Festival Buluşması: Roby Lakatos Ensemble & Hakan Güngör

Festival Buluşması: Roby Lakatos Ensemble & Hakan Güngör

Tarihler: 27 Mayıs 2024 Pazartesi ~ 27 Mayıs 2024 Pazartesi 21:00

Yer: Four Seasons Bosphorus Atik Paşa Terası

Ücret: 1. Kategori - ₺1.600,00 2. Kategori - ₺1.350,00 3. Kategori - ₺1.100,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 27, 2024 ~ May 27, 2024

Carnegie Hall’dan Vatikan’a müziğiyle kültürler arasında köprüler kuran, hem Yehudi Menuhin hem Stéphane Grappelli’nin hayranlığını kazanan, konserlerinde dinleyicilerini bambaşka evrenlere taşıyan büyük usta Roby Lakatos her gelişinde yoğun ilgiyle karşılandığı festivalde bu kez uluslararası alanda ses getiren kanun virtüözümüz Hakan Güngör ile buluşuyor.

ROBY LAKATOS ENSEMBLE

Roby Lakatos keman
Gábor Ladányi gitar
Laszlo Boni keman
Vilmos Csikos kontrbas
Jeno Lisztes cimbalom
Robert Szakcsi Lakatos piyano
HAKAN GÜNGÖR kanun

“Şeytanın kemancısı” lakaplı Roby Lakatos, Çigan müziği kadar klasik ve cazı da büyük ustalık ve tutkuyla yorumluyor. Bu çok yönlülüğüne doğaçlama ve bestecilik de eklenince Lakatos, 40 yıla yakın zamandır dünyanın en iyileri arasında sayılmayı hak ediyor. Uluslararası müzik camiası, “Ortodoks olmayan Çigan füzyon” stilinin doğuşunu ve yaygınlığını da Lakatos’un benzersiz müzikal yaratıcılığına borçlu. Sanatçı, Macar kültürünün köklerine eğilerek Romanların müziğini diğer müzik türleriyle kaynaştırdığı özgün stilinde doğaçlamanın yanı sıra sol el pizzicato’su gibi kendi buluşu olan teknikler de kullanıyor. Albümlerinde Kodály’dan Brahms’a, John Williams’tan Charles Aznavour’a çok geniş yelpazede eserler kaydeden Echo Klassik ödüllü Roby Lakatos, topluluğuyla Schleswig-Holstein, BBC Proms gibi önemli festivallere, Londra Senfoni ve Dresden Filarmoni başta olmak üzere saygın orkestralara konuk oluyor.

İşbirliği yaptığı sanatçılar arasında Herbie Hancock, Joshua Bell, Maxim Vengerov ve Nigel Kennedy de bulunan Roby Lakatos, bu yılki Festival Buluşması’nda Hakan Güngör ile bir araya geliyor. Kanun icrasında kendine özgü bir teknik ve anlayış yaratarak ülkemizde olduğu kadar yurtdışında da beğeni toplayan Güngör bugüne kadar Kudsi Erguner, Jordi Savall, Yo-Yo Ma, Goran Bregoviç, Montserrat Figueras gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin konser ve albüm çalışmalarıyla Robert Wilson ve Carolyn Carlson’ın sahne projelerinde görev aldı. Kanun partisini üstlendiği Fazıl Say’ın İstanbul Senfonisi’yle Avrupa’dan Uzakdoğu’ya önde gelen orkestralarla çaldı. Daha önce çeşitli özel projelerle İstanbul Müzik Festivali’ne konuk olan sanatçı, Montrö, Berlin ve São Paulo Caz Festivallerinin de aranan konuklarından.

Festivale özel kurgulanan bu buluşmanın tekrarının olmayacağını, kaçırırsanız bir daha dinleme şansı bulamayacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çigan müziği ve doğaçlama eserler

Süre: 120’ (ara dahil)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT