İstanbul Caz Festivali / Ustalarla Buluşma

Tarihler: 01 Temmuz 2011 Cuma ~ 01 Temmuz 2011 Cuma - Saat: 19:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Balkon - 102.00 TL - 1. Kategori - 67.50 TL - 2. Kategori - 56.50 TL - 3. Kategori - 45.00 TL - Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İKSV

Adres: Topkapı Sarayı Avlusu, Sultanahmet İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2011 ~ Tem 1, 2011

“CAZ KALPLİ İSTANBUL”
18. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 1–19 TEMMUZ 2011

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“USTALARLA BULUŞMALAR”
MISIRLI AHMET, ZAKIR HUSSAIN VE NILARDI KUMAR’DAN ÖZEL BİR KONSER

İstanbul Caz Festivali kapsamında 2006 yılından bu yana İstanbul’un tarihi mekânlarında düzenlenen “Ustalarla Buluşmalar” konserleri bu yıl yine özel bir projeyle devam ediyor.

1 Temmuz Cuma akşamı, saat 20.30’da Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek gecede, ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet, klasik Hint müziği ve caz dünyasının önemli isimlerinden, tabla üstadı Zakir Hussain ve Hint klasik müziğinin en genç ustalarından kabul edilen sitar virtüözü Niladri Kumar aynı sahnede buluşacak.

Farklı kültürlerden müziğine kattığı zenginlikler, ritim anlayışı ve soloları ile tüm dünyada beğeni toplayan ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet kısa zamanda dünya çapında bir ün kazandı ve birçok sanatçıya albümlerinde eşlik etti. Sina Çölü’nde “Deholla” (darbukanın büyük boyutlusu) üzerine çalışmalar yapan Mısırlı Ahmet, Deholla çalma tekniğinin de yaratıcılarından.

Büyük tabla üstadı Zakir Hussain, Hint müziğini uluslararası platforma taşıyan ve bizzat “dünya mirası” sayılan bir sanatçı. Ülkemizde de çok sevilen Hussain, tabla virtüözlüğünün yanında bir eğitmen, prodüktör ve film müziği bestecisi olarak dünya müziği akımının en önemli mimarlarından biri olarak kabul ediliyor.

Sanatçılara, bu konserde Hindistan’dan genç bir usta olan Niladri Kumar’ın yanı sıra, Zakir Hussain’in de grubunda yer alan Ganesh Rajagopalan ve piyanist Osam Ezzeldin eşlik edecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT