Henri Demarquette & Özgür Ünaldı

Tarihler: 18 Ağustos 2021 Çarşamba ~ 18 Ağustos 2021 Çarşamba 18 Ağustos 2021 21:00

Yer: Antik Taş Ocağı - Taşta

Ücret: 1. Kategori - Tam : 165.00 TL - Öğrenci : 90.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Fahrettin Altay Sk. Koyunbaba Gümüşlük Muğla

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 18, 2021 ~ Ağu 18, 2021
18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, bu yıl da dopdolu bir konser programıyla ve çocukları da eksenine aldığı “Yeşil yaşam etkinlikleri”yle, 24 Temmuz – 29 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Genç, parlak bir müzisyen olan Henri Demarquette, on üç yaşında Paris'teki Conservatoire National Supérieur De Musique'e katıldı ve Philippe Muller ve Maurice Gendron ile çalıştı. Yeteneği çabucak fark edildi ve oybirliğiyle Paris'te Pierre Fournier ve Paul Tortelier ve ABD'de Bloomington'da Janos Starker ile çalışmasını sağlayan bir birincilik ödülü aldı.
Sahneye zaten aşina olan Demarquette, ilk konserine on yedi yaşında Paris'teki Théâtre du Châtelet'teki bir resitalde çıkar. Kendisini Prag ve Paris'te Dvorák'ın Viyolonsel Konçertosu'nu çalmaya davet eden Lord Yehudi Menuhin'in dikkatini çeker. 2005 yılında Fondation Simone et Cino del Duca'dan bir ödül alır. 

Kariyeri daha sonra uluslararası bir boyut kazanır ve dünyanın en büyük Fransız ve uluslararası orkestralarından bazılarıyla birlikte çalmaya davet edilir: en son Orchester National de France, Londra Filarmoni, Weiner Kammer Orchester, Ensemble Orchestral De Paris, Tokyo Senfoni Orkestrası, Orchester National Bordeaux Aquitaine, Sinfonia Varsovia ve Neue Philharmonie Westfalen... Ayrıca en sevdiği piyano ortakları olan Boris Berezovsky, Michel Dalberto, Jean-Bernard Pommier, Fabrizio Chiovetta, Vanessa Benelli Mosell ve Jean-Frédéric Neuburger ile birlikte görünür. 2015 yılında Augustin Dumay, Svetlin Roussev ve Miguel da Silva ile yaylı çalgılar dörtlüsünü kurdu.

Son derece yaratıcı ve tutkulu olan Henri Demarquette, birçok paralel projede yer almaktadır. 2014'te Fransız akordeoncu Richard Galliano ile düet yaparak Bach'tan Galliano'ya eklektik bir programda sahne aldı ve Orchestre Royal de Chambre de Wallonie ile akordeon, çello ve orkestra için Kontraslar prömiyerini yaptı. Aynı yıl, L'Ensemble Vocal Sequenza 9.3. ile birlikte, Catherine Simonpietri tarafından yönetilen orijinal bir viyolonsel topluluğu ve bir cappella korosu olan “Vocello”yu yarattı.

Üç yıl sonra, Michel Legrand'ın Viyolonsel Konçertosu'nun prömiyerini yaptı ve Orchestre philharmonique de Radio France ve Mikko Franck ile Sony için kaydetti.

Doğal merakı onu düzenli olarak çağdaş müzik icra etmeye ve Olivier Greif (Durch Adams Fall Concerto), Pascal Zavaro (Konçerto), Eric Tanguy (Nocturne), Florentine Mulsant (Sonata) ve Alexandre Gasparov (Nocturne) gibi bestecilerle yakın çalışmaya iter.

Henri Dutilleux'un Tout un monde lointain konçertosunu Musikalische Akademie des Nationaltheater-Orchesters Mannheim ile Frédéric Chaslin yönetimindeki performansı ve 2016 yılında France Europe Média tarafından filme alındı.
Henri Demarquette, Paris'teki Ecole Normale de Musique Cortot'ta ders veriyor. 1700 tarihli Goffredo Cappa'nın çellosunu 1820 tarihli Persois yayı ile çalmaktadır.

Özgür Ünaldı
Avusturya’da düzenlenen Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ödül alan ilk Türk olan Özgür Ünaldı, üç turluk üstün performansı ve “en iyi Brahms yorumuyla” uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekti.Ülkemizin önde gelen piyanistlerinden biri olan Ünaldı, yedi yaşında Prof. Seçkin Gökbudak’tan özel piyano ve teori dersleri alarak ilk müzik eğitimine başladı. Konservatuvar hayatı boyunca Gülnara Aziz’in öğrencisi olduğu Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki Lisans eğitimini “Bölüm ve Fakülte Birincisi” olarak tamamladı ve ardından Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nın aspirantura (sanatta yeterlik) sınavlarını kazanarak Moskova’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın eğitim bursuyla okumaya başladı. Moskova’da Prof. İrina Plotnikova’nın piyano sınıfına girmeye hak kazanan Ünaldı, pedagogun sınıfında özel bir yer edinerek 2010 yılında Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı’ndaki doktora çalışmalarını başarı ile tamamladı. Özgür Ünaldı, yurtiçi ve yurtdışında birçok konser, festival, resital ve çalıştaylarla kariyerinde ilerlerken önde gelen orkestra şeflerinin yönetimindeki farklı senfoni orkestralarıyla konçertolar seslendirdi. Hayal gücüyle beslenen detaylı ve sorgulayıcı yorumculuk prensiplerinin bilimle buluşması şeklinde tanımlanabilecek, Prof. Robert Levin’in bulguları temelinde geliştirdiği doğaçlamalı Mozart yorumları yankı uyandırdı ve övgüler aldı, Mozart yorumculuğu hakkında yazdığı bilimsel makale de yayınlandı.Özgür Ünaldı, solist olarak kariyerini sürdürmesinin yanı sıra oda müziği alanına büyük katkılar yapmakta, farklı topluluklarla müzik serüvenine devam etmektedir. Özgecan Günöz (keman) ve Çağlayan Çetin (çello) gibi seçkin müzisyenlerden oluşan Bosphorus Trio’nun üyesidir, ünlü üçlünün, dünyanın önde gelen plak şirketlerinden birisi olan Naxos’tan “Turkish Piano Trios” başlıklı albümü Ağustos 2020’de tüm dünyada yayınlanmıştır, albüm Ferid Tüzün, Oğuzhan Balcı gibi bestecilerimizin dünya prömiyeri kayıtlarını içermektedir. Özgür Ünaldı, eşi Elena Ünaldı ile viyola-piyano ikilisi olarak yurtiçi ve yurtdışında özgün programıyla öne çıkan resitaller de vermektedir. Elena ve Özgür Ünaldı ikilisinin “Bach Cafe Dijital” platformundan çıkan “Sözsüz Şarkılar ve Arpeggione” albümü bulunmaktadır. Özgür Ünaldı, piyanist Gökhan Aybulus’la beraber iki piyano için yazılmış ve parlak virtüözite gerektiren eserleri farklı konser salonlarında seslendirmeye devam etmektedir. Covid-19 salgını sırasında kayıt/konser şeklinde CRR Konser Salonu’nda gerçekleştirdikleri “176 Tuşta Rahmaninov” resitali büyük ses getirmiştir.

Aynı zamanda besteci olan Ünaldı, kompozisyon alanında Hatıra Ahmedli Cafer, Bujor Hoinic ve Zarife Bakihanova’yla çalışmıştır. Solo piyano için farklı formlarda bestelediği Prelüd, Tokkata, Çeşitlemeler gibi eserleri, klasik dönem konçertolar için kadansları, ikili ve üçlü enstrümanlar için düzenlemeleri bulunmaktadır. Son eseri olan “Alnar Çeşitlemeleri”  solo piyano için yazılmış ve son derece olumlu eleştiriler ve övgüler almıştır. Bu yeni eserin kaydı da ilk kez “Bach Cafe Dijital” platformundan çıkmıştır.Sanatçı yurtiçi ve yurtdışında aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda doçent ünvanıyla Piyano Anasanat Dalı’ndaki görevine devam etmekte, öğrencileri yarışmalar ve solistlik seçmelerinde çeşitli başarılar kazanmaktadır.

- Kurallar gereği tüm seyircilerimiz maskeli olmak zorundadır.   - Misafirlerimize tesise girişte, temassız ateş ölçümü uygulanmaktadır. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, misafirlerimiz işletmeye alınmayarak bir sağlık kuruluşuna başvurması için uyarılmaktadır.- Öğrenci indiriminden faydalanan kişilerin,etkinlik girişinde resmi ve geçerli bir kimlik ibraz etmeleri gerekmektedir. - Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.   - Hava koşullarına ve gündeme ait olumsuz bir durumda organizasyon firması etkinlik erteleme ve programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Antik Taş Ocağı etkinlikleri numaralı oturma düzeninde gerçekleşecektir.   - Yerler numarasızdır. Ayrılan alanlarda yer seçimi serbesttir. (Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek konserlerde numaralı oturma düzeni mevcuttur.)   - 7 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır.   - 7 Yaş ve üzeri bilete tabidir.   - Kayıp veya unutulan biletler için yeniden basım / teslimat yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına giriş esnasında biletinizi ibraz etmeniz zorunludur.   - İade veya değişiklik yapılmayacaktır.   - Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır.   - Etkinlik mekanına yiyecek – içecek alınmayacaktır.   - Hızlı Bilet - PDF Bilet uygulaması vardır. Etkinlik mekanına gelmeden önce biletlerinizi yazdırmayı ve kapıda ibraz etmeyi unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT