Eusebius ve Florestan-Bir Schumann Resitali: Emre Elivar (Piyano)

Tarihler: 14 Nisan 2009 Salı ~ 14 Nisan 2009 Salı - Saat: 20:30

Yer: Enka Oditoryumu

Ücret: 34,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Enka Vakfı

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0 212 276 22 14–15/209 - www.enkasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2009 ~ Nis 14, 2009
Program
Robert Schumann
Arabesque Do Majör, op.18
Piyano Sonatı No. 1, Fa diyez minör, op.11.
Ara
Robert Schumann
Fantasiestücke (Fantezi parçaları) op.12
Piyano Sonatı No. 2, Sol minör, op. 22

Emre Elivar
Ağustos 1976’da Ankara’da doğan Emre Elivar piyano öğrenimini, 5 yaşından itibaren Hacettepe Konservatuarı Piyano Ana Sanat Dalı bölümünü sınıflar atlayarak birincilikle bitirinceye kadar Prof. Kamuran Gündemir ile sürdürdü. Parlak mezuniyetinin ardından en önemli Alman devlet bursu DAAD’yi (Alman Akademiler arası Değişim Bursu) kazanan Elivar, 1996 yılı Ekim ayında Dresden “Carl Maria von Weber” Müzik Akademisi’nde Prof. Peter Rösel ile çalışmalarını sürdürdü ve Ocak 1999’da “master” derecesini birincilikle tamamladı. Aynı akademide başladığı virtüözite doktorasını Ekim 1999‘dan itibaren Berlin Hanns Eisler Müzik Akademisi’nde Prof. Georg Sava ile sürdüren sanatçı, bu eğitimini Şubat 2005’de 80 yıllık okul tarihinin en iyi derecesini alarak birincilik ile tamamladı.

Emre Elivar genç yaşlarından itibaren çeşitli uluslar arası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtladı. Bunların en önemlileri arasında üç büyük ödül aldığı 1999 Uluslararası Bremen Piyano Yarışması, 2001 Steinway Ödülü; 2002 Arthur-Schnabel Ödülü ve birincilik aldığı 2003 Vendôme- Prize Piyano Yarışması sayılabilir. Sanatçı 2005 yılında değerli dostu piyanist Özgür Aydın ile hazırladığı proje doğrultusunda, İstanbul Uluslararası Müzik Festivali kapsamında J. S. Bach’ın her birinde 24er prelüd ve fügün yer aldığı iki defterden oluşan, “Das Wohltemperierte Klavier” isimli dev eserinin birinci defterini üstlenerek, üç saatlik maraton gibi bir resitalde Türkiye’deki ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Elivar, henüz konservatuarda iken TRT Kurumu için birçok çağdaş Türk bestecisinin piyano eserlerinin kayıtlarını yaptı., Almanya’da da Radio Bremen ve Deutschlandradio Berlin için kayıtları bulunan sanatçının Necil Kazım Akses’in piyano yapıtlarından oluşan CD’si Cord Aria firması tarafından basılmıştır. Sanatçının İtalya’da kaydettiği, Beethoven’in vasiyetnamesi sayılan Op.109, 110 ve 111 Son Üç Sonatı ile dev eseri, Op. 120 Diabelli Varyasyonları’nın yer aldığı iki CD’den oluşan albüm ile Radio Berlin-Brandenburg ve Sony Almanya ortak yapımı olarak kaydedilen Schubert D 946 Üç Piyano Parçası ile Schumann’ın Op. 13 Senfonik Etüdler’inin yer aldığı CD yayımlanacaktır.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT