Lucas & Arthur Jussen - İstanbul

Lucas & Arthur Jussen - İstanbul

Tarihler: 03 Ekim 2018 Çarşamba ~ 03 Ekim 2018 Çarşamba 03 Ekim 2018 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 300.00 TL 2. Kategori - 250.00 TL 3. Kategori - 200.00 TL 4. Kategori - 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 3, 2018 ~ Eki 3, 2018
İstanbul Resitalleri, 12. Sezonu'nu dört el piyanodaki eşsiz uyumu ile "İki Ruh Tek Beden!" olarak tanımlanan; yeni kuşağın sıra dışı ve enerji dolu piyanistleri Lucas ve Arthur Jussen Kardeşler ile açıyor!

Hollandalı Kardeşler Lucas (1993) ve Arthur (1996) henüz daha 8 yaşlarında ilk ödüllerini almaya başladılar; Maria João Pires'in özel öğrencisi oldular ve son yıllarda dünya klasik müzik arenasında Jussen Kardeşler olarak adlarından söz ettiriyorlar. Solo ve duo performanları ile hem basının hem de izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Jussen Kardeşler, aralarında Lang Lang'ın da bulunduğu bir çok ünlü isimle işbirliği yaptılar. Fazıl Say da Jussen Kardeşler için "Night" isimli bir eser besteledi.

Hollanda Kralı Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima'ya 2014'teki ilk resmi Polonya ziyaretlerinde eşlik eden Jussen Kardeşler aynı zamanda Kralın annesi Kraliçe Beatrix onuruna da bir çok kez konser verdi. Royal Concertgebouw Orkestrası ile çaldıkları ilk konserlerinin ardından Hollanda basınında NRC Handelsblad "Jussen Kardeşler başarıya ulaştı!" diye yazdı. Biri 14 diğeri 17 yaşındayken ilk albümleri uluslararası klasik müzik arenasının en saygın ve prestijli plak şirketlerinden Deutsche Grammophon etiketiyle yayınlandı. 2010 yılında çıkan ve Beethoven seslendirdikleri bu albümleri "Platinum" statüsüne ulaşırken ayrıca dinleyiciler tarafından verilen "Edison Klassiek Publieksprijs" 
Ödülü'nü de aldı.

İlk müzik eğitimlerini doğdukları yer olan Hilversum'da hocaları Leny Bettman'dan alan Jussen Kardeşler'den Lucas (1993) 2001'de Rotterdam Piano Festivali'nde düzenlenen yarışmanın finalistlerinden oldu. Üç yıl sonra kardeşi Arthur (1996) ise 2004'te Genç Müzik Yeteneği Vakfı tarafından düzenlenen ulusal yarışmada "Yılın Genç Müzisyeni" ödülünü kazandı. Ertesi sene yaklaşık bir yıl boyunca Portekiz ve Brezilya'da Portekizli ünlü piyano virtüözü Maria João Pires'ten özel dersler aldılar. Müzik eğitimlerine Hollanda'da ünlü hocalardan Jan Wijn ve Ton Hartsuiker ile devam ettiler. Arthur Jan Wijn ile müzik çalışmalarına devam ederken Lucas Amerika'da piyanist Menahem Pressler (1923) ve Madrid'de Rus piyanist Dmitri Bashkirov (1931) ile müzik çalıştı.

Jussen Kardeşler, birlikte ilk olarak ise 2011'de Concertgebouw Genç Yetenek Ödülü'nü aldılar; iki yıl sonra 2013'te bu kez Festspiele Mecklenburg-Vorpommern Dinleyici Özel Ödülü'ne layık görüldüler. Aynı yıl Hollandalı besteci Theo Loevendie (1930) tarafından kendileri için özel olarak yazılmış "iki piyano için beste" eserinin dünya prömiyerini birlikte yaptılar. Royal Concertgebouw başta olmak üzere aralarında Rotterdam Filarmoni, Hague Filarmoni, Radio Chamber Filarmoni gibi orkestralarında da bulunduğu Hollandalı neredeyse tüm orkestralarla aynı sahneyi paylaştılar. Dallas Senfoni, Hong Kong Filarmoni, Londra Oda Orkestrası, MDR Senfoni ve Şangay Senfoni gibi orkestralar da aynı sahneyi paylaştıkları uluslararası orkestralar arasında yer alıyor. Birlikte çalıştıkları şefler arasında ilk akla gelen isimler ise Jaap van Zweden, Claus Peter Flor, Elihu Inbal, Jan Willem de Vriend, Stéphane Denève, James Gaffigan, Sir Neville Marriner ve Frans Brüggen. Ünlü La Roque d’Anthéron Piyano Festivali ve Klavier- Festival Ruhr gibi festivallerden davetler alan Jussen Kardeşler, Concertgebouw'un "Master Pianists" ve "Robeco" piyano serilerinde de sahne aldılar. Deutsche Grammophon etiketiyle yayınlanmış 5 albümü bulunan, Steinway özel sanatçısı olan Jussen Kardeşler, bugün Güney Kore, Çin ve Japonya'dan Avrupa'ya uzanan konserleri ile büyük beğeni topluyorlar.

İstanbul Resitalleri “Sıradışı Sanatçılar” Demektir.

İstanbul Resitalleri 2018-2019 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayınız.

-Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.-Alkış arasında kapılar açılmaz. -Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.-Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. -Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.  -İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. -12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT