Mantova Oda Orkestrası & Kristóf Baráti

Mantova Oda Orkestrası & Kristóf Baráti

Tarihler: 22 Mayıs 2024 Çarşamba ~ 22 Mayıs 2024 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - ₺1.400,00 2. Kategori - ₺1.100,00 3. Kategori - ₺900,00 4. Kategori - ₺600,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2024 ~ May 22, 2024

İfade yelpazesinin genişliği ve kusursuz tekniğiyle günümüzün en şaşırtıcı keman virtüözlerinden Kristóf Baráti, İtalya’nın zengin klasik müzik geleneğini tutkuyla sürdüren Mantova Oda Orkestrası ile festivalde unutulmaz bir akşama imza atacak.

“Virtüöz Kristóf Baráti sürükleyici ve fevkalade güçlü performansıyla dinleyicileri koltuklarına mıhlıyor.”
– Washington Post

“Kemanın en tatlı ve en akrobatik hâliyle icra edilişini dinlemek isteyenler için Baráti en iyisi.”
– Gramophone

MANTOVA ODA ORKESTRASI
KRISTÓF BARÁTI keman ve şef

Eleştirmenler Kristóf Baráti’nin teknik mükemmelliğini,1703 yapımı “Leydi Harmsworth” Stradivarius kemanından elde ettiği tonun güzelliğini, ritmik kesinliğini överken tüm bu övgülerin, Baráti’nin virtüözitesinin derinliği yanında yüzeysel bile kaldığını belirtmeden geçmiyorlar. Kariyerine 90’ların sonlarında Jacques-Thibaud, Lipizer, Queen Elisabeth ve Paganini Uluslararası Keman Yarışmalarında aldığı ödüllerle fırtına gibi bir başlangıç yapan sanatçı, o zamandan bu yana şiirsel ve etkili yorumlarıyla Amerika’dan Çin’e dünyanın dört bir yanında ayakta alkışlanıyor. Baráti, Los Angeles Filarmoni, Montreal Senfoni, Londra Filarmoni, BBC Filarmoni, Zürih Tonhalle, Oslo Filarmoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Mariinsky Orkestrası gibi saygın topluluklar ve Mischa Maisky, Yuri Bashmet, Zoltán Kocsis, Kim Kashkashian gibi sanatçılarla düzenli işbirliği yapıyor.

Kristóf Baráti’nin hem solist hem şef olarak sahneye çıkacağı konserin programı Mozart’ın “Türk” takma adıyla anılan keman konçertosunun yanı sıra İtalya’dan çağının en başarılı örnekleriyle, barok dönemden klasiğe 18. yüzyılı boydan boya katedecek. Bu unutulmaz akşamda stile verdiği önem, orkestrasyona kattığı anlam ve incelikli yorumlarıyla gerek Vladimir Ashkenazy, Joshua Bell, Steven Isserlis, Gidon Kremer, Viktoria Mullova, Maria João Pires dahil birlikte çaldığı virtüözler gerekse izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Mantova Oda Orkestrası, İstanbullu müzikseverlerin de gönlüne taht kuracak.

Domenico Cimarosa
L’Olimpiade Operası Uvertürü

Wolfgang Amadeus Mozart
Keman Konçertosu No.5, La Majör, K 219

ARA

Antonio Vivaldi
Yaylı Çalgılar için Konçerto, La Majör, RV 158

Luigi Boccherini
Sen­fo­ni No.4, Re mi­nör, op.12 G 506 “Şeytanın Evi”

Süre: 80’ (ara dahil)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT