Clara Dikiz Aynasında

Clara Dikiz Aynasında

Tarihler: 19 Aralık 2019 Perşembe ~ 19 Aralık 2019 Perşembe 19 Aralık 2019 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 19, 2019 ~ Ara 19, 2019
Clara Dikiz Aynasında fuaye konseri CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Lisa Fornhammar soprano
Cenk Erbiner viyola
Mediha Khan piyano 

“Clara, Dikiz Aynasında” Konser, Video Enstalasyon 

CRR Konser Salonu, Clara Schumann’ı 200. doğum yıl dönümünde iki ayrı etkinlikle anıyor. İlki, Clara Dikiz Aynasında... (Clara im Rückspiegel) konser enstalasyonu ile 19. yy’ın bu özel bestecisi ve günümüzün farklı nesillerinden ve kökenlerinden üç bestecisi Violeta Dinescu, Beste Özçelebi, Annette Schlünz arasında bir köprü kurulması amaçlanmıştır. Sanatçı Emanuel Mathias’ın Şoför Nebahat’ video enstallasyonun da yer aldıgı bu proje günümüzde İstanbul’da taksi sürücülüğü yaparak geçimini sağlayan üç kadın şoför portresine, kendine güvenli, güçlü kadın olarak Şoför Nabahat’ın hala örnek olduğunu görüyoruz ! 

Clara Schumann
19. yüzyılın ünlü piyanist ve bestecisi Clara Josephine Wieck, 13 Eylül 1819'da Leipzig'de dünyaya geldi. Babası müzik öğretmeni ve piyano firması sahibi Friedrich Wieck, kızının yeteneğini küçük yaşta keşfederek 5 yaşından itibaren onu müzisyen olarak yetiştirdi. 9 yaşındayken konserlerde çalmaya başladı. 11 yaşında ise ilk solo konserini verip ilk bestesini yaptı. 1831 - 1836 yılları arasında babasıyla birlikte Avrupa'yı dolaşarak bir dizi başarılı konser verdi. ”Harika çocuk” olarak ünlenen Clara; Mendelssohn, Paganini, Chopin, Goethe gibi zamanın önde gelen müzikçi ve edebiyatçılarının hayranlığını kazandı. 1878'de Frankfurt Konservatuvarı’nın baş piyano öğretmeni oldu ve pek çok öğrenci yetiştirerek piyanistlikte bir ekol oluşturdu. Bu yıllardaki en yakın dostlarından biri de besteci Johannes Brahms'dı. Brahms'a da bestelerinde esin kaynağı oldu. Brahms birçok bestesini Clara'ya ithaf etti. Schumann, son konserini 1891'de verdi ve konservatuvardan ayrılarak sadece evinde ders vermeye devam etti. 26 Mart 1896'da Frankfurt'ta hayata veda eden sanatçı, kendisi gibi piyanist olan Robert Schumann'la, 1840'da evlenmiş, Robert ölene kadar 16 yıl evli kalmışlardır. 

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.- Numarasız oturma düzeni vardır.- Etkinlik Fuaye alanında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT