Lejla Jusic

Lejla Jusic

Tarihler: 27 Ekim 2018 Cumartesi ~ 27 Ekim 2018 Cumartesi 27 Ekim 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 115.00 TL 2. Kategori - 85.00 TL 3. Kategori - 55.00 TL 60 yaş üstü bileti - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2018 ~ Eki 27, 2018
Saraybosnalı ünlü soprano Lejla Jusić, Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında 27 Ekim Cumartesi günü CRR sahnesinde İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

"Saraybosna'dan İstanbul'a Sevdalinka...

Sevdah melankoli, özlem ve acının bileşimi bir yaşam duygusudur. Bosna'da bu duygu, kökünü ortak kültürümüzden alan geleneksel hüzünlü şarkılar, yani Sevdalinkalar ile dışa vurur. Birçok kez hüzünlü sözcükler neşeli ritmler ile sarmalanır.Bosna'nın geleneksel müziği Sevdah'ı kendine özgü üslubu ile yorumlayan Saraybosnalı ünlü soprano Lejla Jusić, Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında 27 Ekim Cumartesi günü CRR sahnesinde İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

1971 yılında Saraybosna'da dünyaya gelen Prof. Lejla Jusić, Saraybosna Müzik Akademisi Solo-Ses bölümününden yüksek dereceyle mezun oldu, bu başarısı “Gümüş Madalya”  ile ödüllendirildi. Sahne Sanatları Akademisi'nde akademisyen olarak görevdeyken eş zamanlı olarak da Saraybosna Operası'nda solist olarak çalışıyordu. Aynı akademide Ses kürsüsünde önce doçentliğe ardından da 2013 yılında profesörlüğe ulaştı. Saraybosna Filarmoni Orkestrası’nda solist olarak görev aldı. "Allegro" kadın vokal grubunun kurucuları arasındadır.

Ayrıca, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde kültür danışmanlığı yapmaktadır.

Repertuarında çok sayıda Türk Sanat Müziği şarkısını da barındıran Prof. Lejla Jusić, müzik kariyerini 3 kıtada çok sayıda konser ile  taçlandırmıştır. TRT ekranlarında yaynınlanan Alija dizisinde sesi ile yer almıştır. Aralarında Cumhurbaşkanımız'ın da bulunduğu çok sayıda devlet büyüğü ve ünlü önünde konserler vermiştir.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı tarafından Bosna'nın kültürünü İstanbullu sanatseverler ile buluşturma amacıyla düzenlenen Bosna Sancak Kültür Günleri'nin üçüncüsü  kapsamında yer alan Lejla Jusić konserinde Sevdah duygusunu içinizde hissedeceğinize inanıyoruz."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT