Hakan Ali Toker

Tarihler: 04 Ekim 2017 Çarşamba ~ 04 Ekim 2017 Çarşamba 04 Ekim 2017 20:00

Yer: Podium Hall

Ücret: 1. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2017 ~ Eki 4, 2017
Toker, Batı’da bir asırdır neredeyse unutulmuş bir gelenek olan klasik müzikte doğaçlama sanatını bugün resitallerinde canlı tutan dünyadaki çok az konser piyanistinden biridir.

Resital, örneğine rastlanmayan bu konsept ile başlayacak, izleyici-sanatçı diyaloğu ile yön bulacaktır.

Sanatçı Hakkında :
İlk klavye derslerini Mersin’de müzik öğretmeni Meral Hamamioğlu’ndan aldı. Resmî müzik eğitimine 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı çello bölümünde başladı(1). 1989’da Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu piyano bölümüne geçti(2). Lise 2’den itibaren kompozisyon bölümüne de girerek iki bölüme devam etti.

Konser vermeye öğrenciyken, 15 yaşında Mersin Hilton’da verdiği bir solo resitalle başladı. 17 yaşında Soçi Belediye Orkestrası ile kendi yapıtlarını çaldı ve bu orkestrayla senfonik ve geleneksel Türk müziklerini Rusya’da tanıtan konserler verdi. 

1996’da Lisans 2’yi bitirdikten sonra Bilkent’teki öğrenimini yarıda keserek Anna M. Sigurðardóttir ile özel olarak piyano çalışmak üzere İzlanda’ya gitti. 1997’de ABD’de Indiana Üniversitesi Müzik Bölümü’ne kabul edilerek öğrenimine burada devam etti(3). 2000 yılında bu kurumun piyano ve kompozisyon bölümlerinden mezun oldu

2000-2006 yılları arası ABD’de Salaam, İpek Yolu ve Orquesta Son adlı etnik müzik gruplarıyla çalıştı; onlarla birlikte Orta Doğu, Orta Asya ve Güney Amerika müzikleri içeren konserler verdi; bu gruplarla pek çok eğitim seminerleri, sempozyumlar, festivaller ve diğer etkinliklere katıldı. Bu sıralarda, Bloomington sinemalarında piyano ile sessiz filmlere eşlik etmeye başladı. Bu dönemde “Transformations” (2003) ve “Piyano ile Türk Müziği” (2005) başlıklı iki solo albüm kaydetti.

2009’da Belçikalı flütçü Christian Plouvier’yle beraber kurduğu Al Dente ikilisiyle Ankara Festivali’nde çocuklara verdiği 23 Nisan gösterisi büyük ilgi gördü. 

2011’de solo albümü “Alla Turca Alla Toker” Levent Conker’in yapım ve menajerliğinde, Finansbank sponsorluğunda çıktı. O yıl ve bir sonraki yıl Türkiye’de ilk kez, Türk makamlarına göre özel akortlanmış piyanolarla Türk sanat müziği konserleri verdi (İTÜ, ODTÜ ve Işık Üniversitesi).  

2012’de yarattığı “Senfonik Fasıl” projesiyle Türk sanat müziğini senfonik orkestranın dilinden yorumlamaya koyuldu. Aynı yıl kontrbasçı Mehmet Sönmez ve perküsyonist Mert Baycan’la beraber Toker Trio grubunu kurdu ve bu grupla caz konserleri vermeye başladı.

2013’te 1. Mersin Kültür Festivali kapsamında “Yaşayan Değerlerimiz” ödülüne layık görüldü.

2016’da çellist Murat Süngü ve perküsyonist Hakan Çetinkaya’yla birlikte “Üçiz” grubunu kurdu ve grubun ilk albümü olan, grup üylerinin bestelerinden oluşan “Üç Gönül Hikayesi”ni (H&H Yapım) piyasaya sürdü. 

Toker, Batı’da bir asırdır neredeyse unutulmuş bir gelenek olan klasik müzikte doğaçlama sanatını bugün resitallerinde canlı tutan dünyadaki çok az konser piyanistinden biridir.

Bugüne kadar bir kısmı solo, bir kısmı türlü gruplar ve orkestralarla, Çoğu Tanini grubuyla olmak üzere 27 ülkede konser verdi(5). Katıldığı başlıca festivaller arasında uluslararası İstanbul, Ankara, Mersin, Side müzik festivalleri, Karadeniz Ülkeleri (Rusya) ve Indianapolis Caz (ABD) festivalleri sayılabilir. Sahneyi paylaştığı sanatçılardan bazıları Munis Şerifov, Yıldız İbrahimova, Benyamin Sönmez, Dilek ve Derya Türkan. Birlikte çalıştığı şeflerden bazılarıysa Valentin Tatarenko, Tadeusz Strugała, Ender Sakpınar, Dağhan Doğu, İbrahim Yazıcı, Cemi’i Can Deliorman.

Öğretmeyi de seven Toker, yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitim kurumlarında atölye çalışmaları, ustalık sınıfları ve özel dersler de vermektedir. Bu faaliyetleri arasında Türkiye’de pek çok ildeki Güzel Sanatlar Liseleri (solo ve Benyamin Sönmez’le beraber), İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (solo), İskoçya Edinburgh Üniversitesi (Tanini’yle), Hırvatistan Zagreb Üniversitesi Konservatuarı (solo) ve Hırvatistan’ın Groznjan kasabasındaki Jeunesse Musicale Internationale Yaz Caz Okulu (solo) sayılabilir.

Klasik batı müziği, caz, geleneksel Türk müziği, bando müziği, popüler müzik ve elektronik müzik türlerinde 200’ü aşkın beste ve düzenlemesi vardır. Bir bestesi, Duo Mares viyola-akordeon ikilisi tarafından kaydedilmiş ve çeşitli Türk bestecilerinin eserlerinden oluşan “Tınıların Zenginliği” (2012, Çağsav) adlı albüme alınmıştır

- Etkinlik saatinden sonra gelen konuklar salona alınmamaktadır- Etkinliklere katılım için yaş sınırı 10'dur.- Cep telefonu ve/veya kamera ile çekim yapmak yasaktır.- Program süresi 55 dakikadır, arasızıdır.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedeliniiade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kapı açılış saati : 19:15- Etkinlik saati : 20:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT