Gizli Bağlar

Gizli Bağlar

Tarihler: 05 Haziran 2024 Çarşamba ~ 05 Haziran 2024 Çarşamba 21:00

Yer: Fransız Sarayı

Ücret: 1. Kategori - ₺1.600,00 2. Kategori - ₺1.350,00 3. Kategori - ₺1.100,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Tomtom Kaptan Sok. No:20 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2024 ~ Haz 5, 2024

Günümüz klasik müzik sahnesinin en büyük viyolonsel virtüözleri arasında gösterilen Jean-Guihen Queyras 2024’e İsviçre’de Bach, İspanya’da Elgar, Hollanda ve İtalya’da Mendelssohn, Avusturya’da Mozart seslendirerek başladıktan sonra Şubat’tan Haziran’a kadar Avrupa’daki konserlerinin yanı sıra Kanada, ABD ve Japonya’ya kapsamlı turnelere çıkıyor. Çok yönlülüğüyle tanınan sanatçı, daha önce Beethoven’ın piyanolu üçlüleriyle konuk olduğu İstanbul Müzik Festivali’ne de bu kez klasik müziği cazla buluşturduğu bir projeyle dönüyor.

Queyras bu konserde caz müzisyenleri Raphaël Imbert, Pierre-François Blanchard ve Sonny Troupé ile birlikte farklı stiller, estetik kalıplar arasındaki gizli bağları keşfe çıkıyor; müzik türleri arasındaki sınırları aşan görünmez akımları görünür, duyulur kılıyor.

Farklı tür ve stillerden beslenerek kendine has bir vizyon geliştirmiş olan saksofoncu Raphaël Imbert özellikle Duke Ellington, John Coltrane gibi sanatçıların müziklerinde de kendini gösteren, caz yaratımının ruhani bağıyla ilgileniyor. Gizli Bağlar’da Imbert’in besteleri Schubert, Wagner, Eisler ve Coleman’ın eserleriyle diyaloğa giriyor. Aldığı klasik eğitimin ardından caza yönelen piyanist Pierre-François Blanchard ve doğum yeri olan Guadeloupe’ün geleneksel müziğiyle çağdaş cazı birleştiren perküsyoncu Sonny Troupé ile tamamlanan dörtlü bu projeyi 2022’de Harmonia Mundi etiketi altında Invisible Stream başlığıyla albüm olarak da yayımladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT