G-Rock In English

Tarihler: 19 Kasım 2017 Pazar ~ 19 Kasım 2017 Pazar 19 Kasım 2017 18:00

Yer: IF Performance Hall Beşiktaş

Ücret: 1. Kategori - 38.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2017 ~ Kas 19, 2017
G-Rock (Generations of Rock) Festivali ülkemizde çeşitli sebeplerden ötürü kesintiye uğramış Rock’n Roll kültürünün farklı nesillerden temsilcilerini ve onların dinleyicilerini birbiriyle yeniden tanıştırmayı, unutulanları hatırlatmayı, adı duyulmayanları duyurmayı hedefliyor.

Türk rock camiasında 80’li yıllarda başlayan, 90’lı yıllarda süren, zamanla önemini yitiren, şimdilerde sadece Eurovision’a katılan temsilcilerimizin şarkıları söz konusu olduğunda hatırlanan bir tartışma konusu: Türkçe mi, İngilizce mi?

G-Rock in English ülkemizde ingilizce sözlü rock müzik yapan farklı dönem ve nesillerden grupları aynı sahneye topladı. Kimler var bir göz atalım:

Sabih Cangil Band :
Sabih Cangil 1979-1984 yılları arasında bestecisi, söz yazarı, solo gitarcısı olduğu, İngilizce sözlü müzik yapmayı tercih eden döneminin başarılı rock gruplarından Grup RA” ile müzik serüvenine başladı. RA” dağıldıktan sonra kariyerine solo olarak devam ederek TRT ve çeşitli özel kurumların açtığı yarışmalarda besteci ve söz yazarı olarak ödüller aldı. 1997 yılından başlayarak kendi stüdyosunda Ali Otyam ile birlikte uzun metrajlı ve dizi filmlere müzik yaptı. 2006 yılında PB Müzik’ ten ‘İçimizdeki Pervaneler’ albümünü, 2014 yılında Ütopya Müzik' ten ‘Farkındayım’, 2016 yılında ‘Muaf Olalım’ albümlerini ve  2017 yılında kendi yapım şirketi olan SCP' den ‘B-SIDE’ albümünü çıkardı.

Heavy Sky :
2012 yılının sonunda Batu Akdeniz, Çağlar Töngür ve Hakan Kılıç tarafından kuruldu. BATU, Supermoon gibi isimlerle konserler vererek tanınmaya başlayan, 2013 yılının sonunda bas gitara Mehmet Öztürk'ün gelmesiyle son haline kavuşan topluluk "Heavy Sky" ismini aldı. İlk albümleri '' Dreamer '' Onair müzik etiketinde ve Mirage Records yapımcılığında 14 Mayıs 2016’ da yayınlandı.  İngilizce sözlü besteleriyle evrensel bir Hard Rock grubu olan Heavy Sky, rock müziğin tüm evrelerinden etkilendi. Grup elemanları, müziklerini "Ankara'nın havasını suyunu almış, kaygılı ve gürültülü" olarak tanımlıyor.

Emre Kula:
Son dönemde ülkemizde yetişen en dikkate değer gitaristlerden biri olan, besteci, söz yazarı, yorumcu ve prodüktör Emre Kula, müziğini genel çerçevede rock müzik olarak tanımlıyor. 

Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni ve YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Jazz Gitar bölümünü tamamlayan Emre Kula, profesyonel müzik kariyerine 2000’ lerin başında  başladı. Bugüne kadar çok sayıda önemli yerli ve yabancı festivalde sahne alan müzisyen, 2016 sonunda üyesi olduğu progresif rock grubu KES ile Almanya ve İsviçre turnesini tamamladıktan sonra ilk solo çalışması ‘Theory of Change’ ile 2017 yılında Türkiye ve dünyadaki rockseverlerle buluştu. Albüm, Emre Kula'nın rock müzik ile ilgili kişisel yolculuğunun bir özeti niteliğini taşıyor. Son 10 yıllık dönemde ürettiği, sahnelerde zaman zaman çaldığı, izleyicilerden beğeni kazanan şarkıları; 'artık kaydetme zamanı geldi' diyerek çalışmaya başlayıp, kayıt ve üretim sürecini 3 yıla yakın sürede bitirdi. 2010 yılından bu yana Can Bonomo ile sahne alan, Ceza'nın 'Sus Pus' albümünde müzisyen olarak Ceza'ya hem albümde, hem sahnede eşlik eden Emre Kula, Sertab Erener'in, 2016 yılında piyasaya çıkan 'Kırık Kalpler Albümü' nün de prodüktörlüğünü üstlendi.

Darkphase :
1989 yılında Ankara’da kurulan Darkphase aynı Türkiye'nin ilk demolarından biri olan "Mortal Visions"ı , hemen  peşine "End of Lunacy" adlı Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde içlerinde "Metal Hammer" ve "Kerrang" ın da olduğu, toplamda 300 kadar dergi ve radyo istasyonundan olumlu eleştiriler alan ikinci demosunu yayınladı. 1994 yılında kaydettikleri ve kısa sürede tükenen albümleri "Waning Moon, Setting Sun " 20.000 'in üzerinde bir satışa ulaştı.1995 yılında gençlik ve müzik dergisi "Blue Jean" okurlarınca, yılın en iyi üç grubundan biri olarak değerlendirilen, tüm geliri kimsesiz çocuklar yararına ve Thalassemia Derneği’ne bağışlanan yardım konserleri ile anılan grup, 1995 yılında basçısı Ögeda Cenikan’ın hayatını kaybetmesiyle büyük bir sarsıntı geçirdi. Hayranlarından gelen yoğun istek üzerine dağılma kararından vazgeçen ve Ögeda'nın anısına yoluna devam etme kararı alan Darkphase 1996 ‘da, Türk Rock tarihinde bir ilke daha imzasını atarak, "Imperial Cancer Research Fund"ın davetlisi olarak Londra'da çaldı ve İngiltere'de "solo konser veren" ilk Türk metal grubu oldu.1998 yılından itibaren elemanlarının askere gitmesiyle uzunca bir süre hayranlarından uzak kaldıysa da 2000’li yıllarda müziğe kaldığı yerden devam etti. 6. RockStation Festivali'nde onur konuğu olarak TANKARD ile headliner oldu. 2008'de  Türkçe sözler ağırlıklı "DARPHANE" albümünü piyasaya süren grubun ilk yasal klibi “rüya”, elemanların birer Lego Adam olarak sahneye çıktığı 3 boyutlu animasyon olarak hazırlandı.TRT'den de canlı olarak yayınlanan Uluslararası Film Festivali açılış gecesinde "sürpriz sanatçı" olarak yer alan, eski film müziklerine gönderme yaparak Nihavend Longa’yı çalan grubun sert müziği ile önce şaşıran konuklar daha sonra uzun süre grubu ayakta alkışladılar. 2009'da  Back to the Roots adı verilen bir parti ile köklere dönüşün duyurusunu yapan topluluk 12. Uluslararası Rock Festivali'nde, DORO PESCH ile birlikte co-headliner olarak sahne aldı. 2017’de 28. yılını kutlayan Darkphase 80’leri, 90’ları yaşamış ve günümüzde varlığını sürdürmeyi başarmış nadir gruplarımızdan biridir.

Saints ’n’ Sinners :
Müzik yaşantısına 2004-2005 yılları arasında küçük bar konserleriyle başlayan Saints ‘N’ Sinners kısa zamanda ülkedeki en beğenilen sahne gruplarından biri haline geldi. Müzik yaşamları boyunca Scorpions, Def Leppard, Whitesnake, MSG, White Lion, Vinnie Moore gibi gruplarla aynı sahneleri paylaşırlarken grupta da birçok eleman değişimi oldu, 2010 yılında grup sonunda aradığı vokalist olan Mehmet Kaya’yı buldu ve ilk e-single Renegade Lawmakers yayımlandı. Dinleyiciden gelen yoğun istek üzerine bir hafta sonra ikinci e-single’ı Max Schreck’i yayımlayan grubun albüm kayıtları Beef Sound ve Deneyevi Stüdyolarında, mix/mastering ‘i de Max Morton tarafından tamamlandı. 2013’ün şubat ayında albüm DMS müzik etiketiyle dinleyicinin beğenisine sunulurken ilk resmi klip de Seven Years In Hell’e çekildi. D&R en çok satanlar listesinde Rock kategorisinde 6, Heavy Metal kategorisinde ise Iron Maiden, Metallica gibi devleri geride bırakarak 1. sıraya yükselen grubun ilk yurtdışı konserini verdiği 2016 Sofia Metal Fest’te Powerwolf, Kreator, Paradise Lost gibi isimlerle sahne aldı. Bulgar dinleyicisinin ilgisini çekince festivalden sonraki bir sene boyunca Bulgaristan’ın çeşitli şehirlerinde 6 konser daha veren, şu anda ikinci albümünü kaydeden grubun solisti Mehmet Kaya Bulgaristan’da Senfoni Orkestrası ve dansçıların katılımıyla sahnelenen Queen ve Nostradamus rock operalarında rol aldı. Türk seyircisinin özlediği gruplardan Saints ’n’ Sinners gecenin kapanışını yapacak.  

Program:

18.00. Kapı açılış
19.00  Sabih Cangil Band 
20.00 Heavy Sky
21.00 Emre Kula
22.00 Darkphase
23.00 Saints ’n’ Sinners

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.- Etkinlik düzeni ayaktadır.- Belirtilen saat, kapı açılış saatidir.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kapı açılış saati : 18:00- Konser saati : 19:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT