Hasan Hüseyin Askına

Tarihler: 12 Aralık 2010 Pazar ~ 12 Aralık 2010 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 15.00-12.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2010 ~ Ara 12, 2010

Veysel Dalsaldı - Cengiz Özkan

Muharrem ayı içinde yapılacak vak`ayı Kerbelâ temalı,bundan mâdâ tekke ve halk müziği doğrultusunda sahnelenerek repertuarı tespit edilen bir konser olacaktır. Sahnede Cengiz Özkan kendi sazlarıyla ve Veysel Dalsaldı da kendi sazlarıyla bulunarak Deyiş, Muharremiye, Maktel, Düvazdeh İmam,Nefes,Mersiye,Ağıt gibi formlardan mürettep eserler okunacak fakat, bazı yerlerde birlikte icralar da olacaktır.

Veysel Dalsaldı: 1968 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Dokuz yaşında devam etmeye başladığı Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı’nda Tasavvuf Müziğinin en önlemli isimlerinden olan, Muzaffer Ozak, Safer Dal, Kemal Evren, Hafız Kemal Tezergil, Hafız Zeki Altun gibi önemli şahıslardan Camii ve Tekke musikisi’nin muhtelif formlarına dair eserlerini meşk etti ve feyz aldı. Türk Klasik müziği’nin 20. yy. daki en önemli icracılarından olan merhum Hafız Kani Karaca’dan Naat-ı Mevlâna’yı okuma icazeti aldı.

Cengiz Özkan: 1967 yılında Sivas’ ın Divriği ilçesinde doğan Cengiz Özkan 1980 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü’ ne girdi. 1991 yılındaki mezuniyetinden sonra İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü THM Ana Sanat Dalı’ nda Yüksek Lisans eğitimine başlayarak 1993 de mezun oldu. Mezuniyetinin ardından İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ nda , İzmit Belediye Konservatuarı’ nda öğretmen, İstanbul Üniversitesi THM İcra Heyeti’ nde ise icracı olarak çalıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT