İstanbul Yardım Orkestrası - Tango

Tarihler: 06 Aralık 2017 Çarşamba ~ 06 Aralık 2017 Çarşamba 06 Aralık 2017 20:00

Yer: Grand Pera Emek Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 28.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cercle d’Orient Binası. İstiklal Cad. No: 56 - 58 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 640 73 72

Web: http://www.grandpera.com/

E Posta: info@grandpera.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 6, 2017 ~ Ara 6, 2017
İstanbul Yardım Orkestrası, sezonun ilk konseri ve dans gösterisiyle müzikseverlerle buluşuyor.

Şef: Hakkı Öztürk
Solist: Tolga Salman/ Bandoneon

İstanbul yardım orkestrası, bu konseri, Hayvan Hakları Fedarasyonu(Haytap) adına, sokak hayvanları yararına yapıyor.

İstanbul Yardım Orkestrası
"İstanbul Yardım Orkestrası, 2017 yılının Ocak ayında, İstanbul'daki entecrübeli orkestra sanatçıları ile birlikte, gönüllü olarak kurulmuş bir orkestradır.

Orkestramız, birbirini tanıyan, uzun zamandır birlikte büyük işlerbaşarmış sanatçılardan oluşan, aynı zamanda büyük istek ve arzuyla, yardım için sahnede olan, zamanla ülkenin yardım eksiklerinin birkısmını karşılıyor olmak gibi büyük hedefleri olan bir orkestradır.

"İstanbul Yardım Orkestrası" aynı zamanda Türkiye'de ilk defa yardım için kurulan bir orkestra olmanın haklı gururunu taşırken, önümüzdeki konser sezonunda da bir çok projeye imza atacak.

Amacımız, yardıma ihtiyacı olan canlıların varlıklarını sürdürebilmesiiçin yanında olmak, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinin buülkede çoğalmasını sağlamak için, örnek olabilmektir.

Yardıma ihtiyacı olan her canlı için, bizler her zaman sanatımızla burada olacağız."

Tolga Salman: Solist/ Bandoneon
Klasik batı müziği eğitimini Türkiye ve Almanya’da tamamladı. Astor Piazzolla, Dino Saluzzi ve Orhan Avşar gibi modern tango müziğinin önde gelen bestecileri ve uyarlama ustalarının etkisiyle, 2002 yılında bandoneon çalışmalarına otodidaktik olarak yoğunlaştı. Sonraki yıllarda Dino Saluzzi, Hector Ulises Passarella gibi bandoneon ustalarıyla tanışma fırsatı buldu ve onların tavsiyeleri doğrultusunda bu diyatonik çalgıyla geniş bir repertuvar oluşturdu. 

Kardeşi, viyolonsel sanatçısı Koray Salman ile birlikte kurduğu SalmanDuo, Hector Ulises Passarella Tipik Orkestrası (İtalya), Orkestra Akademik Başkent, Bozok Ensemble, Tangorama, NDS Orkestra'Sion, Orçun Orçunsel Trio, Cellistanbul, Tango Neva, Musici Lirienses di Sora(İtalya), Mersin ve İzmir Yaşar Üniversitesi, Ensemble Nodus, Milli Reasürans, Bilkent Solistleri, Tolga Salman-Rustam Rahmedov Duo gibi oda müziği toplulukları, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestraları, Antalya, İstanbul, Adana, İzmir, Bursa, Shumen (Bulgaristan) Devlet Senfoni Orkestraları, Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Çok sesli Korosu ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi senfonik müzik toplulukları ve İstanbul CRR Caz Orkestrası ile solist bandoneonist olarak pek çok konser verdi.

Tolga Salman’ın birlikte çalıştığı orkestra şefleri arasında; Hector Ulises Passarella, Antonio Pirolli, Ender Sakpınar, Andrew Greenwood, Alessandro Cedrone, Hakan Şensoy, Stefano Mazzoleni, Cemi'i Can Deliorman, Patrycja Pieczara, Nail Yavuzoğlu, Rustam Rahmedov ve Rengim Gökmen gibi isimler bulunmaktadır. Ayrıca piyanist Fazıl Say ile AstorPiazzolla eserlerinden oluşan bir repertuvarla tango nuevo / yeni tango konserleri vermiştir. 

Tolga Salman, Almanya Krefeld Belediyesi Kültür Ofisi tarafından, 1996'dan beri her iki yılda bir düzenlenen Bandoneon Festivali'ne desolo konsertist olarak davet edilmektedir. Ayrıca sanatçının solistolarak katıldığı diğer önemli festivaller arasında İstanbul Uluslararası Tango Festivali ve Uluslararası Ankara Müzik Festivali de yer almaktadır.

Sanatçı, Mauricio Kagel’in bir Carlos Gardel parodisi olan ''Tango Alemán'' ve Martin Palmeri’nin ''Misa a Buenos Aires '' adlı iki eserin Türkiye prömiyerlerini, solist olarak gerçekleştirmiştir.

Tolga Salman, öncesinde bandoneonist Orhan Avşar'a ait olan ve İstanbul'da vermiş olduğu bir solo bandoneon dinletisi sonrasında, mimar Abdullah Ebussuutoğlu tarafından kendisine hediye edilen, restorasyonunu Alman uzman Carsten Heveling'in üstlendiği; "AA" Alfred Arnold (1932)imzalı bandoneonuyla yurt içi ve yurt dışında konserler vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT