Çocukça Bir Gün

Tarihler: 13 Temmuz 2019 Cumartesi ~ 13 Temmuz 2019 Cumartesi 13 Temmuz 2019 14:00

Yer: Feriye

Ücret: Tam - 100.00 TL Çocuk - 67.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 13, 2019 ~ Tem 13, 2019
26. İstanbul Caz Festivali, yıldız isimlerden yeni keşiflere 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 27 farklı mekânında ağırlamaya hazırlanıyor.

Festivalin çocukların dilinden konuştuğu, onlar için tasarlanmış konserler, atölyeler ve performanslarla dolu masalsı bir müzik günü. Üç yıldır düzenlenen Çocukça Bir Gün bu yıl, Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal ile “Masalların Masalı” performanslarının da yer aldığı programıyla çocuklara unutulmaz bir gün yaşatacak. 

Gün boyunca çizgi film gösterimleri, canlı müzik ve çeşitli sürprizlerle çocuklar müzik ve sanatla iç içe dopdolu bir gün geçirecek. Etkinlik için bilet alanların rezervasyonla katılabileceği çocuklar için yaratıcı atölyelerin de yer aldığı detaylı program aşağıdadır. Atölyeler için kontenjan sınırlı olduğundan bilet alan izleyicilerimizin ilgili linklerden rezervasyon yaptırması gerekmektedir. Program kapsamındaki atölyelerin bazıları İstanbul Caz Festivali ve İKSV Alt Kat tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Çocuk Atölyeleri Tasarım Programı kapsamında hazırlanmıştır.

Kapı açılışı: 13.30
Konser: 14.00

**5-12 yaş arası çocuklara yöneliktir.


ATÖLYELER
Ritmik Beden Orkestrası / 9 - 12 yaş
Bir, iki, üç, ALKIŞ! Erdem Topsakal’ın yürütücülüğünü üstlendiği Ritmik Beden Orkestrası’nda çocuklar; çeşitli ritim ve beden perküsyonu çalışmaları yapacak ve bu eğlenceli çalışma sırasında, profesyonel bir müzisyenin konserlere nasıl hazırlandığını da deneyimleme şansı bulacak. Bu atölye Çocuk Atölyeleri Tasarım Programı kapsamında hazırlanmıştır.

Bu Kimin Sesi? / 5 - 8 yaş
İnce ses, kalın ses… Alçak ses, yüksek ses… Tüm sesler bu atölyede buluşuyor! Bu Kimin Sesi? atölyesinde çocuklar, atölye yürütücüsü Ezgi Barhan’la birlikte temel ses egzersizleri yapacak. Birbirinden farklı seslerle oyunlar oynanacak atölyede, “çokseslilik” kavramı üzerine çalışılacak. Bu atölye Çocuk Atölyeleri Tasarım Programı kapsamında hazırlanmıştır.

Geometrik Gitarlar Atölyesi / 5 - 8 yaş
Ne akustik gitar, ne elektro gitar, ne de bas gitar! Bu atölyede çocukların ellerinde geometrik gitarlar olacak. Çocuklar, kübizm sanat akımı üzerine bilgilenerek, İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun Guitar, 1914 eserinden ilham alacak ve çeşitli malzemelerle kübist formlardan oluşan kendi geometrik gitarlarını tasarlayacaklar. Bu atölye Atölye Pikolo tarafından hazırlanmıştır.

Mobil Notalar Atölyesi / 9 - 12 yaş
Do Re Mi Fa Sol La Si Do! Bu atölyede notalar kağıda değil, tellere dökülecek. Çocuklar bu atölyede durağan eserlerin aksine hareket ve devinimi öne çıkaran yapıtlarıyla bilinen modern heykelin öncüsü Alexander Calder'in sanat pratiğinden yola çıkacak ve büktükleri, katladıkları tellerle kendi notalarından oluşan mobil heykellerini yapacak. Bu atölye Atölye Pikolo tarafından hazırlanmıştır.

Seslerden Renklere Renklerden Çizgilere Takı Atölyesi / 9 - 12 yaş
Caz Festivali’ndeki muhteşem sesler bu atölyede renklere, çizgilere, motiflere ve sonradan da çok eğlenceli ve yaratıcı kolye, anahtarlık ve takılara dönüşecek! Aktivitemizde seslerin nasıl renklere ve çizgilere dönüşebileceğini hep birlikte yaratıcı düşünerek, tartışarak ve en önemlisi deneyerek keşfedeceğiz. Çok farklı, eğlenceli, renklerin, seslerin ve çizgilerin kendimize özel ahenk ile dans ettiği bir aktiviteye hazır ol! Bu arada yaptıklarımızın sonradan nasıl da ufalıp takılara dönüşeceği ise tam bir sihir olacak! Bu atölye Pace Çocuk Sanat Merkezi tarafından hazırlanmıştır.

Seslerden Renklere Renklerden Çizgilere Takı Atölyesi / 5 - 8 yaş
Caz Festivali’ndeki muhteşem sesler bu atölyede renklere, çizgilere, motiflere ve sonradan da çok eğlenceli ve yaratıcı kolye, anahtarlık ve takılara dönüşecek! Aktivitemizde seslerin nasıl renklere ve çizgilere dönüşebileceğini hep birlikte yaratıcı düşünerek, tartışarak ve en önemlisi deneyerek keşfedeceğiz. Çok farklı, eğlenceli, renklerin, seslerin ve çizgilerin kendimize özel ahenk ile dans ettiği bir aktiviteye hazır ol! Bu arada yaptıklarımızın sonradan nasıl da ufalıp takılara dönüşeceği ise tam bir sihir olacak! Bu atölye Pace Çocuk Sanat Merkezi tarafından hazırlanmıştır.

Çocukların yarattığı caz dolu bir orman, Sihirli Caz Ormanı, Çocukça Bir Gün’de hayat buluyor!
Avi Medina, Rüya Nesrin ve Sanat Deliorman tarafından yürütülen ve çocukların özgün yaratımlarıyla ekip ruhunu bir araya getiren Sihirli Caz Ormanı, Çocukça Bir Gün’de herkese açık özel bir performans sunacak. ASAM/SGDD ve Beyoğlu Sosyal Hizmetler Merkezi’nin işbirliğiyle İKSV Alt Kat’ta gerçekleştirilen on haftalık atölye programının ardından atölyeye katılan çocuklar, Çocukça Bir Gün sahnesinde blues ezgilerinden ilham alan doğaçlama bir performansla izleyicileri caz ormanının büyüleyici dünyasına götürecek.

Rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Lütfen dikkat!Bu etkinlik Özel Kurallara tabidir. - 5-12 yaş arası çocuklara yöneliktir. - Venedik Sarayı Bahçesi’ndeki “ Paolo Fresu & Lars Danielsson Summerwind / Cem Tuncer Quartet” etkinliğine bilet alan izleyicilerimizin etkinlikten en geç bir hafta öncesine kadar https://caz.iksv.org/ adresinden kayıt yaptırarak adlarını konuk listesine ekletmeleri gerekmektedir.- İtalyan Başkonsolosluğu’nun uygulamaları uyarınca, giriş sırasında konuklardan biletleriyle birlikte fotoğraflı kimlik belgelerini göstermeleri istenecek ve sadece adı konuk listesinde bulunan izleyiciler mekâna girebilecektir.- Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’ndeki  “ Festival Ödül Gecesi” etkinliğine bilet alan izleyicilerimizin etkinlikten en geç bir hafta öncesine kadar https://caz.iksv.org/ adresinden kayıt yaptırarak adlarını konuk listesine ekletmeleri gerekmektedir.- Avusturya Başkonsolosluğu’nun uygulamaları uyarınca, giriş sırasında konuklardan biletleriyle birlikte fotoğraflı kimlik belgelerini göstermeleri istenecek ve sadece adı konuk listesinde bulunan izleyiciler mekâna girebilecektir.- Web sitesi üzerinden rezervasyon işlemini tamamlamayan izleyiciler, biletleri olsa dahi mekâna giremeyecek ve bilet iadesi mümkün olmayacaktır.- Beykoz Kundura’daki etkinlik için mekâna ücretli tekne ulaşımı sağlanacaktır. Ayrıntıları https://caz.iksv.org/’dan takip edebilirsiniz.- “Gece Gezmesi”nde All Saints Moda Kilisesi’ndeki konserleri izlemek için “Gece Gezmesi” biletine ek olarak kiliseye giriş bileti de satın alınmalıdır. Biletler sınırlı sayıdadır.- Konserlere girişte yaş sınırlamaları mevcuttur. Her bir konser özelinde farklılaşan yaş sınırı uygulamaları için lütfen konser sayfalarını inceleyiniz.- Girişte bileklik sağlanan etkinliklerde, etkinlik sonuna kadar bileklikler çıkarılmamalıdır.- Gece Gezmesi etkinliğinde, etkinlik günü kapı fiyatı uygulanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT