Hüseyin Sermet Besteleri Cemal Reşit Rey’de Seslendiriliyor

Tarihler: 30 Mayıs 2012 Çarşamba ~ 30 Mayıs 2012 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 1. Kategori - 56.00 TL, 2. Kategori - 45.00 TL, 3. Kategori - 34.00 TL, 4. Kategori - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2012 ~ May 30, 2012

Hüseyin Sermet Besteleri Cemal Reşit Rey’de Seslendiriliyor!

30 Mayıs akşamı gerçekleşecek olan konserde Hüseyin Sermet’i bu kez besteci kimliğiyle izleyeceğiz. Paris Konservatuarı yıllarında Olivier Messiaen, Henri Dutilleux gibi komposizyon dalının en büyük isimleriyle çalışmış olan Hüseyin Sermet müziğe başladığından beri besteciliğe oldukça düşkün. 1977 yılında yaylı çalgılar için bestelemiş olduğu ilk eser ile Lili Boulanger kompozisyon ödülünü kazanan Sermet, daha sonraki yıllarda piyanist kimliğinin yani sıra kompozisyon dalında da ön plana çıkmayı başarıyor. 2001 yılında Tokyo Senfoni Orkestrası’nın siparişi üzerine “Rüya ve Kâbus” adlı orkestra eseri besteliyor ve bu eserin dünya prömiyeri Tokyo Senfoni Orkestrası tarafından İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

30 Mayıs Çarşamba akşamı; Türkiye’nin yakından tanıdığı; Toros Can, Ufuk & Bahar Dördüncü, İris Şentürker, Tuğçe Tez, Borusan Dörtlüsü üyelerinden Çağ Erçag, Efdal Altun, Esen Kıvrak ve daha birçok müzisyeni bir araya getirecek, alışılagelmişin dışında bir dinleti olacak. Gecenin başında Sermet ve CRR Konser Salonunu Genel Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda Ney sanatçısı olan Kemal Karaöz; konserde seslendirilecek olan eserler hakkında kısa bir konuşma ve dinleyicileri bilgilendirme amaçlı bir sohbet gerçekleştirecekler. 70 dakikalık arasız bir dinleti olacak bu özel gecenin programı Sermet’in henüz konservatuar yıllarındayken bestelemiş olduğu “Mevsimler” adlı eser ile başlayıp; “Réminiscences II: Az Kaldı Bayram Ola” eserinin dünya prömiyeri ile sonlanacak. Hüseyin Sermet’in Türk Sanat Müziğinin vazgeçilmezlerinden olan “Çamlıca Yolunda” şarkısı üzerine bestelediği “Réminiscences I: Camlıca Yolunda” eseri de programda yer alacak. 40. yılını kutlayan İstanbul Müzik Festivalinin açılış gecesinde “Onur Ödülü” sahibi olacak Hüseyin Sermet’i bütün bir müzisyen kimliğiyle görmek için kaçırılmaz bir fırsat!

Hüseyin Sermet

Piyanist, besteci ve eğitimci olan Hüseyin Sermet, gücünün zirvesinde olan bir sanatçı… Geniş repertuarı, imza attığı çalışmalarla taçlandırılmış otuz yıllık kariyeri müzikal ilgi alanlarını ve bir piyanist olarak çok yönlülüğünü yansıtıyor. Sanatçı bugüne kadar, Semyon Bychkov, David Robertson, Lorin Maazel, Mstislav Rostropovich, Vladimir Jurowski, Jonathan Nott, James Gaffigan ve Maria João Pires gibi dünyanın en iyi sanatçılarıyla performanslar ve kayıtlar gerçekleştirerek Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, NHK Senfoni Orkestrası, Orchestre de Paris, Londra Filarmoni Orkestrasi ve Detroit Senfoni Orkestrası gibi seçkin topluluklarla çalıştı.

Ankara Devlet Konservatuarı, Paris Konservatuarı ve Maria Curcio ile Londra’da eğitim gören sanatçı, Maurice Ravel, Palma de Mallorca Chopin, Ettore Pozzoli, Francesco Paola Neglia, Queen Elizabeth ve Geza Anda piyano yarışmalarında pek çok ödüle layık görüldü. Sermet, Münih ve Paris’te oda müziği dalında ve yazdığı yaylı çalgılar dörtlüsü ile beste alanında “Prix Lili Boulanger” ile ödüllendirildi. Boğaziçi ve Marmara üniversiteleri tarafından fahri doktor ilan edilen sanatçıya 1991 yılında devlet sanatçısı ünvanı verildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT