Goldberg Çeşitlemeleri

Goldberg Çeşitlemeleri

Tarihler: 07 Haziran 2017 Çarşamba ~ 07 Haziran 2017 Çarşamba 07 Haziran 2017 21:00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 133.50 TL 2. Kategori - 100.00 TL Öğrenci - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 7, 2017 ~ Haz 7, 2017
Goldberg Çeşitlemeleri, 7 haziran'da Albert Long Hall'de sizlerle!

VIKINGUR ÓLAFSSON
Piyano

Johann Sebastian Bach
Goldberg Çeşitlemeleri, BWV 988

Arasız 85’ sürer.

KONSERE DOĞRU
18.00-18.45 Demir Demirgil Tiyatro Salonu
Cem Say’ın “Dehâ Programlanabilir mi?” başlıklı konuşması
19.00-19.45 Kriton Curi Salonu
Enis Batur’un Goldberg Çeşitlemeleri üzerine konuşması

YEMEK
19.00-20:45 Kennedy Lodge
Yemek biletleri satış ve rezervasyonu 15 Mayıs – 6 Haziran 2017 tarihleri arasında Kennedy Lodge tarafından yapılacaktır. Tel: 0212 359 70 90

“Bach’ta gösterdiği tuşe duyarlılığının aşılması zor” EPTA Journal

“Yaratıcı yetenek açısından çok az piyanist Ólafsson ile boy ölçüşebilir” BBC Music

İlginç bestelenme hikâyesinin yanı sıra Artur Schnabel’den Glenn Gould’a birçok virtüözün göz bebeği olmasıyla da bilinen, çeşitleme sanatının doruk noktası Goldberg Çeşitlemeleri, İzlanda Yılın Müzisyeni Ödülü sahibi, yükselen yıldız piyanist Víkingur Ólafsson’un derin düşünsel yorumunda tınlayacak.

“Piyano çalmak için doğmuş” (New York Sun), “İnanılmaz bir virtüözite, muazzam ve mest edici bir yoğunluk” (The Telegraph) Ólafsson’un kısa dönemde aldığı övgü dolu yorumlardan sadece birkaçı. Julliard mezunu olan Ólafsson’un ünlü bas Kristinn Sigmundsson ile albümü Winterreise 2012 İzlanda Müzik Ödülleri’nde Yılın En İyi Albümü ödülüne layık görüldü; 2015 yılında Deutsche Grammophone için Stravinski’nin tüm solo eserlerini kaydettiği albüm eleştirmenlerden tam not aldı. Konser sahneleri dışında birçok yenilikçi projeye imza atan Ólafsson’un işbirliği yaptığı besteciler arasında ise Philip Glass, Mark Simpson ve Daníel Bjarnason gibi isimleri saymak mümkün. Şubat 2016’dan beri İsveç Vinterfest’in sanat direktörlüğünü yürüten Ólafsson, kurucusu olduğu Reykjavík Midsummer Music’in direktörlüğü görevine de halen devam etmekte. 2016/17 konser sezonu programında NDR Elb Filarmoni Orkestrası ile bir dünya prömiyeri, Los Angeles Filarmoni, İzlanda Senfoni Orkestrası ve MDR Senfoni Orkestrası ile konserlerin yanı sıra Viyana Konzerthaus ve Hamburg Elb Filarmoni’deki resitalleri dikkati çekmekte.

Bach’ın dehasını bir kez daha gözler önüne seren Goldberg Çeşitlemeleri’nin yorumlanacağı bu konser bestecinin müzikal mirasına ve insanın yaratıcı zekâsına adeta bir saygı niteliğinde.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT