Kent Akşamları-Tatavla Keyfi

Tarihler: 26 Ekim 2013 Cumartesi ~ 26 Ekim 2013 Cumartesi 22:00

Yer: Dada

Ücret: Tam 34.50 TL, Öğrenci 29.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sıraselviler Cad. No: 12 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 12 12

Web: http://http://www.dadaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2013 ~ Eki 26, 2013

26 Ekim Cumartesi günü İstanbul’dan İzmire, İzmir’den Pire’ye uzanan Rembetiko repertuarı ile sahne alacak olan Tatavla Keyfi, Dada sahnesinde olacak.

Yaşadığınız dünya kenti Şehr-i İstanbul’un kalbinde; günümüzde yaşananlar bir yana tarih boyunca bu kentin muzdarip olduğu tüm dertlere inat, bazen hüzün bazen neşe içinde yaşanan akşamlar “bu kentin akşamları” Event Fabric ve Dada İstanbul birlikteliği ile Ekim ayından itibaren başlıyor.

Kent müzisyenlerini zengin içerikli programlar ve sürprizlerle Dada İstanbul’un sıcak, samimi ve rengârenk kış bahçesinde buluşturacak bu etkinliğin ilki ise Tatavla Keyfi. Bu kentte yaşanan tüm hatıralara fon müziği olmuş tüm seçkin müzik türleri ile etkinlik devam edecek.

Tatavla Keyfi
I·smini I·stanbul'un efsanevi Rum gettosu, Tatavla’dan (1934’ten sonra Kurtulus¸ Semti) alan Tatavla Keyfi, 2008 yılında, I·stanbul'un çok kültürlü mirasına ve s¸ehrin Rembetiko s¸arkılarına yaptıgˆı tartıs¸masız katkı sayesinde bir araya gelen bir avuç müzisyen tarafından kuruldu.

O günden bu yana grup birçok bar, restoran, festivalde sahne alıp Rembetiko s¸arkılarının bir asır önce bestelendigˆi ve çalındıgˆı meyhane ve mahallelere yeniden ugˆramıs¸tır.

Balkan türkülerinden Sefarad müzigˆine, I·zmir’in Minore'lerinden, Rum Murmurika'larına rembetikoyu etkileyen bir dizi müzikal gelenekten beslenen Tatavla Keyfi'nin misyonu rembetiko müzigˆiyle; bu müzigˆin I·stanbul, I·zmir ve Pire'de ürettigˆi sosyal cogˆrafya arasındaki organik bagˆı yeniden canlandırmaktır.

Grup, zaman içerisinde rembetikoyu bir yas¸am tarzı haline getirip; sıkıntılarını, mutluluklarını, umutlarını ve korkularını en iyi s¸ekilde ifade edebilecekleri müzikal bir gelenek olarak gören insanları aynı platformda bir araya getirmeyi bas¸armıs¸tır.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT