İnsan Hakları İçin Harekete Geç! - Gevende

Tarihler: 03 Aralık 2008 Çarşamba ~ 03 Aralık 2008 Çarşamba - Saat: 22:00

Yer: Ghetto

Ücret: 17,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Ghetto

Adres: Kalyoncu Kulluk Cad. No: 10 Beyoğlu Adalar İstanbul

Telefon: 0212 251 75 01 - Ghetto

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2008 ~ Ara 3, 2008
Small Places Tour (Küçük Yerler Turu), Uluslararası Af Örgütü`nün 1988 yılında gerçekleşen "Şimdi İnsan Hakları! Turu"ndan (Human Rights Now!Tour) sonra en tutkulu küresel müzik ve insan hakları projesidir. Bu proje kapsamında 10 Eylül-10 Aralık (İnsan Hakları Günü) tarihleri arasında dünya çapında yüzlerce konser ve etkinlik ön plana çıkacak. Tur, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin (İHEB) 60. Yıldönümü`ne işaret ediyor.

1958`de Eleanor Roosevelt`in ünlü "small places" konuşmasından esinlenerek; müzisyenlerden kendi seslerini şarkılarda yükseltmelerini ve insan haklarının evrenselliğinin ve bölünemezliğinin herkes için bir gerçeklik olmasına odaklanan Uluslararası Af Örgütü`nün İHEB 60. Yıl Kampanyasını desteklemeleri istendi.

`İnsan Hakları için Harekete Geç` sloganıyla `Small Places Tour` kapsamında GHETTO`da da GEVENDE`nin vereceği bir konser düzenlenecek. 3 Aralık Çarşamba günü gerçekleşecek konserde, GEVENDE herkesi 60. yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`ni hatırlamaya, insan haklarına duyarlı olmaya ve Uluslararası Af Örgütü`ne destek vermeye çağıracak.
Kendine has bir vokal dili ve doğaçlama performanslarıyla dikkatleri çeken GEVENDE, parçaların akışını o günkü ruh hallerine bırakarak her sahnede farklı performanslar yaratıyor. Uluslararası Af Örgütü için vereceği konser merakla beklenen GEVENDE`yi 3 Aralık Çarşamba günü GHETTO`da dinleyebilirsiniz.

GEVENDE HAKKINDA
2000`de Eskişehir`de kuruldu, 2002`de Gevende ismini aldı ve ``Psychedelic Folk`` olarak adlandırılan kendi çalışmalarına yöneldi. Gevende, özellikle sahne performanslarında doğaçlamaya fazlaca yer vermekte ve farklı müzisyenlerle çalışmaktadır. Çaldıkları çoğu sahne Jam Session`a açık olduğundan birçok farklı müzisyenle performans sergileme fırsatı yakalamıştır. Grubun besteleme süreci tamamen sahnede gerçekleşmektedir. Gevende, her sahnede, parçaların akşını tamamen o günkü ruh haline bırakır ve önceden bestelenmiş, hazır olan parçalar bambaşka boyutlara taşınır. Bu yüzden her sahnede aynı parçalar, farklı şekilde duyulur. Grubun kendine has bir vokal dili (sound`u) vardır. Vokal bir enstrüman gibi kullanılır ve öteki enstrümanlar gibi performansa doğaçlama sözlerle katılır. Sözlerin hiçbir dilbilimsel anlamı yoktur ve parçaların çok az bir kısmının vokalleri yazılıdır, geri kalanlar yine her sahne performansında değişmektedir.
Ahmet K. Bilgiç/vokal, gitar
Okan Kaya/vokal, cümbüş, basgitar
Gökçe Gürçay/davul, tencere, tava, damacana
Ömer Öztüyen/viyola`dan oluşan grubun ilk albümü `Ev` 2006 Kasım ayında Baykuş Müzik etiketi ile çıktı. Müzik odaklı bir proje ekibi haline gelen ve GEVENDE, bunun ilk ürünü olan `Çatıdaki Gevende` projesini de yine 2006 Ekim`inde tamamladı.
Daha fazla bilgi için: www.gevende.com.tr
http://www.myspace.com/gevende
www.ghettoist.net
http://www.smallplacestour.info/site

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ HAKKINDA
Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), insan hakları için çalışan insanların oluşturduğu dünya çapında bir harekettir. UAÖ, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve diğer uluslararası standartlarda yer alan hakların hayata geçmesi için çalışır. Ayrılmaz ve birbirlerine bağlı olduğuna inandığı hakların tamamının yaygınlaşması için kampanyalar düzenler, kamusal etkinlikler hazırlar. Ayrıca insan hakları eğitimi ve insan hakları sözleşmelerinin imzalanması ve yürürlüğe sokulması için çalışır.

UAÖ`nün çalışması, titiz araştırma ve uluslararası topluluğun üzerinde anlaştığı standartları temel alır. UAÖ gönüllülük temelli, demokratik ve kendi kendini yöneten, dünya çapında yüz kırktan fazla ülke ve bölgede bir milyondan fazla üye ve destekçiye sahip bir harekettir. Mali kaynağının çoğunluğunu üyeler ve halktan gelen bağışlar oluşturur. UAÖ`nün insan hakları ihlalleri ile ilgili belgeleme ve kampanyalar yapma çalışmaları için hiçbir hükümetten mali destek istenmez ve kabul edilmez. UAÖ tüm hükümetlerden, siyasi görüşten veya dini inançtan bağımsızdır. Hiçbir hükümet veya siyasi sisteme karşı değildir ve desteklemez.
Ayrıca korumaya çalıştığı kurbanların da görüşlerini ne destekler ne karşı çıkar. Yalnızca insan haklarının tarafsız bir biçimde korunması ile ilgilidir.
Daha fazla bilgi için: www.amnesty.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT