Defne Şahin & Guy Mintus

Tarihler: 03 Haziran 2016 Cuma ~ 03 Haziran 2016 Cuma 03 Haziran 2016 20:30

Yer: Pera Palace Hotel Jumeirah

Ücret: 1. Kategori - 70.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2016 ~ Haz 3, 2016
New York’ta yaşamını sürdüren ses sanatçısı ve besteci Defne Şahin, Pera Palace Hotel Jumeirah Grand Pera Balo Salonu’nda gerçekleştirilecek bu çok özel etkinlikte Guy Mintus aynı sahneyi paylaşıyor.

Goethe – Institut Istanbul ve Pera Palace Hotel Jumeirah işbirliğinde gerçekleştirilen bu etkinliği kaçırmayın...

Defne Şahin/ Besteci, Şarkıcı
New York’ta yaşamını sürdüren ses sanatçısı ve besteci Defne Şahin, farklı ülkelerde, farklı kültürlerle yoğrulmuş yaşamını anlatan bir müzik dili oluşturdu. Berlin’de doğup büyüyen sanatçı daha sonra Türkiye, İspanya ve Brezilya’da yaşamını sürdürdü. Böylece caz, bossa nova, pop ve Akdeniz halk ezgileri sanatçının müziğinin doğal boyutları haline geldi.

İlk albümü Yaşamak – to live with the words of Nâzım Hikmet Almanya’da, tanınmış caz dergisi Jazz Thing’in Next Generation (Duble Moon Records) dizisinde, Türkiye’de de Kalan Müzik tarafından yayınlandı ve basın tarafından „Başarılı bir kariyerin başlangıcı” (Jazzthetik) gibi övgüler aldı.

Şahin Avrupa, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Afrika’da birçok caz kulübü ve festivallerde konserler verdi. New York Carnegie Hall, Berlin Caz Festivali ve İstanbul Caz Festivali bunlardan bazıları. Defne Şahin, Jay Clayton, Elias Stemeseder, Fabian Almazan, Joe Sanders, Guillermo Klein und Henry Cole gibi dünyanın her yöresinden müzisyenlerle birlikte konserler gerçekleştirdi.

2010 yılında Berlin Senatosu’nun stüdyo ödülüne layık görülen Defne Şahin, aynı zamanda caz şarkıcısı, besteci ve müzik gurubu yöneticisi olarak 2011 yılında Alman Müzik Konseyi’nin popüler müzik ‘master class’ı Pop Camp’e davet edildi ve aynı yıl Elsa-Neumann bursuyla ödüllendirildi.

Defne Şahin, Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Escola Superior de Música Barcelona’da caz müziği şan öğrenimi gördü. Sanatçı, öğrenimi süresince David Friedman, Judy Niemack, Kurt Rosenwinkel, John Hollenbeck, Julia Hülsmann und Carme Canela’dan dersler aldı. 2014 yılında New York’ta Theo Bleckmann, Gretchen Parlato, Phil Markowitz ve Dave Liebman’dan dersler alarak Manhattan School of Music’te Vocal Jazz Performance dalında mastır eğitimini tamamladı. Defne Şahin’in yeni albümü unravel Mayıs sonu piyasaya çıkıyor. Albüm New York’taki gurubu eşliğinde Sear Sound Studio’da kaydedildi.
Mart 2016’dan beri Tarabya Kültür Akademisi’nin burslu sanatçısı olarak İstanbul’da bulunmaktadır. 

Guy Mintus / Piyano
Guy Mintus  “ülkesinin folklorik tınılarını cazın doğaçlama estetiği ile harmanlayan  genç ve yetenekli bir müzik elçisi“  olarak tanımlanmaktadır. Peter Hum, Ottowa Citizen.

Guy Mintus caz, dünya müziği ve çağdaş müzik alanlarında  çalışıyor.  Onun müziği stride piyano unsurlarını Türk makamları ile, Hint ritimlerini tarz olarak bunların tersinde yer alan Bach unsurları  ile ve Yahudi melodilerini Amerikan caz standartları ile birleştiriyor ve parçaların her biri Mintus imzasını taşıyor.

Mintus, tüm Avrupa, Kuzey Amerika, ve Orta Doğu‘da hem kendi projelerini  hayata geçirdi, hem de aynı zamanda  Jazz at Lincoln Center,  Kassel Devlet Tiyatrosu,  Apollo Theater, Pythagoreo Amphi Theater ve  Red Sea Jazz Festival gibi festivallerde  çeşitli gruplarla çaldı. Grammy ödüllü Jon Hendriks, Jimmy Cobb ve  Afro Latin Jazz Orchaestra gibi önemli müzisyen ve grupların  yanısıra Türkiye, İran, Azerbeycan, Fas, İspanya, Hindistan, Küba, ve Mali‘den usta sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. ASCAP, BMI, Downbeat Magazine,  American Composers Orchestra, Imani Winds Ensemble ve  American-Israel Cultural Foundation gibi kurumlardan ödüller aldı.

Kayıtları arasında ilk albümü olan ‘Offlines Project’de  İsrailli – Türk perküsyonist ve ud sanatçısı Yinon Muallam ile birlikte çalıştı. Ayrıca ‘The Mediterranean Piano" adlı bir live solo albümü bulunmaktadır. 

En son olarak International Jazz Day kapsamında Kennedy Center Millennium Stage’de ‘Offlines Project’’i gerçekleştirme onuruna sahip oldu.

- İKSV Lale Kart sahiplerine %20 indirim uygulanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT