Jonas Hellesoe

Jonas Hellesoe

Tarihler: 26 Kasım 2019 Salı ~ 26 Kasım 2019 Salı 26 Kasım 2019 19:30

Yer: Saint Esprit Kilisesi, Harbiye

Ücret: Tam - 101.50 TL Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cumhuriyet Cad. 127/A Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2019 ~ Kas 26, 2019
Opus Amadeus İstanbul Org Festivali, Danimarkalı virtüöz Jonas Hellesøe’nün org repertuvarının benzersiz eserlerini seslendireceği resitaliyle başlıyor.

Müzik tarihinde kendine özgü bir evren oluşturan Bach’ın org eserlerinden “Sol Majör Prelüd ve Füg”, dinleyiciyi sanki soluksuz bırakmak üzere yaratılmış! Ve Festivalimiz, bu metafizik şölenle bir yıl aradan sonra İstanbul’a merhaba diyor. 

“Keman Konçertosu”, “İtalyan Senfonisi”, “Paulus Oratoryosu” gibi hayatımız boyunca tutkuyla dinleyeceğimiz başyapıtların mimarı Mendelssohn’un org repertuvarında büyük öneme sahip altı org sonatından dördüncüsü Hellesøe tarafından Türkiye’de ilk defa yorumlanıyor.  

Mozart’ın hayatının son senesinde yazdığı ve sır dolu derinlikler içinden seslendiği eserlerinden “Fa minör Fantasia” Saint Esprit Kilisesi’nin sihirli akustiğinde bizlerle buluşuyor.    

Haydn’ın, İmparator Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nden org için düzenlenmiş  dünyaca ünlü “poco adagio’su” konserin büyük  sürprizlerinden…
Bu sürprizin hemen ardından müzikseverleri bambaşka bir parça bekliyor! Org virtüözü Jonas Hellesøe konserin son eserini seslendirmeden evvel bir Türk halk türküsü üzerine doğaçlama yaparak bu alandaki yeteneklerini gözler önüne serecek. 

Liszt’in org için yazdığı ve Saint-Saens’ ın “Dünyada yazılmış en muhteşem org eseri” olarak nitelendirdiği eserimize geldi sıra: Konserde en son seslendirilecek ve “Ad nos, ad salutare mundam” korali üzerine Liszt’in yazdığı “Fantezi ve Füg” adlı eserin füg bölümü sanatseverlere Saint Esprit Kilisesi’nin huşu ve ilham verici akustiğinde  görkemli bir final sunuyor…

J.S. Bach (1685 – 1750)

Prelüd ve Füg, Sol majör, BWV 541
F. Mendelssohn (1809 – 1847)
Org Sonatı, Si bemol majör, Op. 65 No. 4
W.A. Mozart (1756 – 1791)
Fantazya, Fa minör KV 608
F.J.Haydn  (1732 – 1809)
İmparator Quarteti, Op. 76, Hob. III: 77, Do majör – 2. Bölüm: Poco adagio
Bir Türk Halk Melodisi Üzerine Çeşitlemeler
F. Liszt (1811 – 1886)
“Ad nos, ad salutarem undam” S 259  Fantasia ve Füg’ünden ikinci bölüm: Füg

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT