Gazelhan

Gazelhan

Tarihler: 05 Şubat 2023 Pazar ~ 05 Şubat 2023 Pazar 15:00

Yer: Koma Sahnesi

Ücret: 150,00 TL Tam 100,00 TL Öğrenci

Nereden Alınır: https://tiyatrolar.com.tr

Adres: Hasanpaşa Mah. Derici Zeynel Sokak No: 15/A Kadıköy İstanbul

Web: http://komasahnesi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2023 ~ Şub 5, 2023

"Gazelhan", hikaye anlatıcısı İlyas Odman'ın 2000 yılında ürettiği ilk solosu "Yorgun" ile başlayan otobiyografik "roman"ın son halkasıdır.. "Yorgun'un ardından "oggi niente" ve "yolluk" adlı soloları ile birleşen bu çalışmada İlyas, kendinin yirmili yaşlarından kırklı yaşlarına geçerken kendi hayatında şahit olduğu insan evrelerine; aşk'la, ayrılık'la, şehvet'le, ölüm'le... karşılaşan bir çocuğun büyüme hikayesine şahitlik etmeye gayret etti. "Gazelhan", belki de ölümden sonrasını yani dilden ve yapılardan sonrasını, içimizde hep barındırdığımız şiir ve şarkının peşindeki son halka. İrlandalı şair Yeats'in ,"Şair, temel elementlere seslenir." adlı şiirini oyuncak eden "Gazelhan", seyircilerini teatral olan ile performatif olan arasında sürekli değişen trajikomik bir çabaya şahit olmaya çağrıyor. Odman'ın "Gece Yanıgı / Zona Zoster" adı altında birleştireceği tüm soloların son parçası olan "Gazelhan" da seyirci son kez bu sololrı teatral olmayan bir sadelik içinde izleme fırsatı buluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT