Eren Süalp - Goran Krivokapic

Tarihler: 20 Mayıs 2019 Pazartesi ~ 20 Mayıs 2019 Pazartesi 20 Mayıs 2019 20:00

Yer: Mimar H.Vedat Çakırca Konferans Salonu

Ücret: 1. Kategori - 73.50 TL 2. Kategori - Tam : 51.00 TL - Öğrenci : 31.00 TL 3. Kategori - Tam : 39.50 TL - Öğrenci : 29.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2019 ~ May 20, 2019

6.Uluslararası İstanbul Gitar Festivali’nin açılış konserinde, ilk olarak Eren Süalp sahne alacak. Uluslararası bir çok yarışmada ödül sahibi olan Süalp konser programında, festivalin onur konuğu olan Leo Brouwer’un Sonata isimli eserine de yer verecek.

Konserin ikinci yarısında ise kendi kuşağının en iyileri arasında gösterilen Goran Krivokapic yer alacak. Onsekiz yarışmanın birincisi olan sanatçının, solist olarak yer aldığı en prestijli konser salonları arasında, Concertgebouw/Amsterdam, Tchaikovsky Hall/Moskova, Lubkowitz Palace/Viyana, Auditorio Conde Duque/Madrid, başta gelmektedir.

Eren Süalp“47. Michele Pittaluga 1. Ödülü” sahibi Eren Süalp 1987 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında kendi arzusu ile klasik gitara başladı. Aynı yıl uluslararası klasik gitar virtüözü Ahmet Kanneci'nin dikkatini çekti. O yıldan bu yana Ahmet Kanneci nezaretinde çalışmalarını sürdürmektedir.

1998 yılından itibaren Ankara, çeşitli klasik gitar festivallerinde, aralarında Alirio Diaz, Alvaro Pierri, Jorge Cardoso, Tilman Hoppstock, Jozef Zsapka ve Carlo Marchione gibi ünlü gitar virtüözlerinin bulunduğu usta sınıflarına katıldı. 1999 yılı Temmuz ayında, Fransa'nın Orleans kentinde düzenlenen uluslararası gitar yarışmasında birincilik ödülünün, 2000 yılı Ekim ayında Ankara'da yapılan III. Antonio Lauro Klasik Gitar Yarışmasında üçüncülük ödülünün sahibi oldu. 2002 yılı Haziran ayında katıldığı Amasya Gitar Festivali'nde, uluslararası gitar virtüözlerinin oy birliğiyle Fransa'da yapılacak yarışma için burs hakkı kazandı. Temmuz 2002'de Fransa'nın Orleans kentinde yapılan Uluslararası Gitar Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Kasım 2011’de İspanya’nın Linares şehrinde düzenlenen Uluslar arası Andres Segovia Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Kasım 2012’de Türkiye’de düzenlenen Hacettepe Üniversitesi 1. Ulusal Gitar Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Haziran 2014’te Almanya’nın Koblenz kentinde düzenlenen Hubert Kappel Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Eylül 2014’te dünyanın en büyük gitar yarışmalarından biri olarak kabul edilen 47. Michele Pittaluga Gitar Yarışmasında birincilik ödülü alarak, yarışma tarihindeki tek derece alan Türk gitarcı oldu. Bunların dışında Türkiye ve Avrupa’da pek çok yarışmada dereceleri bulunmaktadır. 

2006 yılında 19 yaşındayken çalışmalarını kaydedip CD olarak yayınlamaya karar verdi. Şimdiye kadar beş adet albüm yayınladı. Bunlardan sonuncusu olan “Latin & Jazz Impressions” isimli albüm, “Itunes” ve “Amazon” gibi online müzik mağazalarında da yer aldı. 
Dünyanın pek çok farklı ülkelerinde konserler veren Eren Süalp, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Lisans Programı’ndan 2009’da, Yüksek Lisans Programı’ndan 2014’te mezun olmuştur.

Goran Krivokapic 1979 yılında doğan Goran Krivokapic, uluslararası gitar sahnelerinde, kendi kuşağının önde gelen gitaristleri arasında yer almaktadır. Bu tanımlama, onun yalnızca mükemmel tekniğinden dolayı değil, çağdaş ve klasik  repertuvara getirdiği kişisel yorumları ile gitar dünyasına kazandırdığı yenilikler için yapılmıştır.

Onsekiz uluslararası yarışmada kazandığı birinciliklerin yanı sıra, “Yılın en iyi genç gitaristi” ödülü – International Guitar Convention in Alessandria. İtalya 2005 ve ilk yaptığı CD için aldığı “Yılın en iyi CD’si”  2006 ödüllerini almıştır. 25 yaşındaki bir gitaristin aldığı bu ödüller, ona uluslararası gitar sahnelerinde büyük onur kazandırmıştır.

İlk yarışmasını 14 yaşındayken kazanmış, ancak 2004 yılında Kuzey ve Güney Amerika’da iki prestijli yarışmada aldığı birincilikler, onun tanınmasında önemli rol oynamıştır (“Guitar Foundation of America in Montreal, Canada” – “Dr.Luis Sigall International Competition of Musical Performance in Vina del Mar, Chile”). Solist olarak yer aldığı en prestijli konser salonları arasında, Concertgebouw/Amsterdam, Tchaikovsky Hall/Moskova, Lubkowitz Palace/Viyana, Auditorio Conde Duque/Madrid, başta gelmektedir.

Gitarist, eğitmen ve jüri üyesi olarak, Avrupa ve Amerika’daki bir çok uluslararası festivale, sıklıkla davet edilmektedir.

 

 

- 6 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmamaktadır. 6 Yaş ve üzeri bilete tabidir.- Profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları etkinlik mekanına alınmayacaktır.- Etkinlik başladıktan sonra etkinlik mekanına izleyici alınmayacaktır.- PDF Bilet uygulaması vardır.Biletlerinizi yazdırmayı unutmayınız !- Öğrenci indiriminden yararlanan kişilerin etkinlik mekanı girişinde resmi ve geçerli bir öğrenci kimliği ibraz etmesi zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT