Linda Kaso Piyano Resitali

Tarihler: 06 Eylül 2012 Perşembe ~ 06 Eylül 2012 Perşembe 21:30

Yer: Yunus Emre Kültür Merkezi (Büyük Salon)

Ücret: 1. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve Yunus Emre Kültür Merkezi Gişe

Adres: Ataköy 9.kısım, Atrium yanı 34156 Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 661 38 94-95

Faks: 0212 559 61 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 6, 2012 ~ Eyl 6, 2012

Engelsizsahne tarafından düzenlenecek olan etkinlik için, TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) ’nin yürüttüğü onlarca projeye finansal destek sağlanması amaçlanıyor.

Linda Kaso ile Kerim - Selim Altınok kardeşlerin müzik ziyafetine sürpriz isimler de sesleriyle katkı sunacaklar.

Linda Kaso

1994 yılında Arnavutluk Sanat Akademisi Piyano Bölümü'nde akademik piyano öğrenimini bitiren Linda Kaso, 2000 yılında Bakırköy Belediyesi'nde görev alarak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde (TOFD) engelli çocuklara piyano eğitimi vermeye başladı.

1 çocuk annesi olan Kaso, işitme ve görme engelli, down sendromlu ve otizimli çocuklarla birlikte imkânsızı başararak, engelli-engelsiz çocuklara verdiği piyano eğitimi ile onları topluma kazandırdı. Arnavut kökenli Linda Kaso, profosyonel piyanist olarak kendi çalışmalarını da sürdürerek birçok konser verdi.

Kerim - Selim Altınok

3 yaşından itibaren görme organlarını yavaş yavaş yitiren Kerim ve Selim Altınok kardeşler 18 yaşında tamamen kör olurlar. İstanbul Hukuk Fakültesini sınıf birincisi ve ikincisi olarak bitirirler. Hukuk fakültesinde okurken eş zamanlı olarak İstanbul Devlet Konservatuarı bölümünde okurlar. Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra bir kamu kuruluşunda hukuk danışmanı olarak çalışmaya devam ederken diğer taraftan doktora eğitimlerini tamamlar. 15 yıl çalıştıktan sonra emekli olurlar. Selim ve Kerim Bey, satranca erken yaşlarda merak salarlar. Müzik ile ilgilenirler. Bir düzine müzik aletini çalarlar. Mesai dışındaki zamanlarının çoğunu satranç ve müzik alanında harcarlar. Bazı müzik dallarında kendilerini o kadar geliştirirler ki, kendilerine profesyonel müzisyen denilecektir. Bunun yanında özellikle de emekli sonrası enerjilerini görme engellilerin yaşam standartlarını daha iyi olmasına yönelik birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev yaparlar. Birer aktivist olarak çalışan Altınok kardeşlerin özellikle de görme engellilerin eğitim alanında faaliyetlerine ağırlık verir. Örneğin görmeyenler için sesli bilgisayar eğitim CD’leri hazırlar, kurslarda öğretmenlik yaparlar. Ülkemizde ilk kez dijital sesli kütüphanenin proje danışmanı olurlar. ABD’ye giderek görme engelliler için çeşitli incelemelerde bulunurlar. Satrançta Türkiye şampiyonluğu bulunan kardeşler Görme Engelliler Milli takımı oyuncuları olarak ülkemizi birçok defa yurt dışında başarıyla temsil ederler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT