Gitarizma

Tarihler: 11 Nisan 2012 Çarşamba ~ 11 Nisan 2012 Çarşamba - Saat: 21:00

Yer: İstanbul Live

Ücret: 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İstanbul Live

Adres: Atıf Yılmaz Cad. No: 17 Kat: 3 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0541 889 10 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2012 ~ Nis 11, 2012

Ülkemizin yetiştirdiği en iyi gitaristler aynı sahneyi paylaşıyor!

Solo çalışmalarından ve Kurtalan Ekspres’ten tanıdığınız Gür Akad, çalışmaları yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ses getiren Cem Köksal yanlarında rock veteranları Alpay Şalt, Çağatay Ateş ve Mert Topel ile Gitarizma olarak adlandırdıkları proje grubu kapsamındaki konserlerine devam ediyor. Süper beşli farklı konserlerde farklı konuk gitaristler ile sahne alıyor, hem bestelerini hem de rock tarihinin klasikleşmiş parçalarını seslendiriyor.Grubun mart ve nisan aylarında aynı sahneyi paylaşacağı konuk gitarist Cenk Eroğlu.

Cenk Eroğlu’nun müzik piyasamızda prodüktörü olduğu birçok albüm bulunuyor. Aslında kendisini bir gitarist olarak birlikte çalıştığı Kip Winger, Pat Mastelotto, Tony Levin gibi dünya çapında müzisyenlerin albümlerinden ve doğu - batı sentezini heavy rock / electronic tarzı ile bütünleştirmeyi amaçlayan, yurt dışında yayınlanan solo projesi Xcarnation’dan da hatırlayacaksınız.

Gitarizma, yurt dışında Al Di Meola ve Joe Satriani gibi isimler tarafından denenmiş ve beğeni toplamış üç süper gitarist gösterisinin Türk versiyonu sayılabilir, ancak farkı üç gitariste de tek bir grubun eşlik etmesi ve kesintisiz bir akışı olması.

Gitarizma'yı oluşturan müzisyenlerin her biri Türk Rock tarihine adını yazdırmış isimler:

Gür Akad

Kurucusu olduğu Klips grubuyla 80’lerdeki yeni akım Türk Rock’ının öncülerindendir. 1986 yılında Eurovision’da ülkemizi Halley isimli parça ile temsil etti. Tarkan, Sezen Aksu, Barış Manço, Sibel Tüzün gibi isimlere sahnede eşlik etti ve özellikle 90’larda yükselişte olan Türk Pop müziği albümlerinin büyük bir bölümünde stüdyo müzisyeni olarak elektro gitarı ile yer aldı. 2000’li yıllarda tekrar kendi solo çalışmalarına döndü. 2011 yılında 'Salak' adlı single çalışmasını yayınladı. Kurtalan Ekspres ile çalışmalarını sürdüren Gür Akad’ın grubun Göğe Selam albümüne de bir bestesi yer alıyor.

Cem Köksal

2004 yılında Set Me Free albümü ile Türk Rock piyasasına müthiş bir giriş yaptı ve hemen ardından bir Rock efsanesi Joe Lynn Turner (Rainbow, D.Purple, Y.Malmsteen) ile Türkiye turuna çıktı. Bu turnenin kayıtlarından hazırlanan DVD ülkemizdeki ender çalışmalardan biri olarak adlandırılmaktadır. Cem Köksal’ın iki stüdyo albümü ve bir konser albümünün yanında yine güçlü rock vokalistlerinden İsveçli Mats Leven’ın ( Y. Malmsteen, Therion) da vokalleriyle yer aldığı 2011 tarihli Vigilante adlı bir EP’si bulunuyor.

Cenk Eroğlu

1990 yılında genç yaşında ülkemizi Kayahan ile birlikte Eurovision’da temsil ederek dikkatleri çekti. Müzik piyasamızda prodüktörü olarak her tarzdan birçok albüme imza attı ayrıca 1993 ve 1996 yıllarında iki solo albüm çıkardı. Bir gitarist olarak Kip Winger, Pat Mastelotto, Tony Levin gibi dünya çapında müzisyenler ile çalıştı. 2000’li yıllarda şekilenmeye başlayan, doğu ve batının sentezini heavy rock / electronic tarzı ile bütünleştirmeyi amaçlayan projesi Xcarnation albümü 2005 yılında yurt dışında yayınlandı. 2006 yılında Winger grubuna girdi, grubun IV isimli albümünde ve konserlerinde yer aldı. Halen Xcarnation II üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

- 18 yaş sınırı vardır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT