Koçani Orkestar

Tarihler: 06 Mayıs 2010 Perşembe ~ 06 Mayıs 2010 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: Balans Jolly Joker

Ücret: Ayakta: 28,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Balans Jolly Joker

Adres: İstiklal Cad. Balo Sok. No: 22 Taksim İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2010 ~ May 6, 2010

Çingeneler Zamanı film müzikleriyle ünlenen dünyaca ünlü Makedonyalı çingene grubu "Koçani Orkestar", Jolly Joker Balans sahnesinde…

Usta yönetmen Emir Kusturica`nın "Underground" ve "Çingeneler Zamanı" filmlerinde Gregon Bregoviç`le birlikte çalışan ve dünya çapında bir üne kavuşan Makedonyalı Çingene grubu "Koçani Orkestar" 6 Mayıs Perşembe günü İstanbul Jolly Joker Balans’ta coşkulu bir konser verecek. Adını Makedonya`nın Koçani şehrinden alan, Makedonyalı Roman Nefesli Çalgılar Orkestrası "Koçani Orkestar" çingene müziğini dünya müziklistelerine taşıyan bir grup olarak tanınıyor. Trompetçi Neat Veliov`un kurduğu Koçani Orkestar`da, trompet, tuba, saksafon, klarnet, zurna ve vurmalı çalgıları yer alıyor. Çok canlı ve hareketli bir sounda sahip Koçani Orkestar Türk ve Bulgar ritimlerini, muhteşem Doğu tarzı soloları bir arada bulmak mümkün.

Grubun ilk albümü 1994 yılında Fransa`da "Macedonia - Koçani Orkestar" adıyla `Long Distance` şirketi tarafından yayınlandı. İkinci albüm ise 1997`de Belçika`da Dünya Roman müziğinin önde gelen müzik firmalarından"Crammed Discs" tarafından "L`orient Est Rouge" adıyla yayınlandı. Koçani Orkestar`ın üçüncü albümü `Gypsy Mambo`, ve diğer albümleri 1999 `da Türk şirket Yeni Dünya Müzik etiketiyle Türkiye`de de yayınlandı. Diğer albümleri gibi "Gypsy Mambo" da Fransız FNAC, Almanya WOM Müzik mağazalarında "Dünya Müziği" dalında "en iyi satan ilk 10 albüm" arasında yer aldı. Grubun dördüncü albümü de "Cigance", 2003 yılında Almanya`da Plaene Records tarafından yayınlandı. Albüm Türkiye`de ise yine Yeni Dünya Müzik etiketiyle müzikseverlere ulaştı. Bu albümleriyle Avrupa`nın pek çok ülkesinde "World Music" listelerinde ön sıralara yükselen grup, ayrıca katıldıkları WDR /Almanya, WOMEX Fransa, MASALA / İspanya gibi festivallerle Avrupa`da dünya müziğinin önde gelen isimleri arasında yer aldı.

Belirtilen saat kapı açılış saatidir. Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır. Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği müşterileri bilet parasını iade etmek koşuluyla mekana almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT