Duisburg Filarmoni Orkestrası & Erdal Akkaya

Tarihler: 10 Mart 2012 Cumartesi ~ 10 Mart 2012 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 100.00 TL - 83.00 TL - 61.00 TL - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2012 ~ Mar 10, 2012

Doğu'dan Batı’ya Sesler
“Schubert'ten Veysel'e”

134 yıllık tarihiyle Almanya’nın en köklü filarmoni orkestralarından biri olan Duisburg Filarmoni Orkestrası ve ülkemizin önde gelen genç bağlama virtüözü Erdal Akkaya, Almanya’dan sonra İstanbullu müzikseverlere buluşuyor. Hendrik Vestmann yönetimindeki Duisburg Filarmoni Orkestrası konserde Schubert ve Mendelssohn gibi seçkin bestecilerin eserlerini yorumluyor.

Orkestra, Franz Schubert'in, "Unvollendete" Bitmemiş Senfonisiden, Felix Mendelssohn'un -Bartholdy, 4 numaralı senfonisine uzanan seçkin bir repertuarı özel olarak Istanbullu müzikseverler için yorumluyor.

Bağlama virtüözü Erdal Akkaya'nın solist olarak sahne alacağı konserde sanatçıya Duisburg Filarmoni Orkestrası eşlik ediyor. Akkaya'nın orkestraya uyarlanan bağlama eserlerini filarmoni orkestrası eşliğinde yorumluyor. Sanatçı konserde kendine has icra tarzıyla Anadolu Üvertürü, Rüzgarla Bir, İki Yaka ve Yalnızlık gibi bestelerini filarmoni orkestrası eşliğinde yorumluyor.

“Doğu'dan Batıya Sesler” konserinden elde edilecek gelir Türkiye Sakatlar Derneği‘nin Balıkesir-Gönen‘de yapımı süren Engelsiz Yaşam Evi projesine bağışlanacak.

Erdal Akkaya

“Kendine has icra tarzı olan Erdal Akkaya'nın enstrumanındaki tuşeleri belirgin bir şekilde fark edilir. Geleneksel müzik mirasını geleceğe taşıma konusunda çalışmalar yapar ve geleneksel bir çalım tarzı olan şelpeyi günümüz çağdaş müziğiyle buluşturan denemeler yapar. Geçmişten geleceğe uzanan müzik yolculuğunda içereği zengin yapıtlar ortaya koymaktır tüm gayesi. Onun bağlamasını şelpesini dinlerken birden fazla enstrumanın aynı anda çaldığı hissine kapılırsınız... “

Zülfü Livaneli 4 Mayıs 2001 tarihli Sabah gazetesindeki köşesinde Akkaya için şu yorumu yapıyor; “Bir bağlama virtüözü olan Erdal'ın söylediği türküler, ışıltılı bir pınar gibi insanın içini yıkıyor.”

Hıncal Uluç ise 11 Ağustos 2009'da Sabah gazetesindeki köşesinde Akkaya için şu cümleleri kaleme alıyor; “Saz.. Kaç çeşit saz hem de.. Bağlama, cura, divan sazı.. Yani bir sazdan böyle bir orkestra sesi, böyle bir cümbüş nasıl çıkar, Erdal Akkaya.. Nasıl çıkar?..”

Erdal Akkaya, 1997 yılından bugüne dek dört albüm yayınladı. Elle icra tekniği şelpe üzerine çalışmalarını 1980'li yıllardan bugüne değin sürdüren Akkaya, Prof. Jirair Arslanyan ve Elena Kember gibi hocalarla çalıştı. İlk solo resitalini 1997 yılında Almanya'nın Duisburg kentinde verdi. Türkiye Sakatlar Derneği yararına 2009'da tarihi Aya Irini kilisesinde ud virtüözü ve besteci Ara Dinkjian ile bir konser verdi. Akkaya'nin bağlamasi Aya İrini'nin tarihinde ilk kez bu mekanda yankılandı. Zülfü Livaneli ile Avrupa'dan Amerika'ya birçok ülkede konserlere katılan Akkaya, Livaneli konserleri kapsamında Mikis Theodorakis, Maria Farantouiri ve Aldi Me Ola gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. Özdemir Erdoğan'nın enstrumental albüm projesinin stüdyo kayıtlarında yer aldı ve aynı yıl Erdoğan ile birlikte Hollanda turnesine katıldı. 2002 yılında TRT için “Bir Tutam Temre Otu” adlı belgeselin müziklerini yaptı. Aralık 2010'da Stuttgart Genç Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği “Fırat'tan Ren'e Ezgiler” adlı bir konser verdi. İspanyol flamenko gitar virtüözü Jeronimo Maya ile Mayıs 2011'de Istanbul'da ve Ankarada konserler verdi. Akkaya ve Maya “Endülüs'ten Anadolu'ya Sesler ve Izler” konseri ile bestelerinin yanı sıra iki farklı coğrafyanın seslerini bağlama ve flamenko gitarın müthiş uyumuyla sunarlar. 27 Mayıs 2011'de Alman piyanist Henning Schmiedt ile dünyaca ünlü birçok sanatçının konser verdiği "Hamburg Fabrik'te" bağlama ve piyano düeti konseptinde bir konser verdi. Erdal Akkaya, 16 Eylül 2011'de Duisburg Filarmoni Orkestrası ile Türklerin Almanya'ya göçü‘nün 50. yılı dolayısı ile "Doğu'dan Batı'ya Müzik" adlı konserde solist olarak sahne aldı. Sanatçı son olarak 1 Ekim 2011'de Ispanyol Flamenko gitaristi Jeronimo Maya ile tarihi Aya Irini Müzesi‘nde Türkiye Sakatlar Derneği yararına bir konser verdi.

Şef: Hendrik Vestmann

Hendrik Vestmann ilk eğitimini 1992-1996 arasında Müzik Estonya Akademisi'nde aldı. 2000 yılında Karlsruhe Yüksek Müzik Akemisinden orkestra şefliği bölümünden Prof. Wolf-Dieter Hauschild'in öğerencisi olarak mezun oldu. Daha sonra Prof. Gerd Albrecht'in asistanı olarak çalıştı ve Bayreuther Festivalinden burs aldı. 2001 yılından bugüne dek MDR Senfoni Orkestrası, Duisburg, Bochum, Düsseldorf, Nürnberg, Norddeutsche Rostock, Halle Devlet Orkestrası, Saarland, Brandenbur, Nordwestdeutsche Herford, Güneywestfalia, Tamperen Filarmoni (Finlandiya) Graz Senfoni Orkestrası gibi birçok Senfoni orkestrasını yönetti.

Aralık 2007 yılında Kuzeybatı Kuzeybatı Herford Filarmoni Orkestrası ile Tonhalle Zürih'te sahne aldı. Opera kariyerine ilk olarak Rossini'nin La Cenerentola adlı oyunu ile Heidelberg Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Estonya Ulusal Operası'nda Weber'in Der Freischütz adlı operasını yönetti. 2004-2006 yılları arasında Tartu Tiyatrosu'nda

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT