Dertli Divani

Tarihler: 10 Ekim 2018 Çarşamba ~ 10 Ekim 2018 Çarşamba 10 Ekim 2018 20:00

Yer: Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi

Ücret: - Tam 45.00 TL Öğrenci 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2018 ~ Eki 10, 2018
Dertli Divani, 10 Ekim'de Sabancı KM Kocaeli'nde sizlerle...

Asıl adı Veli Aykut olan Dertli Divani, 1962 yılında Şanlıurfa, Kısas’ta doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarında buradaki muhabbet ve cem ortamlarında kültüre, inanca dair bilgiler edindi, kendisini yetiştirdi. Babası 1990 yılında Hakk’a yürüyen Büryani mahlaslı Hamdullah Baba bu süreçte onun için bir okul oldu.

Kısas’taki muhabbet erkânlarında, Hacı Bektaş Veli evlatlarından Emrullah Ulusoy, 21 Şubat 1978 tarihinde “Dertli” mahlasını, Bektaş Ulusoy da aynı yıl 12 Mayıs’ta “Divani” mahlasını verdi. Dertli Divani’nin ilk solo albümü “Divane Gönül” 1989 yılında yayınlandı. “Diktiğimiz Fidanlar” albümü 1992 yılında, “Düvaz İmam” adlı albümü de 1996 yılında yayınlandı. Bu dönemde yorumladığı eserler, Alevi-Bektaşi müziğinin en çok seslendirilen eserleri oldu. Deyiş ve derlemeleri başta Arif Sağ olmak üzere birçok halk müziği sanatçısı tarafından seslendirildi.

2000 yılında “Serçeşme”, 2005 yılında “Hasbıhâl”, 2014 yılında “Hâkisar” adlı albümleri yayınlandı. Albümlerinde söz ve müziği kendisine ait olan eserlerin yanında Şanlıurfa’nın Kısas, Sırrın ve Akpınar köylerinde; Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde; Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi ve Savran köyündeki cem ve muhabbet erkânlarında söylenen miraçlama, semah, tevhit ve deyişleri de seslendirdi.

Dertli Divani, âşıklık ve zakirlik alanında yaptığı hizmetlerinden dolayı Kasım 2010 yılında Birleşmiş Milletlerin kültür kuruluşu UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak ilan edildi.

- Öğrenci biletlerinin girişte öğrenci kimlik kartı ibrazı mecburidir.- Öğrenci kartı ibraz etmeyen kişilerden fiyat farkı alınacaktır.- 8 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 8 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT