurt içinde İstanbul’un önde gelen konser salonlarında ve Adana, Adıyaman, Ankara, Antakya, Ayvalık, Bodrum, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Kars’da viyolonsel-piyano ikilisi olarak birçok konserler verdi. İkili olarak katıldıkları duo yarışmasında jüri üyelerinin dikkatini çekerek, Almanya’ya orkestralı, duo ve solo olarak konserler vermek üzere davet edildi. CelloPianoDuo olarak ikili çalışmalarının yanısıra, Emine Serdaroğlu, birçok Türk ve yabancı sanatçı ile eşlik ve oda müziği çalışmaları yaptı. TRT televizyonu için kısa konser kayıtları yaptı. Konserleri TRT, NTV ve BRT tarafından kaydedildi. Radyo ve televizyonda röportajları yayınlandı.

Emine Serdaroğlu, 1997 yılından beri öğretim görevlisi olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim vermekte, 2008 yılından bu yana da, Güzel Sanatlar Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı görevini sürdürmektedir. Ayrıca Türk bestecileri ve piyano pedagojisi alanında araştırma çalışmalarına devam ederak, yur tiçi ve yurt dışında düzenlenen konferanslara aktif olarak katılmakta.

Andrija Mincic - Klarnet
Andrija Mincic müzisyen bir ailenin çocuğu olarak 1986 yılında Niş’de dünyaya geldi. Piyano ile başladığı müzik eğitimine, klarinet ile başarıyla, pek çok ödül alarak devam etti. Lisan eğitimi için, Niş Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde ünlü klarnet sanatçısı ve besteci Ante Grgin’in sınıfına kabul edildi. Ayrıca, Veljko Klenkovski (Sırbistan), Ognjen Popovic (Sırbistan), Mate Bekavac (Slovenya) ve Francois Benda (İsviçre) gibi sanatçılarla kendi ülkesinde ve Avrupa’da perfeksiyon çalışmaları yaptı. 2009 yılında, şimdiye kadar bölümünde verilmiş en yüksek birincilik notu ile mezun oldu ve yüksek lisans çalışmalarına başladı. 2011 yılında, Niş Üniversitesi’nin özel ödülünü alarak lisansüstü programından birincilikle mezun oldu ve Niş Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde Üniversitesi’nde Oda Müziği Sanatçısı görevine layık görüldü. 

Andrija Mincic, lisans eğitimi sırasında çeşitli yarışmaları katıldı. Belgrad’da düzenlenen Uluslararası Davorin Jenko ve Pancevo’da düzenlenen Uluslararası Jovan Bandur Yarışmasında Özel Ödül’e (Laureate) layık görüldü. Aryıca, Belgrad’da düzenlenen Oda Müziği Festivali’nde de düzenli olarak yer aldı. Aryıca, klarnet grup şefliğini de yaptığı Öğrenci Kültür Merkezi Orkestrası ve Müzik Fakültesi Orkestrası ile solist olarak İspanya, Yunanistan, İsviçre, İngiltere, Hollanda, Bulgaristan ve Fransa’da pek çok  konser verdi.

Sofia Simfognieta’nın klarnet grup şefi olarak Concertgebouw (Amsterdam), Palau de la Musica, Grand Teatro de Liceu, L’Auditorio (Barselona), Victoria Hall (Cenevre), Tonhalle (Zürih) ve Covent Garden (Londra) gibi, Avrupa’nın önde gelen salonlarında konserler verdi. 

Bu konserlerin yanısıra, aktif olarak oda müziği çalışmalarına devam eden sanatçı NIMUS Uluslarası Müzik Festivali’nde Nis Solistleri (Üflemeli Kentet) ve Varahilo Trio ile konserler verdi. Ayrıca tanınmış Trio Anima’nın konuk sanatçısı olarak konserlerde yer aldı.

Avrupa’da klarnet sanatçısı olarak yeteneği ile kendinden söz ettirmeye başlayan Andrija Mincic, konser hayatına aktif bir şekilde devam ediyor.

Tadija Mincic Fagot
Tadija Mincic 3 Mayıs 1990’da müzisyen bir ailede dünyaya geldi. İlköğretimini piyano üzerine tamamladı. 13’üne basmak üzereyken Profesör Mirko Isaeski ile Fagot öğrenmeye baladı ve iki yıl içinde dört yıllık okulunu tamamladı. 2009 yılında Nis’de orta öğretimini tamamladı ve Münih’e doğru yöneldi. Ekim 2009’da Münich Müzik ve Performans Sanatları Üniversitesi’nde Eberhard Marschall'ın öğrencisi oldu.

Son on yıl içinde uluslararası yarışmalarda 12 birincilik ödülü kazandı. Nisan 2013 yılında Yugoslavya Cumhuriyeti topraklarının en iyi müzisyenlerinden oluşan NBO (No Borders Orchestra) orkestrasından bir iş birliği daveti aldı. Aynı zamanda “Elen Baumann” müzik okulunda bir fagot profesörü olarak çalışmaya başladı.

Çalışmaları sırasında Bavyera bölge orkestralarında 200’den fazla konsere katıldı. Eylül 2014 itibariyle, “Salzburger Philharmonie”de ilk fagotçu oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT