Karsu

Tarihler: 25 Ekim 2013 Cuma ~ 25 Ekim 2013 Cuma 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 63.50 TL 2. Kategori - 53.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 4. Kategori - 33.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2013 ~ Eki 25, 2013

25 Ekim'de Karsu, CRR Konser Salonu'nda sizlerle olacak.

Yüzyılın en önemli müzik salonlarından biri kabul edilen New York’daki Carniege Hall’de bu güne kadar üç konser verme başarısı gösteren Karsu, çeşitli müzik türlerini ve geleneksel Türk müziğini zengin ve çok katmanlı sesiyle cazla harmanladığı tarzıyla büyük bir beğeni kitlesine sahip…

Karsu 1990’da Amsterdam’da doğdu. 7 yaşındayken babasının araba için biriktirdiği para ile alınan piyanoyla başladığı müzik hayatı, tüm hızıyla devam ediyor.

Genç yaşta New York’ta caz müziği ile tanışan Karsu’nun anne ve babasının Türk oluşu ve Türk müziğiyle uğraşmaları Karsu’nun müziğine de yansıdı ve büyük katkı sağladı.

Karsu, söz ve besteleri kendisine ait olan, içinde caz, soul, funk seslerini bir arada barındıran şarkılarında Türk müziği motiflerini kullanmayı çok seviyor.

Seslendirdiği eserlerin büyük bölümünü kendi yazıyor ve orkestralamalırını da kendisi yapıyor.

2006 yılında Hollanda Amerika elçiliği bursu ile Rhoad Island’da World Athlete Artist Games’e devam edip klasik şan eğitimi alan Karsu, 17 yaşında The Netherlands American Community Trust Foundation kurumu tarafından New York, Carnegie Hall’da konser vermek üzere seçilen genç sanatçılar arasına girdi.

2008 yılında ilk kez kendi orkestrasını kurup Muziekgebouw ann IJ, Turkey Now Festivalinde Amsterdam belediye başkanı ve Türkiye Büyükelçisi gibi önemli konukların da katıldığı önemli bir konser verdi.

2009 da tekrar Carnegie Hall’da konser vermek üzere ikinci kez davet edildi. Amsterdam-New York dostluk ilişkilerinin 400. Yılı kutlamaları çerçevesinde 3000 kişilik salonda New York Pops Orkestrası ile birlikte sahne aldı. 2010 yılında Surinam Cumhuriyeti’nin başkenti Paramaribo’da yerli müzisyenlerle konserler verdi. Mercan Dede ve Elif Şafak’la Almanya, Belçika ve İngiltere’de sahne aldı. İngiltere-Oxford’ta TED Global Kongreleri çerçevesinde yer aldı.

Türkiye’deki ilk konserini; Hollanda büyükelçisinin daveti üzerine İstanbul Kültür Başkenti Projeleri çerçevesinde; Taksim Meydanı, Caddebostan ve İKSV’nin hazırladığı özel gecede verdi.

Hollanda caz dünyasındaki yerini; 2010 yılında North Sea Jazz Festivali’nde kendi ekibiyle verdiği konserde pekiştirme şansı buldu. Karsu şimdilerde Hollanda’da büyük bir kitle tarafından tanınıyor ve çok seviliyor. Kendisine “Hollanda’nın Norah Jones’u” yakıştırması yapılıyor.
Karsu geçtiğimiz yıl, Hollanda’da önümüzdeki dönemde en çok konuşulacak 10 isim arasına seçildi.

İlk albüm çalışması; konser performansından oluşturulan ve Sony Music tarafından yayımlanan, Live ann’t IJ’dir. Bu albümde 8 parça yer alıyor. Bunlardan biri de hepimizin bildiği fakat Karsu’nun bugüne kadar duymadığımız bir tarzda yorumladığı Divane Aşık Gibi parçası.

Karsu, 2012 yılında İstanbul’da Ümraniye Meydan Festivali’nin açılış konserinde ve Alanya Caz Festivali’nde de sahne aldı. Aynı zamanda Hollanda - Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 400. Yılı kutlamaları çerçevesinde Ricciotti Ensemble Orkestrası ile hem Türkiye’nin hem de Hollanda’nın pek çok şehrinde konserler verdi.

2012 sonbaharında ilk stüdyo albümü “ Confession”ı çıkaran Karsu, “Altın Buzağı” ödüllü belgeselci Mercedes Stalenhoef’un çektiği bir belgesele de konu oldu. Karsu’nun başarı öyküsünün  anlatıldığı “Karsu: I Hide A Secret” adlı belgesel Amsterdam Belgesel Film Festivali’nde yapılan dünya prömiyerinin ardından Hollanda’da gösterime girdi.

2013 yılında ikince kez katıldığı North Sea Jazz Festivali’nde Karsu’yu dinleyen müzik yorumcuları; ‘’Ben o konseri izlemiştim’’ dedirtecek kadar özel bir performans olarak değerlendirdi.  

Yine 2013’te Türkiye’de Ankara Caz Festivalinde sahne alan Karsu, Monte Carlo’dan Brezilya’ya, Amerika’ya Antil Adalarına kadar dünyanın pek çok kentinde  izleyenlerin gönlünü fethetmeye devam ediyor…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT